



Fontalpino Chianti Classico 2021 ØKO
95 point fra "World Champion Sommelier" GardiniNotes... Søger du cremen af Chianti Classico, er du landet ved den helt rette vin!
I det store felt af 650 testede Chianti Classico fra den fremragende nye årgang 2021 rangerer den berømte italienske vinanmelder Daniele Cernelli fra Doctor Wine Fontalpinos økologiske Chianti Classico helt oppe i sin personlige TOP 10.
James Suckling og Robert Parker er stort set lige så begejstrede. Klasse fornægter sig ikke. Dette er Fontalpinos perfekte opfølgning på forgængeren, der er kåret til en af Toscanas 100 bedste vine af Gambero Rosso!
Vi taler tilmed 100% Sangiovese fra Chianti Classicos sydligste subzone, Castelnuovo Berardenga, hvor vinene ifølge eksperter opnår power og struktur som Brunello:
”Located in the extreme south of the denomination, Castelnuovo Berardenga produces wines that are often described as having Brunello-like structures.” – Kerin O’Keefe, Wine Enthusiast
Vinen fuldendes med 12 måneder på franske egetræsfade i samarbejde med Italiens måske mest berømte 100-point-winemaker, Carlo Ferrini.
Her er Carlo dog ikke købt og bundet af en kontrakt, der sender flaskeprisen i vejret, som det så ofte sker, når der hyres en dygtig vinmager. Han hjælper, fordi hans kone Gioia Cresti ejer Fontalpino. Resultatet er value i verdensklasse!
Den saftige Chianti kan nemt nydes som hyggeglas, men er også fremragende sammen med skinke, rødt oksekød, italienske specialiteter, fuglevildt, svampe og modne oste. Nyd vinen ved 16-18°C.
Hvordan smager Fontalpino Chianti Classico 2021 ØKO?
I glasset en fed og mørk kirserbærfarvet Chianti Classico med et fint violet skær… Næsen sender klare signaler om stor Sangiovese, der i 2021 overbeviser med power og nuancerigdom på et uhørt smukt niveau for prisklassen. Fortryllende aromaer af viol, rose, rosmarin og timianblomster stiger fra glasset og blander sig med knuste vilde hindbær, skovbær, sorte kirsebær, tranebær og blommer, inden hele herligheden indhylles i et elegant krydret slør af kaffe, røg og ceder fra fadlagringen… Vinen snor sig som silke om tungen, hvor den perfekt urtekrydrede mørke kirsebærfrugt vibrerer med en vidunderlig mineralsk nerve og energi. Klassisk supersaftig Chianti... der i eftermagen hænger så stædigt ved, at man snildt forveklser instensiteten med Brunello. Et toscansk topkøb af tossede dimensioner! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Fontalpino Chianti Classico 2021 ØKO passer godt til...
Om Fontalpino

”Castelnuovo Berardenga produces wines that are often described as having Brunello-like structures.” – Kerin O’Keefe, Wine Enthusiast
Vil du ha’ Chianti Classico med point, power og kompleksitet som seriøs Brunello? I hjertet af Toscana, nær den historiske by Castelnuovo Berardenga, finder du Carpineta Fontalpino.
Vingården drives af søskendeparret Gioia og Filippo Cresti og har navn efter de lokale Carpini-træer samt en naturlig kilde lige i nærheden. Kærligheden til naturen præger også familiens vine, der alle laves på økologisk dyrkede druer.
Vinmager Gioia Cresti lader sine vine spontangære med terroirets naturlige gær, inden Chianti-vinene modner på mellemstore franske egetræsfade, der populært sagt placerer vinstilen midt mellem det klassiske og det moderne.
Det hører med til historien, at Gioia er gift med Italiens mest berømte vinmager, Carlo Ferrini, der som noget helt naturligt hjælper til med vinfremstillingen.
Enkeltmarksvinene Dofana og Monterperto er fra 2018 opgraderet til topniveauet ”Gran Selezione”, der er Chianti Classicos svar på “Grand Cru”. Nævnes bør absolut også Fontalpinos barriquemodnede supertoscaner Do Ut Des, der til en brøkdel af prisen har opnået samme rating som kultvinen Ornellaia.
Gioia Crestis boblende kælighed til Champagne har banet vejen til vinen ”Boulé”, som med 100 % Chardonnay og 24 måneders flaskemodning på gærresterne er det ultimative toscanske svar på Champagne Blanc de Blancs. Salute!
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold