
Molino di Sant’Antimo Brunello di Montalcino 2014
Molino di Sant’Antimo har ganske enkelt begået en drøm af en Brunello - til en ligeså uvirkelig pris. Sangioveses urtede elegance i sin reneste form. Med komplekse noter af tobak, krydderi og læder fra 3 ½ års modning på klassiske egetræsfade.
Anbefales til rødt oksekød, indmad, tomatsauce og italienske specialiteter. Nyd vinen ved 16-18°C.
Molino di Sant’Antimo er beliggende få km sydøst fra Montalcino, med berømte Tenuta Il Poggione som nærmeste nabo. Skønt vingården er relativ ung, har husets Brunello’er-og Toscana IGT-vine høstet masser af +90 ratings fra verdens førende vinskribenter.
Molino di Sant’Antimo ejes af Carlo Vittorio, som råder over 40 hektar med stenet og mineralholdig jordbund. Markerne er beliggende i 200-250 meters højde, og skråner mod syd og sydvest i retningen af Orcia-floden.
Molino di Sant’Antimo er udstyret med moderne fermenteringstanke og en fadkælder med store Allier-fade samt franske og amerikanske 225 l. egetræsfade.
Hvordan smager Molino di Sant’Antimo Brunello di Montalcino 2014?
Mellemdyb granatrød i glasset. Næsen forfører med visne roser, tranebær, kirsebær og blomme samt komplekse undertoner af urter, balsamico, rosin, tobak og læder. I munden fyldig og varmende med frisk syre og elegante tanniner med strejf af sorte teblade. Stor Brunello! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Molino di Sant’Antimo Brunello di Montalcino 2014 passer godt til...
Om Molino di Sant'Antimo

Er du ikke lige i humør til at betale 1.500 kr. for Brunello fra 100-point-huset Poggio di Sotto?
Så prøv naboen Molino di Sant’Antimo! Vi taler samme eksklusive Brunello-subzone, Castelnuovo dell’Abate, og samme stil med traditionel lagring på store slavonske egefade.
Molino di Sant’Antimo laver seriøs Brunello. For 40 år siden er Carlo Vittori en efterspurgt vinmager, der skaber topvine for flere af de store Brunello-huse. I starten af 1980’erne begynder han at opkøbe vinmarker for at realisere sin store drøm: at lave egen vin.
Valget falder på højtliggende, syd- og sydvestvendte parceller i det sydlige Montalcino, midt mellem klosteret Abbazia di Sant’Antimo og floden Orcia. Molino di Sant’Antimo, opkaldt efter en lokal vandmølle fra 1200-tallet, regnes i dag blandt pionererne for Brunello-subzonen Castelnuovo dell’Abate.
De sydvendte skråninger giver Sangiovese med power og koncentration, mens brugen af store traditionelle fade fremmer et autentisk udtryk af druesort og terroir. Siden 2012 er husets vine lavet af Carlos datter, Valeria Vittori, der er uddannet ønolog fra universitetet i Firenze:
"Jeg tager mig af den tekniske side, min søster Giulia tager sig af den kommercielle side, far tager sig af vinmarkerne, og mor Susanna tager sig af regnskab og reception" – Valeria Vittori
Trods imponerende ratings - op til 97 point – har familien bibeholdt et meget sympatisk prisniveau for såvel Brunello-vinene som for husets populære supertoscanere, Asso, Ommio og Perpaolo. Seneste skud på stammen er den Chablis-cremede og ekstremt flotte Chardonnay ”Il Bianco”.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage