





Domaine Caillot Meursault Le Limozin 2018
Mellem 2 af verdens bedste Meursault-marker, Les Charmes og Les Genevrieres 1er Cru… Derfra skaber Michel Caillot sin magiske enkeltmarks-Meursault ”Le Limozin”, der tidligere er toprated med 3 x 96 points!
"Le Limozin" er den nok mest værdifulde ”Villages”-enkeltmark i Meursault, da den klæber sig op ad 1er Cru Genevrieres og 1er Cru Les Charmes, der begge laver nogle af klodens største og dyreste Bourgogne-vine.
Gennem vores stærke netværk i Bourgogne har vi fået adgang til ekstremt sjældne kasser fra kultproducenten Michel Caillot, der tilhører Meursaults absolutte elite.
Michel Caillot laver Meursault i kultklassen. Som nevø af Pierre Morey, der i 20 år var kældermester for Domaine Leflaive, har han lært af fagets mester. Michels intense hvide bourgogne kommer fra 35 år gamle Chardonnay-stokke, og pragteksemplaret fadmodner hele 18 måneder med omrøring af de fine gærrester i vinbondens dybe og kolde vinkælder i Meursault…
Først frigivet efter 6 1/2 års kældermodning!!!
I kælderen gør Michel Caillot noget, som adskiller markant ham fra Coche Dury, Comtes Lafon og alle de andre kultnavne i Meursault. Michel lader "Le Limozin" modne i vanvittige 5 år i kontakt med de fine gærrester på ståltanke, hvorfra vinen udvikler en smagsmagi, der yderligere løftes af 18 måneders lagring fine franske egetræsfade. Vi taler altså 6 1/2 års Meursault-modning INDEN FRIGIVELSE!
Denne tilgang er helt enestående, og udover at give vinen en helt enestående kompleksitet, så er det også en særdeles smart måde at undgå oxidation på.
Michels magiske Meursault'er støvsuges af sommelierer på verdens toprestauranter - heriblandt det 3-stjerenede Michelin-tempel, Le Bernadin, der er kåret til verdens bedste restaurant... Her blev "lillebroren" for nyligt serveret til 200 kr. pr. glas.
Nyd den til stegt fisk og skaldyr, fjerkræ og lyst kød, cremede svamperetter samt oste i den nøddeagtige såsom Comté, Gruyère eller Vesterhavsost. Server ved 10-13°C
Hvordan smager Domaine Caillot Meursault Le Limozin 2018?
Le Limozin 2018 står knivskarpt i glasset med en perfekt Meursault-gylden farve i glasset… Næsen er har alt det du drømmer om i en stor, fadlagret og kældermodnet Meursault. Eventyrligt kompleks med noter af jasmin, salt citrus, pære, mandarin, våde kalksten, saftdryppende nektariner, kvæde, smør, hasselnødder, tørret ananas og crème brûlée… I munden er Meursault’en først klassisk smørcremet, inden den danser dirrende frisk og mineralsk på tungen. Det er ganske enkelt Meursault i verdensklasse og en af de mest nuancerede hvide bourgogner, vi længe har haft i glasset. Komplekst fadkrydret, perfekt mundrensende finish, der bare varer ved og ved og ved… Meursault i magisk mesterklasse fra Michel Caillot! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Smagenoter
Abrikos
Ananas
Flintesten
Smør
Vanilje
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Domaine Caillot Meursault Le Limozin 2018 passer godt til...
Om Domaine Caillot
”★★★★ Excellent producer” – Robert Parker
Domaine Caillot fra Meursault blev etableret i 1961 af Roger Caillot, far til den nuværende ejer, Michel Caillot. Michel begyndte at arbejde ved sin fars side allerede i slutningen af 1980’erne, inden han midt i 1990’erne overtog det fulde ansvar for vinproduktionen.
I 1999 fik Michel sit første store hædersbevis, da selveste Wine Spectator belønnede hans Meursault La Barre Dessus med 96 point og hans Batard-Montrachet med endnu mere ”umulige” 99 point.
Michel sender ellers ikke sine vine til anmeldelse. Han har heller ingen hjemmeside. Kvaliteten af hans vine, og efterspørgslen på dem, tillader ham at blæse moderne marketing en lang march.
I dag råder Michel over 13 hektar vinstokke – med hovedfokus på hvidvinene fra Meursault samt Puligny-Montrachet, Batard-Montrachet og Santenay.
Alle marker dyrkes økologisk, dog uden certificering. Grøn høst og streng drueselektion bringer høstudbyttet helt ned omkring 25 hektoliter pr. hektar - så kun perfekt modne og smagsintense Chardonnay-druer finder vej til de færdige vine. Spontangæring af hele drueklaser sker med terroirets egen gær.
I vineriet opererer Michel med tre etager, så druer, most og vin med tyngdekraften kan flyttes skånsomt rundt - helt uden brug af pumper. Kalkstenskælderen i Meursault er meget kold! De lave temperaturer trækker gæringen ud og giver en mindre forceret udvikling af langt mere delikate aromaer. Smagen forfines yderligere ved den 2 år lange og kølige kældermodning, der tålmodigt afventer fuldbyrdelsen af den malolaktiske gæring. Vinene holdes længst muligt på de fine gærrester og omstikkes kun én gang før aftapningen. Ingen filtrering.
Resultatet er vidunderligt balancerede hvidvine med cremet tektur, fin mineralitet og nøje afstemt fadkrydderi. Domaine Caillot er en af de bedste adresser i Meursault. Som et kuriosum kan det nævnes, at Michels onkel, Pierre Morey, i 20 år var kældermester for berømte Domaine Leflaive i Puligny-Montrachet.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener