
Molino di Sant'Antimo Asso Toscana IGT 2023
De italienske vinmyndigheder har INGEN humor!
Selvom Asso er skabt på druer fra Italiens mest berømte vinområde, må der ikke stå Brunello di Montalcino på etiketten.
Rødvinen er skabt på Sangioivese, men tilsætningen af Merlot samt den kortere lagringstid frarøver Asso en DOCG-titel, der normalt koster +150 kroner og opefter.
Til gengæld får Brunello-fans toscansk topvalue for hver en krone. Asso har tidligere brilleret som en flot nr. 3 i Din VinGuides store blindtest af Supertocanere. Den har været "Ugens køb" i Ekstra Bladet, og den har sågar scoret helt op til 98 point hos Best Italian Wines Annuario...
Fik vi nævnt den 12 måneder lange modning, hvor kostbare barriquefade føjer luksuskrydderier til smagen? Med Asso 2023 tager brunellohuset Molino di Sant’Antimo din toscanske value til next level…
Nyd den til saftige steaks, hjemmelavet pizza, pasta, charcuteri, burgers og modne oste. Sevér ved 16-18° C.
som skabt til kraftige pastaretter eller en saftig steak! Drik nu, eller gem 6-8 år fra høståret.
Hvordan smager Molino di Sant'Antimo Asso Toscana IGT 2023?
Asso Toscana IGT 2023 frister smuk kirsebærrød i glasset med et Brunello-lignende skær af teglsten… Næsen er herlig med klassiske Montalcino-style aromaer af kirsebær, tranebær, tørrede blomster og Herbes de Provence, der toppes med Merlot-druens violer, trøfler og mørke blommefrugt samt ristede kaffebønner og bitterchokolade fra fadlagringen… I munden blød og cremet med årgangens vibrerende saftige kirsebærfrugt i flot samspil med Montalcino-terroirets mineralitet og fadets ristede luksuskrydderier. Lækker og forfriskende finish med de fineste silketanniner…
Smagenoter
Blomme
Cedertræ
Herbes de Provence
Røde kirsebær
Viol
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Molino di Sant'Antimo Asso Toscana IGT 2023 passer godt til...
Om Molino di Sant'Antimo

Er du ikke lige i humør til at betale 1.500 kr. for Brunello fra 100-point-huset Poggio di Sotto?
Så prøv naboen Molino di Sant’Antimo! Vi taler samme eksklusive Brunello-subzone, Castelnuovo dell’Abate, og samme stil med traditionel lagring på store slavonske egefade.
Molino di Sant’Antimo laver seriøs Brunello. For 40 år siden er Carlo Vittori en efterspurgt vinmager, der skaber topvine for flere af de store Brunello-huse. I starten af 1980’erne begynder han at opkøbe vinmarker for at realisere sin store drøm: at lave egen vin.
Valget falder på højtliggende, syd- og sydvestvendte parceller i det sydlige Montalcino, midt mellem klosteret Abbazia di Sant’Antimo og floden Orcia. Molino di Sant’Antimo, opkaldt efter en lokal vandmølle fra 1200-tallet, regnes i dag blandt pionererne for Brunello-subzonen Castelnuovo dell’Abate.
De sydvendte skråninger giver Sangiovese med power og koncentration, mens brugen af store traditionelle fade fremmer et autentisk udtryk af druesort og terroir. Siden 2012 er husets vine lavet af Carlos datter, Valeria Vittori, der er uddannet ønolog fra universitetet i Firenze:
"Jeg tager mig af den tekniske side, min søster Giulia tager sig af den kommercielle side, far tager sig af vinmarkerne, og mor Susanna tager sig af regnskab og reception" – Valeria Vittori
Trods imponerende ratings - op til 97 point – har familien bibeholdt et meget sympatisk prisniveau for såvel Brunello-vinene som for husets populære supertoscanere, Asso, Ommio og Perpaolo. Seneste skud på stammen er den Chablis-cremede og ekstremt flotte Chardonnay ”Il Bianco”.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener