
Domaine de la Madone Beaujolais-Villages Le Perreon 2019
Le Pérreon 2019 skruer voldsomt op for charmen.... Mums for en saftig rødvin!
Spørg Robert Parker... I glasset venter et af Frankrigs bedste bistrovinkøb og årgang 2019 er den hidtil lækreste.
Den opgraderede kvalitet fra fortjener absolut sin flotte nye etiket, og i det hele taget er 2019 med 96 point i Wine Enthusiasts årgangstabel et must-try for fans af Beaujolais.
Familien Bererds signaturvin Le Perreon kommer fra en granitmark med 40 år gamle vinstokke, klos op ad Cru Cote de Brouilly.. Topkvaliteten her er alt andet end tilfældig!
Nyd den til charcuteri, ostebord, frokostretter, fyldige salater, fjerkræ, lyst kød og grillet laks. Servér ved 14-17°C
Hvordan smager Domaine de la Madone Beaujolais-Villages Le Perreon 2019?
Mørk kirsebærrød med klassisk lilla skær.... Næsen nærmest eksploderer med viol, peberdryssede vilde hindbær, kirsebær og brombær, som leder til krydrede strejf af løvstikke og fine mineralske undertoner af knust granit... Blød og rig på tungen med vidunderligt saftig bærfrugt, der både læsker og imponerer med sin smagslængde... Elegant peberkrydret finish med silkebløde tanniner. Wauw! Drik nu, eller gem 4-6 år fra høståret.
Domaine de la Madone Beaujolais-Villages Le Perreon 2019 passer godt til...
Om Domaine de la Madone
Her drives vingården af brødrene Bruno og Olivier Bererd, der overtog styringen fra deres far Jean Marie i 1980. Familiens historie som vinbønder i Le Perréon går helt tilbage til 1500-tallet, hvor familen byggede det nu ældste hus i landsbyen.
Domaine de la Madone har aftappet vine i eget navn siden 1960’erne, hvor familien ejede 12 hektarer. I løbet af de seneste 25 år er vingården gradvist udvidet til at omfatte 28 hektarer og en årlig produktion på ca. 160.000 flasker.
Familiens vinmarker, som ligger nær landsbyerne Le Perréon og Vaux en Beaujolais, består af 90 små jordlodder med varierende orientering og højde (spændende fra 300 til 500 meter). Gamay er plantet på sydvendte marker, mens vi på de køligere nordvendte marker finder vi en smule Chardonnay. En del af vingården (2,5 hektar) er nu økologisk certificeret.
Jordbunden er områdets klassiske lyserøde granit, og familien værner bevidst om sine gamle vinstokke. Stokkenes gennemsnitsalder er pt. ca. 40 år, men nogle er over 100 år gamle!
De lavtydende stokke yder druer i en høj kvalitet, som optimeres yderlige ved grøn høst. Samtidig fremmer Bererd-brødrene druemodningen ved at øge arealet af løvvæggen og dermed fotosyntesen.
I vinkælderen er kvaliteten forbedret gennem investeringer i bl.a. temperaturstyrede gæringstanke og en skånsom pneumatisk druepresse.
Både i vinmarken og i kælderen har familien Bererd altid benyttet sig af Bourgogne som kvalitetsmodellen, og deri ligger forklaringen på vinenes flotte anmeldelser og tårnhøje niveau.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage