Famille Berrouet Château Hyon La Fleur Saint-Émilion 2020
Famille Berrouet Château Hyon La Fleur Saint-Émilion 2020
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"Jean Claude Berrouet – best known for his 44 years as director of Petrus in Pomerol" - Decanter
“A world-renowned producer of merlot and was responsible for Pétrus wines for 44 years.” – Wine-Searcher
"Winemakers’ Winemaker Award 2018" - Institute of Masters of Wine
"95 points. Superb" - Wine Enthusiast Vintage Chart (årgangsskema)
Legenden bag Pétrus med et helt nyt familieprojekt i St-Émilion… Stærkt begrænset kultproduktion!
Efter 44 år som ledende winemaker for legendariske Pétrus i Pomerol har Jean-Claude Berrouet egentlig takket af og givet stafetten videre til sin søn Olivier.
Men i sommeren 2019 kontaktes Jean-Claude i al fortrolighed af en tidligere lærling, der vil sælge en unik 2,55 ha enkeltmark i Saint-Émilion – omringet af absolutte topslotte som Laroque, Tour Saint-Christophe og Tertre Roteboeuf Grand Cru Classé.
Jean-Claude slår omgående til og skaber nu, hjulpet af sin yngste søn, Château Hyon La Fleur efter samme arbejdsfilosofi, som allerede har skaffet ham legendestatus efter mere end fire årtier i spidsen for Pétrus. Resultatet er en gudelækker højrebredsvin, hvor smag og kvalitet mindst matcher de berømte Grand Cru Classé-naboer.
Grundet de firkantede franske regler må Château Hyon La Fleur dog nøjes med at kalde sig Saint-Émilion. Da topmarken er købt uden tilhørende vingård, må vinfremstillingen flyttes til familien Berrouets egen vingård i Montagne-St-Émilion.... altså uden for appellationen St-Émilion Grand Cru.
Skal du nå at opleve Pétrus-legendens nye hjertebarn? Vi tør godt love de hurtigste en stor smagsoplevelse - men vi er kun tildelt 50 kasser!!
Smagenote
Ved ophældningen mørk kirsebærrød med lilla kant og sort kerne... Næsen leverer floral elegance og frugtpower i verdensklasse med yndefuld duft af røde blomster, vilde hindbær, våde kalksten, blommer, solbær og saftige sorte kirsebær, der giver plads til Pomerol-mineralske strejf af trøfler og skovbund samt vanilje, kaffe, chokolade og lakrids fra fadlagringen... I munden silkeblød og relativt frugtfyldig med masser af fine nuancer og lag i smagen... Det hele kulminerer i en dansende elegant finale, hvor fadets luksuskrydderier og fine tanniner spiller smukt sammen med 2020-årgangens lækre topfrugt. Jep, der er fremragende value at hente Pétrus-legendens nye hjertebarn! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Nyd den til saftige steaks, and, vildtkød, lam, kraftige tapas og charcuteri samt svamperetter og modne oste. Servér ved 16-18°C
Château Hyon La Fleur Saint-Émilion 2020 er fremstillet på 95 % Merlot og 5 % Cabernet Franc, som familien Berrouet håndplukker fra 40 år gamle vinstokke på deres 2,55 hektar lille enkeltmark i Saint-Émilion-kommunen Saint-Christophe des Bardes. Selvom dette fornemme kalkstens-terroir ligger omgivet af topslotte som Laroque, Tour Saint-Christophe og Tertre Roteboeuf Grand Cru Classé, må vinen kun kalde sig Saint-Émilion, idet selve vinificeringen sker i ovre i Montagne-St-Émilion på familien Berrouets egen vingård.
Her gærer vinen parcel for parcel på små betontanke med frugtbevarende temperaturstyring, mens 19-20 dages macerationstud trækker seriøs farve, smag og tanniner fra drueskindet. Herefter følger den maloktiske gæring ståltank samt Berrouets endelige «master blend », inden vinen fuldendes med 12 måneder lang modning på 225 liters franske barriquefade, heraf 25 % helt nye.