
Michel Rebourgeon Volnay 1er Cru Les Brouillards 2023
Robert Parkers dom er klar… 2023-udgaven er den hidtil bedste og mest finesserige Volnay 1er Cru Les Brouillards fra Domaine Michel Rebourgeon.
Desværre er mængderne forsvindende små. Denne Volnay laves kun i de særlige år, hvor vinmarken yder druer nok til som minimum at fylde et fad.
Domaine Michel Rebourgeon ejer beskedne 0,687 hektar på topmarken Les Brouillards 1er Cru. Unge William Whitehead kender hver eneste vinstok, da han allerede som 8-årig drønede rundt som ivrig hjælper i forældrenes vinmarker.
William har på få år katapulteret det lille familiedomæne ind på listen over Bourgognes 100 bedste vinhuse ifølge vinmagasinet Bourgogne Ajourd’hui. Side om side med de helt store navne med 4, 5 og 6-cifrede bourgognepriser. En kæmpebedrift blandt Bourgognes 3577 vinproducenter, 266 negocianter og 16 kooperativer. Senest har Robert Parker hyldet ham som et af Bourgognes helt store talenter:
”Whitehead is well placed to emerge as one of the Côte de Beaune's new stars, and readers should start paying attention.” – Robert Parker
Superstjernens rejse mod tinderne er lige startet, men allerede nu imponerer denne æterisk florale, intenst mørkfrugtede og vægtløs tungedansende Volnay så voldsomt, at kvaliteten med garanti matcher langt dyrere bourgogner i blindsmagning.
Nyd den til steaks, grillet fjerkræ, fuglevildt, andebryst, svamperetter og charcuteri. Servér ved 14-17°C.
Hvordan smager Michel Rebourgeon Volnay 1er Cru Les Brouillards 2023?
Michel Rebourgeon Volnay 1er Cru Les Brouillards 2023 funkler mørk kirsebærrød i glasset... Næsen lover burgundisk gudevin med intense aromaer kirsebær, blåbær, violer, vilde hindbær og skovjordbær, der vælter uimodståeligt frem og toppes med lækker mørk chokolade, lakrids, røg, mokka og trøffelignende skovbundsnoter… Den kødfulde og slikebløde Volnay erobrer mundhulen med enorm lækker tekstur, hvor powerfrugten trods sin episke koncentration nærmest danser svævende over tungen. Lang finish – hvor den lækre og letkrydrede bærfrugt fuldendes med klassisk burgundiske skovbundsnoter og perfekt integrerede tanniner fadlagringen. Rebourgeons hidtil bedste Volnay 1er Cru? Det her er indiskutabel verdensklasse! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Smagenoter
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Michel Rebourgeon Volnay 1er Cru Les Brouillards 2023 passer godt til...
Hvordan er Michel Rebourgeon Volnay 1er Cru Les Brouillards 2023 fremstillet?
Vinen er fremstillet på 100% Pinot Noir, som William Whitehead selekterer over 30 år gamle vinstokke på 1er Cru-marken Les Brouillards i Volnay. Alle druer afstilkes uden knusning og koldmacererer før spontangæringen med terroirets egen gær. Med daglige punch downs (pigeage) udtrækker William nænsomt farve, smag og tanniner fra drueskindet, inden vinen presses med skånsom blærepresse og omstikkes til 18 måneders modning på 228 liters burgundiske egetræsfade, heraf ca. 15% helt nye.
Druer
Pinot NoirOm Domaine Michel Rebourgeon
“Top100 Vignerons de la Bourgogne” – Bourgogne Aujourd’hui
”The only drawback is that if you find a wine you like, you may not be able to get much of it.” – Jasper Morris MW, Inside Burgundy
Michel Rebourgeon er et lille familiedomæne, der ligger i hjertet af Pommard og har rødder helt tilbage til 1540. Spoler vi frem i tiden har det været kendt under ”Rebourgeon”-navnet siden starten af 1960’erne og i dag er det Michels datter, Delphine, som med sin mand Stephen har overtaget driften.
Lad det være sagt med det samme – det her er et helt unikt domæne og vi skal være glade for overhovedet at kunne liste flaskerne ud af Bourgogne. Indtil for ganske nyligt blev hele produktionen nemlig solgt gennem husets vinkælder eller på torvet i Pommard.
Det lille domæne har i alt 4,25 hektar fordelt på nogle af de bedste marker i Pommard, Volnay og Côte de Beaune, herunder ”Les Rugiens”, der af mange nævnes som en mark med Grand Cru-niveau. Derfor snakker vi små kultproduktioner på ganske få fade pr. mark og den samlede produktion løber kun op i 20.000 flasker.
Alt arbejdet i marken på egen hånd; beskæring, opbinding, grøn høstning, pløjning – ALT. I kælderen er der fokus på såkaldt ”gentle winemaking”, hvor druerne meget nænsomt bliver afstilket uden at bærrene knuses. Der gøres brug af såkaldt ”peristaltisk” overpumpning af mosten således, at mosten ikke bliver for hårdt behandlet. Mosten koldmacereres i omkring en uge og placeres ved hjælp af tyngdekræften i franske egetræsfade i 12-18 mdr. alt afhængigt af vinen.
Stephen og Delphine har siden deres overtagelse i midten af 1990’erne bragt vinene op på et ekstremt højt niveau. Ægteparret er så småt ved at lade sig pensionere og har derfor overdraget tøjlerne til deres søn, William Whitehead, der kaldes for Bourgognes svar på Franz Liszt (et kælenavn han har fået efter en af de største musik-talenter inden for klassisk musik). Han lavede sin første årgang i alder af bare 18 år og bliver af flere betegnet som et regulært vin-geni, hvilket naturligvis kun har bidraget til den hype, der ombærer Rebourgeon-vinene.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener























