
Lamblin & Fils Chablis 1er Cru Vaillon 2020 ØKO
Chablis-fans, så er det nu!
Vi har netop modtaget et restparti af vores hurtigst udsolgte Chablis nogensinde. Den øko-opgraderede 1er Cru kommer fra en af Chablis mest eftertragtede marker. Og det sågar i den mytiske årgang 2020, der med 97 points på Robert Parkers årgangstabel er blandt de højest vurderede årgange nogensinde for hvidvine i Chablis og Bourgogne.
Lamblin er med 11 generationers erfaring en af området mest erfarne producenter og udover at lave verdensklasse-Chablis med op til 97 points, så har huset tilmed en stærk grøn profil.
Derfor har du nu muligheden for at smage det prægtige 1er cru-terroir, Vaillon, i en ren, terroir-drevet og økologisk udgave. Harmonisk, citrussprød og elegant Chablis med afgrundsdyb kompleksitet og mineralitet.
I den helt forrygende 2020 årgang er kvaliteten tættere på Grand Cru end nogensinde! Men pas på, det her er en vin, der kun er på lager kort tid ad gangen.
Nyd den til dampet fisk, østers og skaldyr, salater, fjerkræ, lette røgvarer og cremede oste. Nyd vinen ved 10-12°C
Hvordan smager Lamblin & Fils Chablis 1er Cru Vaillon 2020 ØKO?
Lysende og elegant i glasset med en klar citrongul farve. Mageløst mineralsk Chablis-næse med rygende flintesten og florale strejf af hvide sommerblomster, der hurtigt mødes af friskskårne æbler, citrus, pærer umoden ananas og abrikos. Et par slyngture åbner også for delikate strejf af toast og yoghurt. I munden majestætisk elegant med crispy Chardonnay-frugt og en vibrerende syre. Honning, blomster og citrus dominerer i eftersmagen, der ender pladask i et bjerg af mineraler, som løfter Chablis-oplevelsen op på verdensklasse-niveau i årgang 2020. Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Smagenoter
Citron
Fersken
Flintesten
Hvide blomster
Ristet brød
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Lamblin & Fils Chablis 1er Cru Vaillon 2020 ØKO passer godt til...
Om Lamblin & Fils

“Excellent, typical Chablis” – Jamie Goode, Wine Anorak
”Top producer” – The Washington Post
“They have successfully progressed” – Rosemary George, Master of Wine
”Classic and characterful offerings” – Serena Sutcliffe, Master of Wine
”These are good value wines” – The Burgundy Report
Selvom familien Lamblin sigter efter en præcis, elegant, mineralsk og silkeblød signaturstil, så sniger winemaker-teamet Didier & Clément Lamblin uden de store armbevægelser en opsigtsvækkende frugtrigdom, dybde og power ind i deres hvidvine.
På denne adresse i Chablis skorter det ikke på ambitioner. Og med helt op til 96 point fra internationale vinkritikere i de senere årgange er der helt sikkert store ting i vente for både Lamblin & Fils - og for alle med hang til lækker, klassisk og sympatisk prissat Chablis!
Vi finder Lamblin & Fils, der har lavet Chablis siden 1690, i landsbyen Maligny. Vi har at gøre med et af Chablis’ ældste vinhuse, der nu gennem 12 generationer har forædlet og forfinet kunsten at lave mineralske hvidvine i verdensklasse.
I dag ledes foretagenet af 11. generations Michel og Didier Lamblin, som har arbejdet sammen siden 1987. Mens Michel tager sig af de administrative kontoropgaver, så holder ønologuddannede Didier til i vinkælderen, hvor han siden 2003 har været assisteret af sønnen Clément, der har studeret vindyrkning og ønologi i Beaune. Michels søn, Alexandre, sluttede sig til familiefirmaet i 2005.
Husets flotte og varierede vinportefølje baserer sig både på egne vinmarker og druemost fra nøje udvalgte vinbønder. Fælles for hele produktionen en stærk grøn profil, der er dybt forankret i familiens respekt for naturen og stoltheden over sine lokale terroirs. Lamblin fremstiller vine med minimal intervention, og antallet af økologiske certificerede hvidvine er støt stigende.
Fra aromatisk Saint-Bris Sauvignon Blanc over charmerende Petit Chablis og Chablis til mineralsk 1er Cru og Grand Cru af fineste, topratede karat – Lamblin & Fils er din garant for hvidvinsoplevelser i absolut topklasse.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold