
Domaine Michel Rebourgeon Pommard 1er Cru Les Rugiens 2020
"I virkeligheden ligger Rugiens præcis på skråningen som Romanée-Conti eller Clos de la Roche. Ikke lavt og ikke højt - den ligger lige præcis der, hvor eksponering og dræning gør stokkene i stand til at yde ekstra intens frugt. – Rene Langdahl om ”Les Rugiens”
Den absolutte topvin fra mesterproducenten Michel Rebourgeon – og bedre end nogensinde før?
Der er bred enighed blandt alverdens vinjournalister og bourgogne-nørder om, at ”Les Rugiens” er på Grand Cru-niveau. Det har blandt andet Robert Parker skrevet under på i sin bog “Burgundy: A Comprehensive guide to the producers, appellations and wines”.
Blandt danske vinjournalister har Rene Langdahl sammenlignet ”Les Rugiens” perfekt soleksponerede placering med Romanée-Conti og Clos de La Roche Grand Cru.
Du har nu chancen for at opleve det unikke Pommard-terroir fra en af de absolut bedste producenter. Og det endda i 2020-årgangen, der er en af de bedste i nyere tid. Indtil for nyligt solgte Michel Rebourgeon hele sin produktion ud gennem kælderdøren eller på torvet i Pommard. Vi er derfor jublende lykkelige over at have skaffet flasker, men der skal ikke tøves for længe... Det her er magisk bourgogne og uhyre eftertragtet!
"Extra colour again. A more vertical nose – not so wide but with depth and height – a subtle spicy component here. Ooh – that’s beautiful in the mouth – textured similarly to the Pezerolles but more architecturally structured and fresh. Extra complexity here. That’s a great wine again – with a very elegant style for the label." - The Burgundy Report
....
Vinen er vidunderlig som meditationsglas, men takket være dens power og struktur kan den nemt parres med grillede bøffer, andebryst, svamperetter eller stærke franske oste. Servér vinen ved 15-17°C.
Hvordan smager Domaine Michel Rebourgeon Pommard 1er Cru Les Rugiens 2020?
Allerede imponerende i glasset med sin mørke og intense kirsebærrøde farve. Næsen nærmest skriger Pommard-power og Grand Cru-klasse med en eventyrligt kompleks Pinot Noir duft. Rosenparfume blander sig med jordbær, hindbær, kirsebær, solbær og lakrids, der hurtigt får følgeskab af mineralsk, våd skovbund og læder, mørk valrhona-chokolade og varme fadkrydderier. Uha, det er stort det her. Vinen rammer tungen med en mageløs power-frugt, der bombarderer smagsløgene med saftige kirsebær, blåbær og hindbær alt imens trøfler og mokka tilfører yderligere kompleksitet. Bøfvenlige tanniner og en 60 sekunders lang jubel-finish sætter trumf på en uforglemmelig bourgogne-oplevelse. Den bedste Les Rugiens fra kultproducenten Michel Rebourgeon? Det her smager i hvert fald af Grand Cru… Drik nu, eller gem 15-20 år fra høståret.
Domaine Michel Rebourgeon Pommard 1er Cru Les Rugiens 2020 passer godt til...
Om Domaine Michel Rebourgeon
“Top100 Vignerons de la Bourgogne” – Bourgogne Aujourd’hui
”The only drawback is that if you find a wine you like, you may not be able to get much of it.” – Jasper Morris MW, Inside Burgundy
Michel Rebourgeon er et lille familiedomæne, der ligger i hjertet af Pommard og har rødder helt tilbage til 1540. Spoler vi frem i tiden har det været kendt under ”Rebourgeon”-navnet siden starten af 1960’erne og i dag er det Michels datter, Delphine, som med sin mand Stephen har overtaget driften.
Lad det være sagt med det samme – det her er et helt unikt domæne og vi skal være glade for overhovedet at kunne liste flaskerne ud af Bourgogne. Indtil for ganske nyligt blev hele produktionen nemlig solgt gennem husets vinkælder eller på torvet i Pommard.
Det lille domæne har i alt 4,25 hektar fordelt på nogle af de bedste marker i Pommard, Volnay og Côte de Beaune, herunder ”Les Rugiens”, der af mange nævnes som en mark med Grand Cru-niveau. Derfor snakker vi små kultproduktioner på ganske få fade pr. mark og den samlede produktion løber kun op i 20.000 flasker.
Alt arbejdet i marken på egen hånd; beskæring, opbinding, grøn høstning, pløjning – ALT. I kælderen er der fokus på såkaldt ”gentle winemaking”, hvor druerne meget nænsomt bliver afstilket uden at bærrene knuses. Der gøres brug af såkaldt ”peristaltisk” overpumpning af mosten således, at mosten ikke bliver for hårdt behandlet. Mosten koldmacereres i omkring en uge og placeres ved hjælp af tyngdekræften i franske egetræsfade i 12-18 mdr. alt afhængigt af vinen.
Stephen og Delphine har siden deres overtagelse i midten af 1990’erne bragt vinene op på et ekstremt højt niveau. Ægteparret er så småt ved at lade sig pensionere og har derfor overdraget tøjlerne til deres søn, William Whitehead, der kaldes for Bourgognes svar på Franz Liszt (et kælenavn han har fået efter en af de største musik-talenter inden for klassisk musik). Han lavede sin første årgang i alder af bare 18 år og bliver af flere betegnet som et regulært vin-geni, hvilket naturligvis kun har bidraget til den hype, der ombærer Rebourgeon-vinene.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener