



La Closerie de Camensac Haut-Médoc 2017
Mikroparti direkte fra kælderen i Bordeaux… Så er der perfekt drikkemoden Haut-Médoc fra topslottet alle anmeldere taler om!
Château de Camensac Cru Classé bliver bedre og bedre år for år, og kvaliteten har i den grad smittet af på Closerie 2017, der stille og roligt nærmer sig sit absolutte peak!
Fra sin majestætiske beliggenhed på et ophøjet plateau af dybe grusbanker nyder Château de Camensac udsigt til naboslotte som Lagrange og Beychevelle i St-Julien. Vi taler first rate potential for Haut-Médoc i absolut verdensklasse.
Hemmeligheden er ikke mindst omplantninger med de bedste kloner af Cabernet Sauvignon samt hyringen af super-ønologen Eric Boissenot, der også laver vin for Mouton-Rothschild, Latour, Lafite-Rothschild, Château Margaux og Léoville Las Cases.
Closerie 2017, skabt på lige dele Cabernet Sauvignon og Merlot, er forkælet 12 måneder på 225 liters barriquefade, heraf 10 % helt nye.
Nyd den til saftigt oksekød, lam med krydderurter, fuglevildt, vildtkød, kraftige tapas og modne oste. Servér ved 16-18°C.
La Closerie de Camensac Haut-Médoc 2017 passer godt til...
Hvordan er La Closerie de Camensac Haut-Médoc 2017 fremstillet?
La Closerie de Camensac Haut-Médoc 2017 er fremstillet på lige dele Cabernet Sauvignon (høstet 20. til 26. oktober) og Merlot (høstet 14. til 20. september), som teamet bag Grand Cru Classé Château de Camensac håndselekterer fra egne, bæredygtigt certificerede grusmarker nær Saint-Julien. Druerne sorteres første gang i vinmarken (efter sort, vinstokkealder samt parcel), inden de ved ankomst til vineriet gennemgår endnu en streng kvalitetssortering.
Vinen gærer ved 28°C med 21 dages efterfølgende maceration, hvor daglige overpumpninger og/eller ”punch downs” hjælper med at trække farve, karakter og tanniner fra drueskindet. Herefter omstikkes Closerie til 12 måneders modning på 225 liters barriquefade, heraf 10 % helt nye.
Om Chateau Camensac
Grand Vin: Château de Camensac, 5. Cru Classé (1855 Médoc & Graves)
2. Vin: La Closerie de Camensac
Beliggenhed: St-Laurent, Haut-Médoc
Beplantet areal: 75 ha
Plantede druesorter: 60% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 6% Cabernet Franc, 4% Petit Verdot
Fadmodning: 18 mdr. 40% ny barrique
Kvaliteten af vinene fra Château de Camensac er steget drastisk gennem de sidste år, efter familien Merlaut overtog slottet.
Den nytænkende og ambitiøse familie er en af de største jordbesiddere i Médoc, og de ejer også højt ansete Ch. Chasse-Spleen og Gruaud-Larose. Vinmarkerne ved Ch. de Camensac ligger lige på grænsen til St-Julien, og betingelserne for vindyrkning er ideelle her, hvilket deres vine til fulde udtrykker.
Der er udelukkende plantet gamle Cabernet Sauvignon og Merlot stokke på de 75 hektar, som familien råder over. To typer jord dominerer her: Fint grus blandet med sand (’’Villafranchian’’) og jord bestående af større sten (’’Gunz gravel’’). På grund af jordbundsforholdene vil vinene ofte have både mineralske toner og en floral karakter. Kombinationen af et gunstigt ’terroir’, hårdt arbejde i kælderen, vilje til at ’vende tingene på hovedet’ og prøve noget nyt, gør, at vinene fra Château de Camensac er af meget høj kvalitet.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener
Syreindhold















