



Lamblin & Fils Chablis Barrel Fermented 2021
Er det en Puligny-Montrachet? Er det Meursault? Nej, det er banebrydende Chablis!
Nyheden er skabt af fætrene Alexandre og Clément Lamblin, der udgør yngste generation hos Lamblin & Fils. Som uddannet som ønolog i Beaune nærer Clément en dyb kærlighed til de store burgundiske hvidvine, og i samme stil forkæles denne Chablis med gæring og modning på nyere egetræsfade.
Luksusflasken lyver ikke… Topvinen føjer smørbløde, vaniljekrydrede og nøddeagtige nuancer til den mineralske friskhed, som er adelsmærket for Chablis fra øverste hylde.
En vidunderlig, meget elegant hvidvin – og et absolut prisdygtigt alternativ til eksempelvis Puligny-Montrachet.
Nyd den til stegt fisk og skaldyr, fjerkræ, lyst kød, tapas, sushi, cremede saucer, svampe og nøddeagtige oste. Servér ved 10-12°C
Hvordan smager Lamblin & Fils Chablis Barrel Fermented 2021?
Vinen præsenterer sig smukt med fine gyldengrønne nuancer… Fra glasset strømmer herlige dufte af sprød pære, knuste østersskaller, saltet grapefrugt, grillet citron, hvid fersken og lidt honningmelon, der gemmer på krydrede nuancer af smør, brioche, ristede nødder og crème brûlée fra fadmodningen… I munden silky smooth og cremet. Et imponerende og meget vellykket møde mellem klassiske, læskende Chablis-dyder og luksuriøse krydderier, der bringer klare mindelser om stor Meursault. Lang og mineralsk afslutning. Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Lamblin & Fils Chablis Barrel Fermented 2021 passer godt til...
Om Lamblin & Fils

“Excellent, typical Chablis” – Jamie Goode, Wine Anorak
”Top producer” – The Washington Post
“They have successfully progressed” – Rosemary George, Master of Wine
”Classic and characterful offerings” – Serena Sutcliffe, Master of Wine
”These are good value wines” – The Burgundy Report
Selvom familien Lamblin sigter efter en præcis, elegant, mineralsk og silkeblød signaturstil, så sniger winemaker-teamet Didier & Clément Lamblin uden de store armbevægelser en opsigtsvækkende frugtrigdom, dybde og power ind i deres hvidvine.
På denne adresse i Chablis skorter det ikke på ambitioner. Og med helt op til 96 point fra internationale vinkritikere i de senere årgange er der helt sikkert store ting i vente for både Lamblin & Fils - og for alle med hang til lækker, klassisk og sympatisk prissat Chablis!
Vi finder Lamblin & Fils, der har lavet Chablis siden 1690, i landsbyen Maligny. Vi har at gøre med et af Chablis’ ældste vinhuse, der nu gennem 12 generationer har forædlet og forfinet kunsten at lave mineralske hvidvine i verdensklasse.
I dag ledes foretagenet af 11. generations Michel og Didier Lamblin, som har arbejdet sammen siden 1987. Mens Michel tager sig af de administrative kontoropgaver, så holder ønologuddannede Didier til i vinkælderen, hvor han siden 2003 har været assisteret af sønnen Clément, der har studeret vindyrkning og ønologi i Beaune. Michels søn, Alexandre, sluttede sig til familiefirmaet i 2005.
Husets flotte og varierede vinportefølje baserer sig både på egne vinmarker og druemost fra nøje udvalgte vinbønder. Fælles for hele produktionen en stærk grøn profil, der er dybt forankret i familiens respekt for naturen og stoltheden over sine lokale terroirs. Lamblin fremstiller vine med minimal intervention, og antallet af økologiske certificerede hvidvine er støt stigende.
Fra aromatisk Saint-Bris Sauvignon Blanc over charmerende Petit Chablis og Chablis til mineralsk 1er Cru og Grand Cru af fineste, topratede karat – Lamblin & Fils er din garant for hvidvinsoplevelser i absolut topklasse.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold