La Colombina Brunello di Montalcino DOCG 2018 ØKO
La Colombina Brunello di Montalcino DOCG 2018 ØKO
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“92 points. A savory and spicy Brunello full of cloves, dried orange peel, plums, new leather and dried earth….Tight, juicy and complex finish” – James Suckling
“92 points. “The nose offers luxurious aromas that recall the end of a leisurely meal, from coffee to anise liqueur to chocolate and dried figs, with a warm, metallic edge of crushed rocks and tar. Price: 50$” – Wine Enthusiast
“92 points.” – Winescritic.com
“4,3 stjerner” - Vivino
Ingen diskussion. Det her er årets mest opsigtsvækkende Brunello di Montalcino-restparti, der kan få enhver Sangiovese-fan til at slikke sig om munden!
La Colombina Brunello 2018 har 4,3 Vivino-stjerner, masser af topratings og en markedspris herhjemme i Danmark på mellem 300-400 kroner. Den pris bliver i øvrigt ikke en krone lavere, hvis man opsøger vinen på det internationale marked, hvor gennemsnitsprisen ligger på den gode side af 400 kroner, ifølge Wine Searcher.
Vi har skaffet dette parti fra årgang 2018 med en helt særlig rabat som ikke kan gentages – det er ét parti – én chance.
La Colombina ligger i den sydøstlige del af Montalcino, nærmere bestemt subzonen Castelnuovo dell’Abate, der er blandt de mest populære og eftertragtede dele af Montalcino. Blot én kilometer i fugleflugt fra La Colombina-vingården ligger områdets helt store kultproducent Poggio di Sotto, hvis Brunello-vine nemt går for 1500 kroner.
Den lille familiejede vingård har blot eksisteret siden 1997, men blev for alvor sat på verdenskortet af Robert Parker, der i sine velmagtsdage gav husets Brunello hele 94 points.
Selve årgang 2018 scorer vilde 4,3 stjerner og det snit holder Brunello’en også hvis man lægger de næsten 4.000 brugeranmeldelser sammen. Det her er ganske enkelt enestående højt niveau til prisen og en kontinuitet, der ikke er til at tage fejl af.
La Columbinas vinmarker er plantet i noget af det smukkeste og mest unikke mikroklima som Montalciono har at byde på. Under den konstant skinnende sol drager Sangiovese-stokkene maksimal fordel af kølige vinde fra Orcia-floden og den gamle vulkan, der beskytter vinmarkerne mod hård regn, hagl og frost. De store temperaturudsving giver helt sublime vine med en enorm aromatisk kompleksitet og balance.
I kælderen anvendes der både franske og slavonske egetræsfade af variende størrelse til den lange modningsproces, så rent stilmæssigt befinder vi os i et herligt midtpunkt mellem de traditionelle og moderne Brunello-vine.
Forvent luksuriøs Brunello med parfumeret duft af violer og våd skovbund, en intens smag med saftdryppende kirsebær og masser af fadkomplekse noter af chokolade, læder, cedertræ. Og bedst af alt. Den unikke eftersmag af sparede penge.
Smagenote
Nyskænket sejler La Colombina 2018 fed og mørk kirserbærrød rundt i glasset med små teglstensnuancer langs kanten… I næsen forføres man af den guddommeligt parfumerede duft af violer og tørrede roser, der hurtigt suppleres af saftige røde kirsebær, blommer og hindbær. Det hele løftes til nye højder af fadkomplekse noter af mineralsk våd skovbund, kandiseret orangeskal, valrhona-chokolade, kamfer og tobakskasse. I munden ruller La Columbina elegant hen over tungen med sin kølige og silkefine Sangiovese-frugt, der langsomt åbner for nuancerede noter af tørrede middelhavskrydderier, valnødder, lidt tjære samt knuste sten. Lang og kompleks finish med bøfvenlige tanniner og et perfekt samspil mellem frugt og fadkrydderier. En stor, stor Brunello-oplevelse, der lige nu er til salg for en slik. Drik nu, eller gem 10-15 år fra høståret.
Anmeldelser af La Colombina Brunello di Montalcino DOCG 2018
92/100 James Suckling
“ A savory and spicy Brunello full of cloves, dried orange peel, plums, new leather and dried earth. Nice fluidity and structure on the medium-bodied palate with medium-intensity elegant flavors and a tight, juicy and complex finish. Walnuts and a hint of caramelized orange in the finish. Drink now, but can hold, too.”
92/100 Wine Enthusiast
“The nose offers luxurious aromas that recall the end of a leisurely meal, from coffee to anise liqueur to chocolate and dried figs, with a warm, metallic edge of crushed rocks and tar that define a slightly more reserved palate, contoured further by austere tannins. Price: 50$”
92/100 Winescritic.com
90/100 Vinous
“Sweet violets and roses giving way to crushed plums and flowery underbrush form a nuanced and inviting bouquet as the 2018 Brunello di Montalcino unfolds in the glass. It’s soft, round and built on purity. There’s a saline tinge to its wild berry fruits as a subtle tug of sour citrus adds contrast. The 2018 finishes lightly tannic, savoury an almost salty in character, with a touch of brown spice that adds a bit of a rustic flair. While quite enjoyable, the 2018 will be best consumed over the short term.
4,3 Vivino (153 bedømmelser – set 12/08-2024)
Nyd Brunello’en til lammeretter, steaks, kraftige pastarreter, svampe og lagrede oste. Server ved 16-18°C
La Columbinas Brunello er fremstillet på 100 % Sangiovese, som høstes med de bare næver fra husets egne marker i den sydøstlige del af Montalcino, nærmere bestemt subzonen Castelnuovo dell’Abate. Denne del af Montalciono nyder udsigt over Orcia-floden og ligger i umiddelbar forlængelse af den slumrende vulkan Monte Amiata. Der er adskillige mikroklimatiske grunde til at Brunello-vinene fra Castelnuovo er nogle af de mest spændende at udforske. Under den konstant skinnende stol drager Sangiovese-stokkene i Castelnuovo dell’Abate maksimal fordel af kølige vinde fra Orcia-floden og vulkanen, der samtidig sikrer vinmarkerne mod hård regn, hagl og frost. De store temperaturudsving giver helt sublime vine med en enorm aromatisk kompleksitet og balance. La Colombinas Brunello er sammensat af druer fra marker med forskellige placeringer, hvilket er med til at give vinen en større kompleksitet. I kælderen bliver vinen modnet i 36-40 måneder på en blanding af franske og slavonske egetræsfade. Herefter udvikler vinen sig yderligere 8-10 måneder i husets kælder inden frigivelse.