
Michel Rebourgeon Beaune Les Epenottes 2023
“Beaune has no Grand Crus, but such vineyards as Les Epenottes and Le Clos des Mouches (both adjacent to Premier Crus of Pommard [..] are consistently top sources for excellent red wine.” – Robert Parker
Fra en af Beaunes bedste marker og forkælet 18 måneder på delvist nye bourgognefade… Vi forstår absolut godt, at bourgognekritikeren Keith Levenberg har hyldet denne vins markante value!
Enkeltmarken Les Epenottes, på grænsen til Pommard, har legendariske muromkransede vinmarker som”Clos des Mouches” (Beaune 1er Cru) og ”Clos des Epeneaux” (Pommard 1er Cru) blandt sine nærmeste nabomarker.
Dertil kommer, at Domaine Michel Rebourgeons unge winemaker, William Whitehead, hyldes af selveste Robert Parker som et af Bourgognes helt store talenter:
”Whitehead is well placed to emerge as one of the Côte de Beaune's new stars, and readers should start paying attention.” – Robert Parker
Blandt hele 3577 vinproducenter, 266 negocianter og 16 kooperativer i Bourgogne brager Domaine Michel Rebourgeon direkte ind på TOP 100 hos højt anerkendte Bourgogne Aujourd’hui – side om side med de store navne bag 4, 5 og 6-cifrede bourgognepriser. Kort efter brillerer en af domænets rødvine som årets testvinder af samtlige bedømte vine fra prestigefyldte Pommard og Volnay (!)
Nyd den til stegt fisk, fjerkræ, fuglevildt, andebryst, svampe og charcuteri. Servér ved 14-17°C.
Hvordan smager Michel Rebourgeon Beaune Les Epenottes 2023?
Michel Rebourgeon Beaune Les Epenottes 2023 funkler imponerende mørk kirsebærrød i glasset… Næsen har indiskutabel Premier Cru-klasse med bragende flotte og intense aromaer af skovjordbær, sorte kirsebær, vilde hindbær, brombær, roser og lavendel, der på elegant vis flettes sammen med lækre fadkrydderier, engelsk lakrids og klassisk burgundisk skovbund... I munden er den røde bourgogne flot kødfuld i teksturen. Intens frugtig og samtidig elegant struktureret. Terroirets mineralitet og krydderierne fra den 18 måneder lange fadlagring føjer seriøs dybde og kompleksitet til den lange afslutning, der klinger af med madvenlige tanniner så fine, at de nærmest smelter i munden. Årgangens Best Buy fra Beaune? Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Smagenoter
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Michel Rebourgeon Beaune Les Epenottes 2023 passer godt til...
Hvordan er Michel Rebourgeon Beaune Les Epenottes 2023 fremstillet?
Vinen er fremstillet på 100 % Pinot Noir, der kommer fra en lille parcel på enkeltmarken Les Epenottes, der ligger gunstigt placeret lige på grænsen mellem Beaune og Pommard. Blandt de nærmeste marker finder vi således ikoniske terroirs som muromkransede Beaune 1er Cru Clos des Mouches samt Pommard 1er Cru Clos des Epeneaux. Druerne høstes ved håndkraft og dobbelsorteres i både marken og i vineriet, så kun de bedste druer finder vej til den endelig vin. Der afstilkes 100 % inden nænsom knusning af druerne, hvorefter mosten koldmacererer i 3 uger med to daglige overpumpninger og pigeage (nedstemplinger), hvilket bidrager til udtræk af farve og smag. Efter gæringen bliver vinen omstukket til delvist nye franske egetræsfade, hvor den modner i 18 måneder inden flaskning.
Druer
Pinot NoirOm Domaine Michel Rebourgeon
“Top100 Vignerons de la Bourgogne” – Bourgogne Aujourd’hui
”The only drawback is that if you find a wine you like, you may not be able to get much of it.” – Jasper Morris MW, Inside Burgundy
Michel Rebourgeon er et lille familiedomæne, der ligger i hjertet af Pommard og har rødder helt tilbage til 1540. Spoler vi frem i tiden har det været kendt under ”Rebourgeon”-navnet siden starten af 1960’erne og i dag er det Michels datter, Delphine, som med sin mand Stephen har overtaget driften.
Lad det være sagt med det samme – det her er et helt unikt domæne og vi skal være glade for overhovedet at kunne liste flaskerne ud af Bourgogne. Indtil for ganske nyligt blev hele produktionen nemlig solgt gennem husets vinkælder eller på torvet i Pommard.
Det lille domæne har i alt 4,25 hektar fordelt på nogle af de bedste marker i Pommard, Volnay og Côte de Beaune, herunder ”Les Rugiens”, der af mange nævnes som en mark med Grand Cru-niveau. Derfor snakker vi små kultproduktioner på ganske få fade pr. mark og den samlede produktion løber kun op i 20.000 flasker.
Alt arbejdet i marken på egen hånd; beskæring, opbinding, grøn høstning, pløjning – ALT. I kælderen er der fokus på såkaldt ”gentle winemaking”, hvor druerne meget nænsomt bliver afstilket uden at bærrene knuses. Der gøres brug af såkaldt ”peristaltisk” overpumpning af mosten således, at mosten ikke bliver for hårdt behandlet. Mosten koldmacereres i omkring en uge og placeres ved hjælp af tyngdekræften i franske egetræsfade i 12-18 mdr. alt afhængigt af vinen.
Stephen og Delphine har siden deres overtagelse i midten af 1990’erne bragt vinene op på et ekstremt højt niveau. Ægteparret er så småt ved at lade sig pensionere og har derfor overdraget tøjlerne til deres søn, William Whitehead, der kaldes for Bourgognes svar på Franz Liszt (et kælenavn han har fået efter en af de største musik-talenter inden for klassisk musik). Han lavede sin første årgang i alder af bare 18 år og bliver af flere betegnet som et regulært vin-geni, hvilket naturligvis kun har bidraget til den hype, der ombærer Rebourgeon-vinene.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener

























