



Manzone Barbera d’Alba Le Ciliegie 2023
Barbera fra Barolo-topmarken Cru Gramolere i Monforte d'Alba!
Manzone er mest kendt for husets Barolo-vine i verdensklasse, men familien lægger navn til andre piemontesiske specialiteter såsom dette "Best Buy" af en bærsaftig og let fadkrydret Barbera d’Alba.
Druerne plukkes fra en af Monforte d’Albas bedste Barolo-marker, Cru Gramolere, hvor hældningen er så stejl, at alt markarbejde må ske med de bare næver.
Barberaen spontanfermenterer med terroirets egen gær inden modningen på ståltank og egetræsfade. Med inspiration fra biodynamikken sker aftapningen ved aftagende måne. En unik mikroproduktion på få tusinde flasker.
Som resultat byder den elegante rødvin på tårnhøj frugtkvalitet uden at gå på kompromis med de forfriskende, mineralske og gastronomiske kvaliteter.
Winemaker Mauro Manzone ynder at hive sin Barbera d’Alba Le Ciliegie op fra kælderen, når der står tagliatelle, ravioli eller lyst kød på familiens bord. Også flot til pizza og tapas!
Nyd den til steaks, lyst kød, pasta, pizza, charcuteri og ost. Eller som et saftigt hyggeglas! Servér ved 15-17°C
Hvordan smager Manzone Barbera d’Alba Le Ciliegie 2023?
Manzone Le Ciliegie 2023 funkler elegant kirsebærrød i glasset… Næsen lover fremragende Barbera d’Alba med ungdommelige aromaer af violer, tørrede roser, vilde hindbær, kirsebær og blommer, der følges på vej med diskrete strejf af urter, svesker, engelsk lakrids, mokka og mineralitet… Vinen lægger sig elegant og let cremet på tungen, hvor bærfrugten folder sig ud med en uimodståeligt lækker saftighed, der hurtigt giver lyst til endnu en slurk… Diskret krydret og meget harmonisk finish. En forbilledligt ren og autentisk Barbera blottet for blær... Præcis som vi elsker den! Drik nu, eller gem 5-10 år fra høståret.
Smagenoter
Blomme
Herbes de Provence
Hindbær
Lakrids
Røde kirsebær
Manzone Barbera d’Alba Le Ciliegie 2023 passer godt til...
Om Manzone

Den familieejede producent Giovanni Manzone er beliggende i kommunen Monforte d’Alba, med berømte Poderi Aldo Conterno blandt de nærmeste naboer. Og Manzone-vinene holder tilsvarende højt niveau!
Husets historie starter med købet af ejendommen Ciabot del Preve i 1925. Manzone-familien begynder i det små at producere egen vin omkring 1965, og i løbet af de næste par årtier investerer man fortløbende i nye parceller. Midt i 1980’erne er beholdningen af vinmarker - og efterspørgslen på Barolo – vokset så meget, at Giovanni Manzone kan leve af at producere vin i eget navn.
Manzone-familiens ekstremt stejle og højtliggende topmarker med meget gamle vinstokke giver naturligt lave høstudbytter af ekstraordinær høj kvalitet. Resultatet er nogle af de mest koncentrerede og gemmeværdige af alle Barolo-vine.
I markarbejdet hylder Manzone-familien bæredygtige og naturlige prinicipper, og vinplanterne dyrkes helt uden gødskning og brug af insektgift. I vineriet gærer vinen med terroirets og vinkælderens naturligt forekommende gærstammer, og der vinificeres på traditionel vis med langvarig udblødning af drueskallerne. Der tilsættes kun minimale koncentrationer af svovl, og vinene aftappes uden klaring og filtrering.
Siden 2005 har sønnen Mauro hjulpet med ledelsen af firmaet, og i 2012 fulgte Mauros søster Mirella trop. Mauro og Mirella har begge gennemført ønologuddannelsen i Alba. Fra 8,5 hektar i Monforte d’Alba, fordelt på de tre cru’er Gramolere, Bricat og Castelletto, fremstiller Giovanni Manzone ca. 50.000 flasker årligt.