



Molino di Sant'Antimo Rosso di Montalcino 2019
Rosso eller Brunello di Montalcino?
Da både druesorten og terroiret er identisk, kaldes Rosso di Montalcino ofte for mini-Brunello. Men i tilfældet Paolus 2019 når Rosso-kvaliteten faktisk op over skulderhøjde på den ægte Brunello-vare!
Med 94 point fra Decanters professionelle panel af blindsmagere tårner vinen sig langt op over, hvad Brunello di Montalcino genemsnitligt høster af anmelderpoint. Forskellen ligger i stilen.
Grundet den kortere fadlagring beriger denne Rosso os i den nye årgang 2019 med et langt mere friskt og frugtcharmerende udtryk af Sangiovese, end Brunello nogensinde formår at præstere. Silkeblød. Parfumeret. Så ren og autentisk. Og så vanvittig value for money – ja, vi ka’ li den!
Nyd den til saftige steaks, pastaretter og pizza, simremad, tapas, svamperisotto og modne oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Molino di Sant'Antimo Rosso di Montalcino 2019?
Vibrerende kirsebærrød farve i glasset... En frugtig duft af viol, friske Morello-kirsebær, tranebær, skovbund og sorte blommer vælter op fra glasset, mens Sangiovese-klassiske strejf af middelhavsurter, rusten jord, tobak og lidt læder frigør en heftig dose endofiner i hjernens lystcenter… På tungen silkeblød, ren og autentisk med slubrende saftig kirsebærfrugt i rå mængder. Nøj, hvor det smager! Saftighed og sublim drikkeglæde i overdådige mængder! Drik nu eller gem 5-8 år fra høståret.
Molino di Sant'Antimo Rosso di Montalcino 2019 passer godt til...
Hvordan er Molino di Sant'Antimo Rosso di Montalcino 2019 fremstillet?
Vinen er fremstillet på 100% Sangiovese, som Molino di Sant’Antimo selekterer fra op mod 30 år gamle vinstokke på den nord- og østvendte enkeltmark Romana I 250 meters højde. Efter afstilkningen koldmacererer druerne I 2-3 dage ved under 10°C for at trække ekstra farve og frugtaromaer fra drueskindet. Herefter følger den frugtbevarende gæring på ståltank, hvor 10-15 dages skindkontakt beriger rødvinen med ekstra karakter, smag og tanninstruktur. Aflutningsvist modner Rosso’en 12 måneder på traditionelle 6000 liters slavonske egetræsfade samt 3 måneder på flaske før frigivelse til salg.
Druer
SangioveseOm Molino di Sant'Antimo

Er du ikke lige i humør til at betale 1.500 kr. for Brunello fra 100-point-huset Poggio di Sotto?
Så prøv naboen Molino di Sant’Antimo! Vi taler samme eksklusive Brunello-subzone, Castelnuovo dell’Abate, og samme stil med traditionel lagring på store slavonske egefade.
Molino di Sant’Antimo laver seriøs Brunello. For 40 år siden er Carlo Vittori en efterspurgt vinmager, der skaber topvine for flere af de store Brunello-huse. I starten af 1980’erne begynder han at opkøbe vinmarker for at realisere sin store drøm: at lave egen vin.
Valget falder på højtliggende, syd- og sydvestvendte parceller i det sydlige Montalcino, midt mellem klosteret Abbazia di Sant’Antimo og floden Orcia. Molino di Sant’Antimo, opkaldt efter en lokal vandmølle fra 1200-tallet, regnes i dag blandt pionererne for Brunello-subzonen Castelnuovo dell’Abate.
De sydvendte skråninger giver Sangiovese med power og koncentration, mens brugen af store traditionelle fade fremmer et autentisk udtryk af druesort og terroir. Siden 2012 er husets vine lavet af Carlos datter, Valeria Vittori, der er uddannet ønolog fra universitetet i Firenze:
"Jeg tager mig af den tekniske side, min søster Giulia tager sig af den kommercielle side, far tager sig af vinmarkerne, og mor Susanna tager sig af regnskab og reception" – Valeria Vittori
Trods imponerende ratings - op til 97 point – har familien bibeholdt et meget sympatisk prisniveau for såvel Brunello-vinene som for husets populære supertoscanere, Asso, Ommio og Perpaolo. Seneste skud på stammen er den Chablis-cremede og ekstremt flotte Chardonnay ”Il Bianco”.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold

















