
Lamblin & Fils Chablis Barrel Fermented 2022
Nej, det er hverken Puligny-Montrachet eller Meursault... Det er fremragende fadgæret Chablis!
Topvinen er kreeret af Clément Lamblin, som er yngste generation hos Lamblin & Fils. Som uddannet i Beaune har Clément en fremragende fornemmelse for de store burgundiske hvidvine, der præcis som denne special-Chablis gærer og modner på nyere egetræsfade.
Årgang 2022 udmærker sig med ekstra generøse frugtnoter, der i den grad spiller flot op mod fadets krydrede nuancer.
Luksusflasken lyver ikke… Her finder du smørbløde, vaniljekrydrede og nøddeagtige nuancer sammen den mineralske friskhed, der er adelsmærket for stor Chablis. Vi dunderlig, elegant hvidvin – og et absolut prisdygtigt alternativ til Puligny-Montrachet.
Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Nyd den til stegt fisk og skaldyr, fjerkræ, lyst kød, tapas, sushi, cremede saucer, svampe og nøddeagtige oste. Servér ved 10-12°C
Hvordan smager Lamblin & Fils Chablis Barrel Fermented 2022?
Ved ophældningen sart gylden med friske grønne refleksioner... Næsen lover stor burgundisk Chardonnay med nuancer af smør, vanilje og crème brûléee, der spiller perfekt op mod salt havbrise, mineralske østersskaller og årgangens frugtnoter af grape, grillet citron, hvid fersken, ananas og honningmelon.... I munden silky smooth og diskret smørcremet med lækre nøddekrydrede nuancer. Alt i alt et særdeles vellykket møde mellem de klassiske, læskende Chablis-dyder og de luksuriøse krydderier, der bringer mindelser om stor hvid bourgogne fra Meursault og Puligny. Fremragende!
Lamblin & Fils Chablis Barrel Fermented 2022 passer godt til...
Om Lamblin & Fils

“Excellent, typical Chablis” – Jamie Goode, Wine Anorak
”Top producer” – The Washington Post
“They have successfully progressed” – Rosemary George, Master of Wine
”Classic and characterful offerings” – Serena Sutcliffe, Master of Wine
”These are good value wines” – The Burgundy Report
Selvom familien Lamblin sigter efter en præcis, elegant, mineralsk og silkeblød signaturstil, så sniger winemaker-teamet Didier & Clément Lamblin uden de store armbevægelser en opsigtsvækkende frugtrigdom, dybde og power ind i deres hvidvine.
På denne adresse i Chablis skorter det ikke på ambitioner. Og med helt op til 96 point fra internationale vinkritikere i de senere årgange er der helt sikkert store ting i vente for både Lamblin & Fils - og for alle med hang til lækker, klassisk og sympatisk prissat Chablis!
Vi finder Lamblin & Fils, der har lavet Chablis siden 1690, i landsbyen Maligny. Vi har at gøre med et af Chablis’ ældste vinhuse, der nu gennem 12 generationer har forædlet og forfinet kunsten at lave mineralske hvidvine i verdensklasse.
I dag ledes foretagenet af 11. generations Michel og Didier Lamblin, som har arbejdet sammen siden 1987. Mens Michel tager sig af de administrative kontoropgaver, så holder ønologuddannede Didier til i vinkælderen, hvor han siden 2003 har været assisteret af sønnen Clément, der har studeret vindyrkning og ønologi i Beaune. Michels søn, Alexandre, sluttede sig til familiefirmaet i 2005.
Husets flotte og varierede vinportefølje baserer sig både på egne vinmarker og druemost fra nøje udvalgte vinbønder. Fælles for hele produktionen en stærk grøn profil, der er dybt forankret i familiens respekt for naturen og stoltheden over sine lokale terroirs. Lamblin fremstiller vine med minimal intervention, og antallet af økologiske certificerede hvidvine er støt stigende.
Fra aromatisk Saint-Bris Sauvignon Blanc over charmerende Petit Chablis og Chablis til mineralsk 1er Cru og Grand Cru af fineste, topratede karat – Lamblin & Fils er din garant for hvidvinsoplevelser i absolut topklasse.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold