
Domaine Gauffroy Beaune 1er Cru Les Bressandes 2022
Fra en af Beaunes to, tre, fire bedste Premier Cru-marker og tilmed i en af de allerbedste bourgogneårgange meget, meget længe har vi skaffet dettte sjældne mikroparti…
Da Camille Rodier i 1920 klassificerede Bourgognes vinmarker i fem kvalitetsniveauer, blev Les Bressandes rent faktisk toprangeret som Tête de Cuvée, datidens svar på Grand Cru!
Vinmageren Nicolas Gauffroy selekterer druerne fra 35 år gamle vinstokke og lader den færdiggærede rødvin modne hele 18 måneder på 228 liters egetræsfade, 25 % helt nye.
Stilistisk rammer Beaune Les Bressandes smørhullet mellem en silkefin parfumeret Volnay og de mere powerfulde Pinot Noir-rødvine fra Pommard og Corton…
Kort sagt essensen af rød Côte de Beaune… Stærkt begrænset lager!
Nyd den til steaks, grillet fjerkræ, fuglevildt, andebryst, svamperetter og charcuteri. Servér ved 14-17°C.
Hvordan smager Domaine Gauffroy Beaune 1er Cru Les Bressandes 2022?
Domaine Gauffroy Marc & Fils Beaune 1er Cru Les Bressandes 2022 står elegant kirsebærrød i glasset… Næsen lover seriøs rød bourgogne med masser af charme, selvtillid og lækker kompleksitet. Trøfler, læder og fadkrydderier finder smukt sammen med topårgangens aromaer af røde blomster, kirsebær, skovjordbær og brombær… Med sine silkebløde tanniner begejstrer Les Bressandes teksturmæssigt på tungen, hvor smagen på majestætisk vis formidler Pinot Noir fra et af Côte de Beaunes fornemste terroirs. Lang finish med komplekse strejf af læder, trøfler og luksuriøse fadkrydderier. Stor rød bourgone fra Nicolas Gauffroy! Drik nu eller gem +15 år fra høståret.
Smagenoter
Brombær
Jordbær
Læder
Rose
Vanilje
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Domaine Gauffroy Beaune 1er Cru Les Bressandes 2022 passer godt til...
Om Domaine Gauffroy
A good source” – Clive Coates MW
Domaine Gauffroy: Et domæne med en lang historie. Helt tilbage i 1900 ejede Madame Marguerite Perreaux, konen til Paul Gauffroy, adskillige vinmarker i Meursault. De endte dog med at blive delt mellem hendes to sønner, Paul og Robert. I 1938 tog tingene fart, da Paul begyndte at udvide besiddelserne. I dag er vinhuset så passeret videre til 4. generation i form af Nicolas, der med kyndig og sikker hånd fører domænet ind i fremtiden. Nicolas har givet domænet et ’’ungdommeligt boost’’, som han selv udtrykker det, mens der samtidig drages nytte af faderens livslange erfaring.
Nicolas har ikke noget i mod at arbejde sammen med forældrene, og loyale venner giver en hånd med, når der skal høstes. Ingenting bliver overset af den pertentlige og ekstremt dygtige Nicolas, der har været på dannelsesrejse rundt omkring i Frankrig. Nicolas’ ideal er terroirdrevne vine uden overdreven brug af ny eg og efter traditionelt forbillede. Og meget er allerede lykkedes for den ungdommelige Nicolas, der sammen med sit team skænker bourgogne-oplevelser i særklasse til forbrugerne. Bravo!
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener