



Molino di Sant’Antimo Cabernet Sauvignon Perpaolo 2020
Bedste toscanske alternativ til Bolgheris dyre dråber? Perpaolo 2020 brillerer på fremragende vis med Bordeaux’ kongedrue fra nogle af de bedste vinmarker i Brunelloland!
Vi forstår godt, at såvel Suckling som Decanter fremhæver Perpaolos uimodståeligt solbærlækre frugt. Mindst ligeså imponerende er dog topvinens lækre lukuskrydderier fra den 12 måneder lange fadlagring på franske fade…
Molino di Sant'Antimo regnes for et fremragende vinhus. Den her kvalitet koster altså kassen i Bolgheri.
Wine Enhusiast fremhæver 2020 som en ”Excellent” årgang i Montalcino-området, og den nye Perpaolo bekræfter topkvaliteten fra allerførste slurk af. Perpaolo vilde value og popularitet gør desværre, at vinen nærmest konstant ligger udsolgt…
Alle fans af Cabernet fra den nye og gamle verden gør derfor klogt i at skynbde sig med at føje denne saftige og smagfulde vin til samlingen. Perfekt til at ældes i kælderen eller bare nyde nu…
Nyd den med okse- eller kalvekød, lam, kraftige pastaretter, vildt og modne oste. Servér ved 16-18°C.
Drik nu eller gem +10 år fra høståret.
Hvordan smager Molino di Sant’Antimo Cabernet Sauvignon Perpaolo 2020?
Ved ophældningen fed mørklilla… Perpaolo 2020 imponerer allerede i næsen, hvor du dårligt når at hælde glasset på skrå, før den lækreste solbær- og cassisduft vælter dig veloplagt i møde. Violer, mynte, grus og tørrede krydderier føjer toscansk terroirkarakter til oplevelsen, der trumfes med ristede espressobønner, lakrids og vanilje fra den lange fadlagring… På tungen smooth og mørkfrugtet med en velgørende frisk mineralsk nerve. Terroiret titer frem med klassisk urtede Brunello-strejf, inden den franske fadlagring fuldender finalen med søde luksuskrydderier og Pauillac-lignende tanniner.... Supertoscaner i topklasse!
Molino di Sant’Antimo Cabernet Sauvignon Perpaolo 2020 passer godt til...
Om Molino di Sant'Antimo

Er du ikke lige i humør til at betale 1.500 kr. for Brunello fra 100-point-huset Poggio di Sotto?
Så prøv naboen Molino di Sant’Antimo! Vi taler samme eksklusive Brunello-subzone, Castelnuovo dell’Abate, og samme stil med traditionel lagring på store slavonske egefade.
Molino di Sant’Antimo laver seriøs Brunello. For 40 år siden er Carlo Vittori en efterspurgt vinmager, der skaber topvine for flere af de store Brunello-huse. I starten af 1980’erne begynder han at opkøbe vinmarker for at realisere sin store drøm: at lave egen vin.
Valget falder på højtliggende, syd- og sydvestvendte parceller i det sydlige Montalcino, midt mellem klosteret Abbazia di Sant’Antimo og floden Orcia. Molino di Sant’Antimo, opkaldt efter en lokal vandmølle fra 1200-tallet, regnes i dag blandt pionererne for Brunello-subzonen Castelnuovo dell’Abate.
De sydvendte skråninger giver Sangiovese med power og koncentration, mens brugen af store traditionelle fade fremmer et autentisk udtryk af druesort og terroir. Siden 2012 er husets vine lavet af Carlos datter, Valeria Vittori, der er uddannet ønolog fra universitetet i Firenze:
"Jeg tager mig af den tekniske side, min søster Giulia tager sig af den kommercielle side, far tager sig af vinmarkerne, og mor Susanna tager sig af regnskab og reception" – Valeria Vittori
Trods imponerende ratings - op til 97 point – har familien bibeholdt et meget sympatisk prisniveau for såvel Brunello-vinene som for husets populære supertoscanere, Asso, Ommio og Perpaolo. Seneste skud på stammen er den Chablis-cremede og ekstremt flotte Chardonnay ”Il Bianco”.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold