





Henri de Villamont Savigny-Les-Beaune 2021
”If you believe that all red and white burgundies are too expensive, consider the best examples from Savigny-lès-Beaune” – Robert Parker
"95 points. Superb" - Wine Enthusiast årgangstabel for hvid bourgogne
Svinelækker, fadlagret Savigny-Lés-Beaune fra superårgangen 2021!
Man kan kun give Robert Parker fuldstændig ret… Føler du også at de fadlagrede hvide bourgogner fra Chassagne-Montrachet og Meursault er stukket fuldstændig af i pris, så tjek lige det her restparti fra Henri Villamont. Normalt må du bløde op mod 300 kroner for den her klasse af Savigny-lés-Beaune!
Hos traditions-produnceten Henri Villamont lader man vinen modne i 11 måneder på små 228 liters egetræsfade, heraf 20 % helt nye. Denne luksusbehandling resulterer i en smooth, cremet og delikat fadkrydret Mini-Corton Charlemagne. Vi har hentet de sidste rester fra årgang 2021 til en pris, der sætter alle andre konkurrenter skakmat!
Nyd denne flotte hvide bourgogne til smørstegt fisk og skaldyr, fjerkræ, svamperetter og nøddeagtige oste. Server ved 10-13°C
Hvordan smager Henri de Villamont Savigny-Les-Beaune 2021?
Henri Villamonts pragtfulde Savigny-lès-Beaune 2023 skvulper elegant gylden rundt i glasset... Næsen er vidunderligt indbydende og kompleks med duft af hvide blomster, pære og vaniljekrydret fersken. Elegante hints af orangeskal, flint og smør føjer sig hurtigt til den komplekse bouquet takket for den 11 måneder lange fadlagring. I munden er vinen let cremet med stor frugtkoncentration. Terroirets sitrende friske mineralitet går perfekt i spænd med de dybe fadlagerede noter af ristede nødder og vanilje. Suveræn Savigny-lés-Beaune fra topåret 2021. Drik nu eller gem 5-8 år fra høståret.
Smagenoter
Ananas
Citron
Fersken
Ristet brød
Vanilje
Henri de Villamont Savigny-Les-Beaune 2021 passer godt til...
Om Henri de Villamont
Henri de Villamont hører i dag til blandt de allerbedste producenter i landsbyen Savigny-les-Beaune, og vingården vækker selv på afstand opmærksomhed med sit historiske tårn, ”Guettes”. Den 2.400 kvadratmeter store og spektakulære vinkælder blev opført i 1880 af den tidligere Clos de Vougoet-ejer, Léonce Bocquet.
I 1964 blev Henri de Villamont overtaget af det schweiziske vinfirma Schenk. Da naboproducenten Dr. Arthur Barolet døde i 1969, overtog Schenk hele vinkælderen med ca. 70.000 flasker, der siden har været stærkt eftertragtede samlerobjekter.
I nyere tid har Schenk-gruppen investeret betydelige summer i at føre Henri de Villamont helt op i den burgundiske elite. Etableringen af et nyt vineri i 2006, beslutningen om at skære drastisk i høstudbyttet samt en flot afstemt brug af nyt egetræ er blandt årsagerne til Henri de Villamonts svimlende høje kvalitetsniveau.
Winemaker Pierre Jheans vine viser fylde, delikat frugt og mineralsk elegance. Henri de Villamonts vine rates højt hos bl.a. Wine Enthusiast.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener