
Molino di Sant'Antimo Asso Toscana IGT 2019
Med kæmpehittet Asso tager brunellohuset Molino di Sant’Antimo supertoscaner-genren til next level…
Den perfekt fadlagrede rødvin har de helt rigtige "Brunello-ingredienser" og er baseret på Sangiovese-druer fra udvalgte marker i Montalcino. Med ekstra ”supertoscansk” farvedybde og silkeblød tekstur fra de 15% Merlot!
Kvaliteten i denne "SuperBrunello" giver i den grad genlyd hos anmelderne…
Først bliver Asso en flot nr. 3 i Din VinGuides store blindtest af Supertocanere. Så "Ugens køb" i Ekstra Bladet - inden den brager direkte igennem ”brunellomuren” med 98 point ved Best Italian Wines Annuario... Mere end nogen Brunello nogensinde!
Nu er Asso endelig landet i det officielt 5 ud af 5-stjernede Brunello-år 2019, hvor vores allesammens toscanske top-value har fundet et ekstra gear af frugt og fylde. Glæd dig!
……..
Nyd vinen til hjemmelavet pizza, pastaretter, charcuteri og modne oste. Sevér ved 16-18° C.
Hvordan smager Molino di Sant'Antimo Asso Toscana IGT 2019?
Ved ophældningen i glasset skvulper Asso 2019 fristende kirsebærrød med mørk Merlot-kerne… Næsen inviterer med sin intense aromaer af roser, violer, skovbær, saftige blommer og Amarena-kirsebær, der følges af klassiske urter fra Sangiovese-druen samt lidt kakao og ristede kaffebønner fra fadlagringen… Vinen lægger sig blød og flot cremet i munden, hvor smagen af friske kirsebær og plukkemodne blommer går flot i spænd med fadets ristede krydderier og de silkefine tanniner. Best Asso ever? Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.
Molino di Sant'Antimo Asso Toscana IGT 2019 passer godt til...
Om Molino di Sant'Antimo

Er du ikke lige i humør til at betale 1.500 kr. for Brunello fra 100-point-huset Poggio di Sotto?
Så prøv naboen Molino di Sant’Antimo! Vi taler samme eksklusive Brunello-subzone, Castelnuovo dell’Abate, og samme stil med traditionel lagring på store slavonske egefade.
Molino di Sant’Antimo laver seriøs Brunello. For 40 år siden er Carlo Vittori en efterspurgt vinmager, der skaber topvine for flere af de store Brunello-huse. I starten af 1980’erne begynder han at opkøbe vinmarker for at realisere sin store drøm: at lave egen vin.
Valget falder på højtliggende, syd- og sydvestvendte parceller i det sydlige Montalcino, midt mellem klosteret Abbazia di Sant’Antimo og floden Orcia. Molino di Sant’Antimo, opkaldt efter en lokal vandmølle fra 1200-tallet, regnes i dag blandt pionererne for Brunello-subzonen Castelnuovo dell’Abate.
De sydvendte skråninger giver Sangiovese med power og koncentration, mens brugen af store traditionelle fade fremmer et autentisk udtryk af druesort og terroir. Siden 2012 er husets vine lavet af Carlos datter, Valeria Vittori, der er uddannet ønolog fra universitetet i Firenze:
"Jeg tager mig af den tekniske side, min søster Giulia tager sig af den kommercielle side, far tager sig af vinmarkerne, og mor Susanna tager sig af regnskab og reception" – Valeria Vittori
Trods imponerende ratings - op til 97 point – har familien bibeholdt et meget sympatisk prisniveau for såvel Brunello-vinene som for husets populære supertoscanere, Asso, Ommio og Perpaolo. Seneste skud på stammen er den Chablis-cremede og ekstremt flotte Chardonnay ”Il Bianco”.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold