
Fontalpino Chianti Classico 2022 ØKO Magnum
Søger du cremen af Chianti Classico, er du landet ved den helt rette vin! Se lige den imponerende liste af topratings fra nogle af de mest anerkendte vinkritikere i verden. Nu kan vi præsentere den nye årgang 2022 af Fonapltinos forrygende Chianti Classico… I luksuriøse magnumflasker!
Lad os lige dvæle to sekunder ved anmeldelserne. I det store felt af 650 testede Chianti Classico fra seneste årgang rangerer den berømte italienske vinanmelder Daniele Cernelli fra Doctor Wine Fontalpinos økologiske Chianti Classico helt oppe i sin personlige TOP 10.
James Suckling er igen ude med fornemme 93 points til den nye årgang 2022. Klasse fornægter sig ikke! Vi taler tilmed 100% Sangiovese fra Chianti Classicos sydligste subzone, Castelnuovo Berardenga, hvor vinene ifølge eksperter opnår power og struktur som Brunello:
”Located in the extreme south of the denomination, Castelnuovo Berardenga produces wines that are often described as having Brunello-like structures.” – Kerin O’Keefe, Wine Enthusiast
Vinen fuldendes med 12 måneder på franske egetræsfade i samarbejde med Italiens måske mest berømte 100-point-winemaker, Carlo Ferrini.
Her er Carlo dog ikke købt og bundet af en kontrakt, der sender flaskeprisen i vejret, som det så ofte sker, når der hyres en dygtig vinmager. Han hjælper, fordi hans kone Gioia Cresti ejer Fontalpino. Resultatet er value i verdensklasse!
Den saftige Chianti kan nemt nydes som hyggeglas, men er også fremragende sammen med skinke, rødt oksekød, italienske specialiteter, fuglevildt, svampe og modne oste. Nyd vinen ved 16-18°C.
Hvordan smager Fontalpino Chianti Classico 2022 ØKO Magnum?
Fontalpinos Chianti Classico 2022 står i glasset med en fed og mørk kirserbærfarve, der i kanten har et fint violet skær… Næsen er fortryllende og emmer af toscansk Sangiovese med duft af violer, vilde hindbær, røde kirsebær, tranebær og sort blomme, der åbner for komplekse strejf af orangeskal, rosmarin, timian samt diskrete kaffenoter fra fadlagringen… Vinen snor sig som silke om tungen, hvor den perfekt urtekrydrede mørke kirsebærfrugt vibrerer med en vidunderlig mineralsk nerve og energi. Klassisk supersaftig Chianti... der i eftersmagen hænger så stædigt ved, at man snildt forveksler intensiteten med Brunello. Et toscansk topkøb af tossede dimensioner! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Smagenoter
Blomme
Cedertræ
Chokolade
Herbes de Provence
Røde kirsebær
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Fontalpino Chianti Classico 2022 ØKO Magnum passer godt til...
Om Fontalpino

”Castelnuovo Berardenga produces wines that are often described as having Brunello-like structures.” – Kerin O’Keefe, Wine Enthusiast
Vil du ha’ Chianti Classico med point, power og kompleksitet som seriøs Brunello? I hjertet af Toscana, nær den historiske by Castelnuovo Berardenga, finder du Carpineta Fontalpino.
Vingården drives af søskendeparret Gioia og Filippo Cresti og har navn efter de lokale Carpini-træer samt en naturlig kilde lige i nærheden. Kærligheden til naturen præger også familiens vine, der alle laves på økologisk dyrkede druer.
Vinmager Gioia Cresti lader sine vine spontangære med terroirets naturlige gær, inden Chianti-vinene modner på mellemstore franske egetræsfade, der populært sagt placerer vinstilen midt mellem det klassiske og det moderne.
Det hører med til historien, at Gioia er gift med Italiens mest berømte vinmager, Carlo Ferrini, der som noget helt naturligt hjælper til med vinfremstillingen.
Enkeltmarksvinene Dofana og Monterperto er fra 2018 opgraderet til topniveauet ”Gran Selezione”, der er Chianti Classicos svar på “Grand Cru”. Nævnes bør absolut også Fontalpinos barriquemodnede supertoscaner Do Ut Des, der til en brøkdel af prisen har opnået samme rating som kultvinen Ornellaia.
Gioia Crestis boblende kælighed til Champagne har banet vejen til vinen ”Boulé”, som med 100 % Chardonnay og 24 måneders flaskemodning på gærresterne er det ultimative toscanske svar på Champagne Blanc de Blancs. Salute!
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener