



Michel Rebourgeon Pommard Les Perrieres 2021
Og Bourgognes unge TOP100-stjernefrø William Whitehead har kun lige startet sin opstigen mod det øverste burgundiske himmelhvælv. Williams vine vokser ganske enkelt år for år.
Enkeltmarken Les Perrieres har navn efter sin stenede jordbund og grænser direkte op til verdensberømte 1er Cru Clos des Epeneaux, hvis vine koster langt over 1000 kroner igennemsnit.
Domaine Rebourgeon opnår et tilsvarende niveau fra over 95 år gamle vinstokke, der yder et ekstremt lavt høstudbytte (25 hl/ha) i VANVIDSKVALITET.
Allerede som 8-årig drønede vidunderbarnet rundt som en ivrig hjælper i forældrenes 4,25 hektar vinmarker i Beaune, Volnay og hjembyen Pommard. I dag er William er dus med hver vinstok og kommer bestemt ikke sovende til kåringen som Top100-producent i Bourgogne.
Alt markarbejde sker på egen hånd; beskæring, opbinding, grøn høst, pløjning – ALT. I kælderen har han fokus på ”gentle winemaking”, hvor druerne nænsomt afstilkes uden at knuse bærrene. Vinen spontangærer med terroirets egen gær før den 18 måneder lange fadmodning.
Resultatet er en rød bourgogne med forbløffende frugtcharme, finesse og mineralitet.... Hyper-elegant og et absolut must-try for de få der kan opstøve en af disse meget få, nummererede flasker!
"A darker fruit and a deeper perfume – but perfume it is! Direct, like an Epenots, faintly grained with tannin. Melting with cool dark fruit. That’s a seriously great villages – and like an Epenots I think you can keep this as long as you like. Great length too – bravo." - The Burgundy Report (årg. 2020)
Nyd den til steaks, grillet fjerkræ, fuglevildt, andebryst, svamperetter og charcuteri. Servér ved 14-17°C.
Hvordan smager Michel Rebourgeon Pommard Les Perrieres 2021?
Ved ophældningen funklende kirsebærrød med mørk Pommard-kerne... Næsen vibrerer med vidunderlig powerduft af saftig kirsebærfrugt, jordbærkompot, vilde hindbær, floral hybenrose og svampenoter, der med lidt luft til glasset får følge af knuste sten samt lakrids, ristede kaffebønner og vanilje fra den 18 måneder lange fadlagring... På tungen om muligt flottere endnu! Les Perrières 2021 er ren, flydende silke med afgrunddyb skovbundsmineralitet og et overdådig frugt-potpourri med energi og finesse helt i en klasse for sig. Eftersmagen er dyb og vedvarende med mundrensende friskhed og det fineste tanninbid. Pommard og Pinot Noir på første klasse! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Michel Rebourgeon Pommard Les Perrieres 2021 passer godt til...
Om Domaine Michel Rebourgeon
“Top100 Vignerons de la Bourgogne” – Bourgogne Aujourd’hui
”The only drawback is that if you find a wine you like, you may not be able to get much of it.” – Jasper Morris MW, Inside Burgundy
Michel Rebourgeon er et lille familiedomæne, der ligger i hjertet af Pommard og har rødder helt tilbage til 1540. Spoler vi frem i tiden har det været kendt under ”Rebourgeon”-navnet siden starten af 1960’erne og i dag er det Michels datter, Delphine, som med sin mand Stephen har overtaget driften.
Lad det være sagt med det samme – det her er et helt unikt domæne og vi skal være glade for overhovedet at kunne liste flaskerne ud af Bourgogne. Indtil for ganske nyligt blev hele produktionen nemlig solgt gennem husets vinkælder eller på torvet i Pommard.
Det lille domæne har i alt 4,25 hektar fordelt på nogle af de bedste marker i Pommard, Volnay og Côte de Beaune, herunder ”Les Rugiens”, der af mange nævnes som en mark med Grand Cru-niveau. Derfor snakker vi små kultproduktioner på ganske få fade pr. mark og den samlede produktion løber kun op i 20.000 flasker.
Alt arbejdet i marken på egen hånd; beskæring, opbinding, grøn høstning, pløjning – ALT. I kælderen er der fokus på såkaldt ”gentle winemaking”, hvor druerne meget nænsomt bliver afstilket uden at bærrene knuses. Der gøres brug af såkaldt ”peristaltisk” overpumpning af mosten således, at mosten ikke bliver for hårdt behandlet. Mosten koldmacereres i omkring en uge og placeres ved hjælp af tyngdekræften i franske egetræsfade i 12-18 mdr. alt afhængigt af vinen.
Stephen og Delphine har siden deres overtagelse i midten af 1990’erne bragt vinene op på et ekstremt højt niveau. Ægteparret er så småt ved at lade sig pensionere og har derfor overdraget tøjlerne til deres søn, William Whitehead, der kaldes for Bourgognes svar på Franz Liszt (et kælenavn han har fået efter en af de største musik-talenter inden for klassisk musik). Han lavede sin første årgang i alder af bare 18 år og bliver af flere betegnet som et regulært vin-geni, hvilket naturligvis kun har bidraget til den hype, der ombærer Rebourgeon-vinene.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener