



Molino di Sant'Antimo Brunello di Montalcino 2017
Wauw! Det her er næsten for godt til at være sandt...
Hvis onde tunger skulle påstå, at Brunello 2017 halser langt efter 2015 og 2016 i kvalitet, så skænk dem venligst et glas af Molino di Sant’Antimo 2017. Blåstemplet af en bred vifte topanmeldelser som en af årgangens absolutte højdespringere. Behøver vi næsten sige mere?
Det her er klassisk Brunello, når den er nærmest overnaturligt god, lækker og charmerende til prisen!
Nyd den til rødt oksekød, lam, kraftige pastaretter, italienske specialiteter og lagrede oste. Server ved 16-18°C.
Hvordan smager Molino di Sant'Antimo Brunello di Montalcino 2017?
Allerede i glasset gudesmuk med en transparent kirsebærrød kulør og et klassisk orange skær af tegl... Næsen løfter niveauet yderligere med sin møgcharmerende duft af roser, violer, tranebær, kirsebær og blomme, som efter et par slyngture i glasset får selskab af fugtig vinkælder, svampe, kamfer, rosmarin, tobak, rosin og læder. Virkelig velduftende! På tungen smooth og næsten burgundisk svævende. Saftig, silkeagtig og lækker med en pikante urter og eminent terroirpræg. Kompleks, mundrensende finale med fine tannner og strejf af sorte teblade. Lækker, lækker Brunello! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Molino di Sant'Antimo Brunello di Montalcino 2017 passer godt til...
Hvordan er Molino di Sant'Antimo Brunello di Montalcino 2017 fremstillet?
Vinen er fremstillet på 100% Sangiovese-druer, som høstes fra solvendte marker i Brunello-subzonen Castelnuovo dell’Abate. Vinen er fremstillet i den klassiske Brunello-stil med 3 ½ års lagring på traditionelle 6000 liters egetræsfade, der efterfølges af 4 mdr. på flaske før frigivelse.
Druer
SangioveseOm Molino di Sant'Antimo

Er du ikke lige i humør til at betale 1.500 kr. for Brunello fra 100-point-huset Poggio di Sotto?
Så prøv naboen Molino di Sant’Antimo! Vi taler samme eksklusive Brunello-subzone, Castelnuovo dell’Abate, og samme stil med traditionel lagring på store slavonske egefade.
Molino di Sant’Antimo laver seriøs Brunello. For 40 år siden er Carlo Vittori en efterspurgt vinmager, der skaber topvine for flere af de store Brunello-huse. I starten af 1980’erne begynder han at opkøbe vinmarker for at realisere sin store drøm: at lave egen vin.
Valget falder på højtliggende, syd- og sydvestvendte parceller i det sydlige Montalcino, midt mellem klosteret Abbazia di Sant’Antimo og floden Orcia. Molino di Sant’Antimo, opkaldt efter en lokal vandmølle fra 1200-tallet, regnes i dag blandt pionererne for Brunello-subzonen Castelnuovo dell’Abate.
De sydvendte skråninger giver Sangiovese med power og koncentration, mens brugen af store traditionelle fade fremmer et autentisk udtryk af druesort og terroir. Siden 2012 er husets vine lavet af Carlos datter, Valeria Vittori, der er uddannet ønolog fra universitetet i Firenze:
"Jeg tager mig af den tekniske side, min søster Giulia tager sig af den kommercielle side, far tager sig af vinmarkerne, og mor Susanna tager sig af regnskab og reception" – Valeria Vittori
Trods imponerende ratings - op til 97 point – har familien bibeholdt et meget sympatisk prisniveau for såvel Brunello-vinene som for husets populære supertoscanere, Asso, Ommio og Perpaolo. Seneste skud på stammen er den Chablis-cremede og ekstremt flotte Chardonnay ”Il Bianco”.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold