



Domaine Anita Moulin-à-Vent La Rochelle 2023
99 nær-perfekte point fra James Suckling for andet år i træk... Hold på hat og briller for enkeltmarksvinen La Rochelle leverer fuldbyrdet verdensklassevin i den fantastiske nye 2023-årgang!
"Tentatively, winemakers express more confidence about this vintage than 2022" - Vinous
Anita Kuhnel er fransk vins nye Superwoman! Som professionel cykelrytter trampede hun pedaler. Nu tramper hun druer og laver frådende lækre rødvine i Beaujolais. Med La Rochelle 2023 krydser hun den højeste tinde og stiller sig på podiet med de allerstørste franske rødvine.
”La Rochelle” svimlende høje niveau er indiskutabelt. Vinen har været på alle tænkelige TOP 100-lister hos James Suckling. Både som en af de 100 bedste vine i Frankrig, i verden og målt på pris. En enestående bedrift – og alligevel bliver vinen ved med at løfte niveauet år for år.
Cru Moulin-à-Vents sydvendte terroir La Rochelle klassificeres allerede i 1869 ”Première Classe”. For James Suckling smager det i retning af stor Pomerol. Parker sammenligner distriktets topvine med Pinot Noir fra Côte de Beaune. Vi taler silkeblød power, mineralitet og potentiale i lange cykelbaner...
Det her er value med ekstra value, Cru med ekstra Cru og 99-point-krymmel. 3, 2, 1 - først til m... MOULIN i verdensklasse!
Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
...
Nyd den til fransk charcuteri, fjerkræ, lyst kød, frokostretter, grøntsager, fyldige salater og oste. Servér ved 14-17°C
Hvordan smager Domaine Anita Moulin-à-Vent La Rochelle 2023?
La Rochelle 2023 står overvældende tæt og mørklilla i glasset… Duften vælter ind over dig med en tsunami af saftige blommer, brombær og kirsebær, der trods stor power gemmer på myriader af fine aromatiske nuancer! Viol, hybenrose, lavendel, skovbund, knust granit, trøfler, sort peber, lakrids og urtekyrdderier… Rødvinen glider fed og mørkfrugtet over tungen, nærmest som flydende fløjl, og når smagens saftige blommer, violer og trøfler rammer hjernens belønningscenter, forstår man straks Sucklings sammenligning med "stor Pomerol ". Minutlang, mineralsk finish. Den største Moulin-à-Vent du måske aldrig når at smage!
Smagenoter
Blomme
Brombær
Chokolade
Herbes de Provence
Viol
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Domaine Anita Moulin-à-Vent La Rochelle 2023 passer godt til...
Om Domaine Anita

Anita Kuhnel er fransk vins nye Superwoman! Ingen over og ingen ved siden af...
Som professionel cykelrytter trampede hun pedaler. Nu tramper hun druer, laver frådende lækre rødvine og har som den første vinbonde i Beaujolais krydset den højeste tinde:
- 4. marts 2023 skriver Coeur de Vigneronne 2021 historie, da Domaine Anitas flagskib og hjertebarn bliver den første Beaujolais med 100 point fra James Suckling. Nogensinde.
- 7. marts 2024 er der 100 nye point til Coeur de Vigneronne 2022, som bliver udsolgt verden over, før vi når at få flasker.
Franske Anita Kuhnel er født og opvokset i Bresse, ikke langt fra Beaujolais. Det lå dog ikke i kortene, at Anita skulle dyrke vin. Hendes første store passion var cykling, som hun dyrkede professionelt. I 1996 bliver hun gift med André Kuhnel, hvis familie har været vinbønder i Morgon siden 1943. Og siden har Anita trampet druer fremfor pedaler.
Anita har kastet sig over vindyrkningen med samme passion og ambition, som bragte hende på det franske VM-hold i cykling. I 2015 gik hun solo og etablerede sit eget vinhus, Domaine Anita, der er beliggende mellem Chénas og Moulin à Vent.
Her forfølger Anita med nærmest uudtømmelig energi sin vision om at skabe terroir-drevne rødvine af allerfineste kvalitet. Domaine Anita høster druer fra 18 hektar, der består af egne og forpagtede marker i prestigiøse Cru’er som Moulin à Vent, Morgon, Chénas og Fleurie.
Anita råder over jordparceller på nogle af de mest prestigiøse lieux-dits i Beaujolais: ”Les Caves” og ”Rochelle” i Moulin à Vent, ”Moriers” og ” ”Poncié” i Fleurie samt ”Chateau-Gaillard” i Morgon og ”Les Brureaux” i Chénas. Markerne er velsignet med 40 til over 100 år gamle buskvine, hvis dybe rødder og høje beplantningstæthed giver få og små druer med et enormt kvalitetspotentiale, der fremmes yderligere ved grøn høst. Af de selekterede topdruer skaber Anita sin serie af dybt autentiske og flot anmeldte enkeltmarksvine.
I vinkælderen har Anita prominent hjælp fra Guy Marion, der som pensioneret chefønolog og højrehånd for Georges Duboeuf har vinificeret mere end 50 vinhøste i Beaujolais. Anitas sparringspartner og mentor bidrager således med et enestående kendskab til Beaujolais’ mange terroirs.
Alle vine gærer frugtbevarende ved 20-25C° for en ren og autentisk gengivelse af druesort og terroir.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener