
Domaine Anita Moulin-à-Vent La Rochelle 2024
2020 udsolgt. 2021 udsolgt. 2022 udsolgt. 2023 udsolgt...
Nu åbner vi for den dugfriske 2024-årgang af kultvinen, der topper Wine-Searchers liste over verdens bedste vine fra Cru Moulin-à-Vent.
Domaine Anita har med enkeltmarksvinen La Rochelle skabt en vin, der både stilistisk og kvalitetsmæssigt placerer sig blandt det ypperste i Beaujolais – og Frankrig i det hele taget.
Anita Kuhnel er en ny, markant skikkelse i fransk vin. Som tidligere professionel cykelrytter er hun vant til at presse sig selv – og det ses i hendes kompromisløse tilgang til vinproduktion. La Rochelle repræsenterer toppen af hendes formåen og har allerede indtaget sin plads blandt de største franske rødvine.
Cru Moulin-à-Vents sydvendte terroir La Rochelle blev klassificeret som Première Classe allerede i 1869. James Suckling sammenligner stilen med stor Pomerol, mens Robert Parker fremhæver Moulin-à-Vents bedste vine med Pinot Noir fra Côte de Beaune. Forvent silkeblød struktur, betydelig kompleksitet og et imponerende lagringspotentiale.
I den nye 2024-årgang fortsætter La Rochelle sin rejse mod toppen – med endnu større frugtcharme, finesse og drikkeglæde som adelsmærke.
Nyd den til fransk charcuteri, fjerkræ, lyst kød, frokostretter, grøntsager, fyldige salater og oste. Servér ved 14-17°C
Hvordan smager Domaine Anita Moulin-à-Vent La Rochelle 2024?
La Rochelle 2024 står elegant mørklilla i glasset, der fylder rummet med en vidunderlig duft af saftige vilde hindbær, mørke blommer og kirsebær, der trods betydelig frugtpower gemmer på myriader af fine aromatiske nuancer. Violer, hybenrose, lavendel, skovbund, knust granit, trøfler, sort peber, lakrids og urtekrydderier… Rødvinen glider cremet over tungen, nærmest som flydende fløjl, mens bærfrugten indtager mundhulen med guddommelig velsmag af fineste karat. Man forstår stadig Sucklings sammenligning med stor Pomerol – selvom 2024-årgangen samtidig trækker i en mere burgundisk og finessepræget retning. Eftersmagen er lang og rank – med præg af stenmineralitet og mundrensende friskhed. Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Smagenoter
Blomme
Chokolade
Herbes de Provence
Hindbær
Røg
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Domaine Anita Moulin-à-Vent La Rochelle 2024 passer godt til...
Om Domaine Anita

Anita Kuhnel er fransk vins nye Superwoman! Ingen over og ingen ved siden af...
Som professionel cykelrytter trampede hun pedaler. Nu tramper hun druer, laver frådende lækre rødvine og har som den første vinbonde i Beaujolais krydset den højeste tinde:
- 4. marts 2023 skriver Coeur de Vigneronne 2021 historie, da Domaine Anitas flagskib og hjertebarn bliver den første Beaujolais med 100 point fra James Suckling. Nogensinde.
- 7. marts 2024 er der 100 nye point til Coeur de Vigneronne 2022, som bliver udsolgt verden over, før vi når at få flasker.
Franske Anita Kuhnel er født og opvokset i Bresse, ikke langt fra Beaujolais. Det lå dog ikke i kortene, at Anita skulle dyrke vin. Hendes første store passion var cykling, som hun dyrkede professionelt. I 1996 bliver hun gift med André Kuhnel, hvis familie har været vinbønder i Morgon siden 1943. Og siden har Anita trampet druer fremfor pedaler.
Anita har kastet sig over vindyrkningen med samme passion og ambition, som bragte hende på det franske VM-hold i cykling. I 2015 gik hun solo og etablerede sit eget vinhus, Domaine Anita, der er beliggende mellem Chénas og Moulin à Vent.
Her forfølger Anita med nærmest uudtømmelig energi sin vision om at skabe terroir-drevne rødvine af allerfineste kvalitet. Domaine Anita høster druer fra 18 hektar, der består af egne og forpagtede marker i prestigiøse Cru’er som Moulin à Vent, Morgon, Chénas og Fleurie.
Anita råder over jordparceller på nogle af de mest prestigiøse lieux-dits i Beaujolais: ”Les Caves” og ”Rochelle” i Moulin à Vent, ”Moriers” og ” ”Poncié” i Fleurie samt ”Chateau-Gaillard” i Morgon og ”Les Brureaux” i Chénas. Markerne er velsignet med 40 til over 100 år gamle buskvine, hvis dybe rødder og høje beplantningstæthed giver få og små druer med et enormt kvalitetspotentiale, der fremmes yderligere ved grøn høst. Af de selekterede topdruer skaber Anita sin serie af dybt autentiske og flot anmeldte enkeltmarksvine.
I vinkælderen har Anita prominent hjælp fra Guy Marion, der som pensioneret chefønolog og højrehånd for Georges Duboeuf har vinificeret mere end 50 vinhøste i Beaujolais. Anitas sparringspartner og mentor bidrager således med et enestående kendskab til Beaujolais’ mange terroirs.
Alle vine gærer frugtbevarende ved 20-25C° for en ren og autentisk gengivelse af druesort og terroir.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Næringsindhold
Allergener