





Molino di Sant'Antimo Asso Toscana IGT 2020
De italienske vinmyndigheder har INGEN humor. Selvom Asso er baseret på Sangiovese høstet fra Italiens mest berømte vinområde, må der ikke stå Brunello på etiketten.
Rødvinens silkebløde 15% Merlot samt den lidt kortere fadlagring frarøver Asso en DOCG-titel, der normalt koster +150 kr. og opefter.
Til gengæld får Brunello-fans toscansk topvalue for hver en krone. Asso har tidligere brilleret som en flot nr. 3 i Din VinGuides store blindtest af Supertocanere. Den har været "Ugens køb" i Ekstra Bladet, og den har sågar scoret helt op til 98 point hos Best Italian Wines Annuario...
Vil du have en lækker forsmag på den officielt 5 ud af 5-stjernede Brunello-årgang 2020 - der ellers først frigives i 2025? Så prøv Asso 2020 allerede nu. Det er stor Montalcino-vin og helt fantastisk value!
……
Nyd den til saftige steaks, hjemmelavet pizza, pasta, charcuteri, burgers og modne oste. Sevér ved 16-18° C.
Hvordan smager Molino di Sant'Antimo Asso Toscana IGT 2020?
Asso 2020 præsenterer sig mørk kirsebærrød med ungdommelig lilla kant… Næsen lover seriøs Sangiovese med sin indsmigrende duft af roser, violer, skovbær, sorte blommer og saftlækre Amarena-kirsebær, der følges på vej med Brunello-klassiske urter samt lidt ristede kaffebønner og chokoladenuancer fra fadlagringen… I munden lækker blød og cremet med årgangens supersaftige kirsebærfrugt i uimodståeligt samspil med Montalcino-terroirets mineralitet og fadets ristede luksuskrydderier. Frisk, madvenlig finish med silkefine tanniner. En Asso i absolut topform! Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.
Molino di Sant'Antimo Asso Toscana IGT 2020 passer godt til...
Om Molino di Sant'Antimo

Er du ikke lige i humør til at betale 1.500 kr. for Brunello fra 100-point-huset Poggio di Sotto?
Så prøv naboen Molino di Sant’Antimo! Vi taler samme eksklusive Brunello-subzone, Castelnuovo dell’Abate, og samme stil med traditionel lagring på store slavonske egefade.
Molino di Sant’Antimo laver seriøs Brunello. For 40 år siden er Carlo Vittori en efterspurgt vinmager, der skaber topvine for flere af de store Brunello-huse. I starten af 1980’erne begynder han at opkøbe vinmarker for at realisere sin store drøm: at lave egen vin.
Valget falder på højtliggende, syd- og sydvestvendte parceller i det sydlige Montalcino, midt mellem klosteret Abbazia di Sant’Antimo og floden Orcia. Molino di Sant’Antimo, opkaldt efter en lokal vandmølle fra 1200-tallet, regnes i dag blandt pionererne for Brunello-subzonen Castelnuovo dell’Abate.
De sydvendte skråninger giver Sangiovese med power og koncentration, mens brugen af store traditionelle fade fremmer et autentisk udtryk af druesort og terroir. Siden 2012 er husets vine lavet af Carlos datter, Valeria Vittori, der er uddannet ønolog fra universitetet i Firenze:
"Jeg tager mig af den tekniske side, min søster Giulia tager sig af den kommercielle side, far tager sig af vinmarkerne, og mor Susanna tager sig af regnskab og reception" – Valeria Vittori
Trods imponerende ratings - op til 97 point – har familien bibeholdt et meget sympatisk prisniveau for såvel Brunello-vinene som for husets populære supertoscanere, Asso, Ommio og Perpaolo. Seneste skud på stammen er den Chablis-cremede og ekstremt flotte Chardonnay ”Il Bianco”.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold