





La Closerie de Camensac Haut-Médoc 2019
NYHED – UGENS BEDSTE HOS VINANMELDEREN ugensvin:
"ugensvin Uge 47, La Closerie de Camensac, Château Camensac, Haut-Médoc, 2019, Frankrig.
Det er vist gået op for de fleste, at Bordeaux er på røven. Vinproducenter jamrer, lagrene er fyldte, og priserne skvatter over hinanden. Jeg elsker Bordeaux. Når det er godt, er det kongeligt – når det er dårligt, er det udrikkeligt. Ugens vin er heldigvis det første: klassisk, modent og drikkevenligt Bordeaux. Duften er solbær, blomme, ceder, tørret tobak og en snert blyantsspids – ren Hogwarts. Smagen er løftet og saftig – mørk frugt, modne tanniner og et fadkys på 12 måneder giver dybde og lidt mokka uden at stjæle billedet. En "andenvin", javist – men det smager som første klasse. Seks stjerner ★★★★★★ (6/6), fordi det her er klassisk Bordeaux med stolthed og stil til Netto-pris. Nå ja – Netto er vel nærmest den eneste, der ikke har indkøbt solidt at denne supervin. Til gengæld fås den bredt: både hos Meny og Philipson Wine til omkring 90 kroner – men Supervin har den til 75,- ved seks flasker. Skål og afsted!"
Château de Camensac er Grand Cru Classé-topslottet, alle anmeldere taler om!
Kvaliteten vokser år for år – og smitter voldsomt af på kongekøbet Closerie de Camensac 2019, der håndselekteres fra samme, bæredygtigt certificerede grusmarker nær Saint-Julien, og som efter seks år i kælderen på fad og flaske nu er landet i helt overdådig form!
2019 regnes blandt historiens største årgange i på Médoc-halvøen, og legenden Jancis Robinson antyder ligefrem, at kvaliteten overgår ikoniske 2016. Med superkøbet her i glasset er man tilbøjelig til at give hende ret…
"Camensac seems to improve every year ... clearly a property to watch" – Robert Parker
"A fifth-growth that offers some of the best value in the entire red 1855 classification" – Decanter
”Bordeaux 2019 – best ever? […] only 2016 rivals 2019 and 2019 is probably more consistently fine” – Jancis Robinson
Fra sin majestætiske beliggenhed på et ophøjet plateau af dybe grusbanker nyder Château de Camensac udsigt til naboslotte som Lagrange og Beychevelle i St-Julien. Vi taler first rate potential for Haut-Médoc i absolut verdensklasse.
Hemmeligheden er ikke mindst omplantninger med de bedste kloner af Cabernet Sauvignon samt hyringen af super-ønologen Eric Boissenot, der også laver vin for Mouton-Rothschild, Latour, Lafite-Rothschild, Château Margaux og Léoville Las Cases.
I den store 2019-årgang byder Closerie de Camensac på 70 % Merlot og 30 % Cabernet Sauvignon, som i kælderen forkæles 12 måneder på 225 liters barriquefade, heraf 10 % helt nye.
Nyd den til saftigt oksekød, lam med krydderurter, fuglevildt, vildtkød, kraftige tapas og modne oste. Servér ved 16-18°C.
Hvordan smager La Closerie de Camensac Haut-Médoc 2019?
La Closerie de Camensac Haut-Médoc 2019 står flot brombærrød i glasset med mørk kerne… Næsen åbner i fornem stil med klassiske Médoc-aromaer af tørrede violer, vilde hindbær, solbær, blomme, grafit, mynte, skovbund og mørke kirsebær, elegant løftet med cedertræ, vanilje og ristede espressobønner fra fadlagringen… I munden balancerer topårgangens modne mørke frugt og 14 % alkohol smukt med frisk mineralitet, silkebløde tanniner og udsøgte krydderier fra de 12 mdr. på franske barriquefade. Smagen runder af med noter af blomme, solbær, chokolade og en jordet undertone, der bringer terroiret flot i spil. Et absolut topkøb – fra den måske største årgang i nyere Médoc-historie! Drik nu eller gem +10 år fra høståret.
Smagenoter
Blomme
Cedertræ
Hindbær
Kaffe
Solbær
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
La Closerie de Camensac Haut-Médoc 2019 passer godt til...
Hvordan er La Closerie de Camensac Haut-Médoc 2019 fremstillet?
La Closerie de Camensac Haut-Médoc er i kongeåret 2019 skabt på et udsøgt blend af 70 % Merlot og 30 % Cabernet Sauvignon, som håndselekteres fra de samme, bæredygtigt certificerede grusmarker nær Saint-Julien, som yder druer til legendariske Château de Camensac 5. Grand Cru Classé. Alle druer plukkes ved optimal smagsmæssig modenhed: Merlot fra 19. til 30. September; Cabernet Sauvignon fra 30. September til 5. Oktober. Frugten sorteres første gang i vinmarken (efter sort, vinstokkealder samt parcel), inden den ved ankomst til vineriet gennemgår endnu en streng kvalitetssortering. Vinen gærer ved 28°C med 3 ugers efterfølgende maceration, hvor daglige overpumpninger og/eller ”punch downs” hjælper med at trække farve, karakter og tanniner fra drueskindet. Herefter omstikkes Closerie til 12 måneders modning på 225 liters franske barriquefade, heraf 10 % helt nye, hvilket tilfører finesse og elegante krydderier til den modne mørke frugt.
Om Chateau Camensac
Grand Vin: Château de Camensac, 5. Cru Classé (1855 Médoc & Graves)
2. Vin: La Closerie de Camensac
Beliggenhed: St-Laurent, Haut-Médoc
Beplantet areal: 75 ha
Plantede druesorter: 60% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 6% Cabernet Franc, 4% Petit Verdot
Fadmodning: 18 mdr. 40% ny barrique
Kvaliteten af vinene fra Château de Camensac er steget drastisk gennem de sidste år, efter familien Merlaut overtog slottet.
Den nytænkende og ambitiøse familie er en af de største jordbesiddere i Médoc, og de ejer også højt ansete Ch. Chasse-Spleen og Gruaud-Larose. Vinmarkerne ved Ch. de Camensac ligger lige på grænsen til St-Julien, og betingelserne for vindyrkning er ideelle her, hvilket deres vine til fulde udtrykker.
Der er udelukkende plantet gamle Cabernet Sauvignon og Merlot stokke på de 75 hektar, som familien råder over. To typer jord dominerer her: Fint grus blandet med sand (’’Villafranchian’’) og jord bestående af større sten (’’Gunz gravel’’). På grund af jordbundsforholdene vil vinene ofte have både mineralske toner og en floral karakter. Kombinationen af et gunstigt ’terroir’, hårdt arbejde i kælderen, vilje til at ’vende tingene på hovedet’ og prøve noget nyt, gør, at vinene fra Château de Camensac er af meget høj kvalitet.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener
Syreindhold





















