
La Closerie de Camensac Haut-Médoc 2019
"Camensac seems to improve every year, almost irrespective of vintage conditions, and it's clearly a property to watch" – Robert Parker
"A fifth-growth that offers some of the best value in the entire red 1855 clas sification" – Decanter
”98 points. Classic” – Wine Enthusiast Vintage Chart – årgangsskema
”Bordeaux 2019 – best ever? […] only 2016 rivals 2019 and 2019 is probably more consistently fine” – Jancis Robinson, Master of Wine
Château de Camensac er Grand Cru Classé-topslottet, alle anmeldere taler om!
Kvaliteten vokser år for år – og smitter voldsomt af på kongekøbet Closerie de Camensac 2019, der håndselekteres fra samme, bæredygtigt certificerede grusmarker nær Saint-Julien, og som efter seks år i kælderen på fad og flaske nu er landet i helt overdådig form!
2019 regnes blandt historiens største årgange i på Médoc-halvøen, og legenden Jancis Robinson antyder ligefrem, at kvaliteten overgår ikoniske 2016. Med superkøbet her i glasset er man tilbøjelig til at give hende ret…
Fra sin majestætiske beliggenhed på et ophøjet plateau af dybe grusbanker nyder Château de Camensac udsigt til naboslotte som Lagrange og Beychevelle i St-Julien. Vi taler first rate potential for Haut-Médoc i absolut verdensklasse.
Hemmeligheden er ikke mindst omplantninger med de bedste kloner af Cabernet Sauvignon samt hyringen af super-ønologen Eric Boissenot, der også laver vin for Mouton-Rothschild, Latour, Lafite-Rothschild, Château Margaux og Léoville Las Cases.
I den store 2019-årgang byder Closerie de Camensac på 70 % Merlot og 30 % Cabernet Sauvignon, som i kælderen forkæles 12 måneder på 225 liters barriquefade, heraf 10 % helt nye.
Nyd den til saftigt oksekød, lam med krydderurter, fuglevildt, vildtkød, kraftige tapas og modne oste. Servér ved 16-18°C.
Hvordan smager La Closerie de Camensac Haut-Médoc 2019?
La Closerie de Camensac Haut-Médoc 2019 står flot brombærrød i glasset med mørk kerne… Næsen åbner i fornem stil med klassiske Médoc-aromaer af tørrede violer, vilde hindbær, solbær, blomme, grafit, mynte, skovbund og mørke kirsebær, elegant løftet med cedertræ, vanilje og ristede espressobønner fra fadlagringen… I munden balancerer topårgangens modne mørke frugt og 14 % alkohol smukt med frisk mineralitet, silkebløde tanniner og udsøgte krydderier fra de 12 mdr. på franske barriquefade. Smagen runder af med noter af blomme, solbær, chokolade og en jordet undertone, der bringer terroiret flot i spil. Et absolut topkøb – fra den måske største årgang i nyere Médoc-historie! Drik nu eller gem +10 år fra høståret.
Smagenoter
Blomme
Cedertræ
Hindbær
Kaffe
Solbær
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Om Chateau Camensac
Grand Vin: Château de Camensac, 5. Cru Classé (1855 Médoc & Graves)
2. Vin: La Closerie de Camensac
Beliggenhed: St-Laurent, Haut-Médoc
Beplantet areal: 75 ha
Plantede druesorter: 60% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 6% Cabernet Franc, 4% Petit Verdot
Fadmodning: 18 mdr. 40% ny barrique
Kvaliteten af vinene fra Château de Camensac er steget drastisk gennem de sidste år, efter familien Merlaut overtog slottet.
Den nytænkende og ambitiøse familie er en af de største jordbesiddere i Médoc, og de ejer også højt ansete Ch. Chasse-Spleen og Gruaud-Larose. Vinmarkerne ved Ch. de Camensac ligger lige på grænsen til St-Julien, og betingelserne for vindyrkning er ideelle her, hvilket deres vine til fulde udtrykker.
Der er udelukkende plantet gamle Cabernet Sauvignon og Merlot stokke på de 75 hektar, som familien råder over. To typer jord dominerer her: Fint grus blandet med sand (’’Villafranchian’’) og jord bestående af større sten (’’Gunz gravel’’). På grund af jordbundsforholdene vil vinene ofte have både mineralske toner og en floral karakter. Kombinationen af et gunstigt ’terroir’, hårdt arbejde i kælderen, vilje til at ’vende tingene på hovedet’ og prøve noget nyt, gør, at vinene fra Château de Camensac er af meget høj kvalitet.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Syreindhold