Domaine Anita Moulin-à-Vent Cœur de Vigneronne – Aux Caves 2024

Domaine Anita Moulin-à-Vent Cœur de Vigneronne – Aux Caves 2024
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“100 points. A totally classic Beaujolais, but this mind-blowing wine also redefines what Beaujolais can be ... Enormously concentrated but precise and filigreed, with an almost overwhelming minerality in the almost endless finish" - James Suckling (tidl. årg.)
“100 points. So complex and so vibrant it makes you glad to be alive" - James Suckling (tidl. årg.)
“99 points. The depth and finesse of a great Grand Cru red burgundy married to the vitality and purity that only this region can achieve” – James Suckling (tidl. årg.)
Den 4. marts 2023 skriver Coeur de Vigneronne 2021 historie, da Domaine Anitas flagskib og hjertebarn bliver den første Beaujolais med 100 point fra James Suckling. Nogensinde.
Den 7. marts 2024 er der 100 nye point til Coeur de Vigneronne 2022, som bliver udsolgt verden over, før vi når at få flasker.
Nu er det lykkedes os at skaffe et lille parti af kultvinen Coeur de Vigneronne i den nye 2024-årgang, som James Suckling næppe når at topanmelde for fjerde år i træk, før vi må melde udsolgt for altid. Så er alle advaret…
Som professionel cykelrytter trampede Anita Kuhnel pedaler. Nu tramper hun druer og laver frådende lækre rødvine sammen med legenden Guy Marion, der efter mere end 50 vinhøste i Beaujolais har et suverænt kendskab til områdets terroirs.
Navnet Cœur de Vigneronne (vinmagerindens hjertebarn) hentyder både til vinens status af flagskib samt til dens særligt omsorgskrævende opfostring på egetræsfade à la bourguignonne (Burgundy-style). Vinen kommer fra 60 år gamle buskvine på den granitholdige enkeltmark Les Caves, der skråner gunstigt mod øst og sydøst i berømte Moulin-à-Vent.
Kampen om disse unikke flasker er hård og ubarmhjertig. Selv om vi som dansk eneimportør har banket hårdt i bordet, er vi tildelt forsvindende 40 kasser… Først til mølle!
Smagenote
Coeur de Vigneronne 2024 funkler mørk purpurrød i glasset... Næsen emmer af burgundisk kompleksitet med eventyrlige aromaer af vilde hindbær, roser, lavendel, blåbær, sorte kirsebær og brombær, der komplementeres med røg, mineralitet samt strejf af mokka og lakrids fra modningen på bourgognefade... Rødvinen glider over tungen med en attraktiv silkeblød tekstur, mens smagen folder sig ud med en sofistikeret elegance, du ellers kun oplever i de største røde bourgogner. Eftersmagen er lang og intenst vibrerende med perfekt polerede tanniner – ledsaget af mineralsk knust granit, krydret peber, trøfler og luksuriøse kakaostrejf. I sandhed et benchmark for moderne Moulin-à-Vent i verdensklasse. Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Anmeldelser af Domaine Anita Moulin-à-Vent Cœur de Vigneronne – Aux Caves 2024
Tidligere årgange:
100/100 James Suckling
“A totally classic Beaujolais, but this mind-blowing wine also redefines what Beaujolais can be. That starts with how it pulls the white rabbit of mind-blowing freshness and purity out of the hat in this very hot and dry vintage. The depth of the red fruit aromas is off the scale. Enormously concentrated but precise and filigreed, with an almost overwhelming minerality in the almost endless finish. From old vines in the Les Caves site of Moulin-a-Vent. Matured in used oak barrels from Burgundy for just under a year.”
100/100 James Suckling
“Imagine gorging yourself on a whole handful of the ripest wild blackberries and that is the beginning of this great journey! On the palate there's a breathtaking interplay of mineral freshness with a small ocean of berry fruit and super-fine tannins. An endless finish that's so complex and so vibrant it makes you glad to be alive. Decades of aging potential.”
99/100 James Suckling
"An astonishing expression of the new spirit of Beaujolais, this has the depth and finesse of a great Grand Cru red burgundy married to the vitality and purity that only this region can achieve. The mind-blowing, velvety texture is interwoven with amazing crushed-rock and wet-stone minerality on the expansive palate. The exceptionally long finish, at once firm and precise, just doesn’t want to stop. From a five- hectare block in the Aux Caves site. 20% whole-cluster fermented. Matured for almost a year in used Burgundian oak casks."
Nyd den til peberbøf, fransk charcuteri, lyst kød, andeconfit , svamperetter og ost. Servér ved 14-17°C
Cœur de Vigneronne er fremstillet på 100% Gamay. Druerne selekteres manuelt fra 60 år gamle buskvine på den granitholdige enkeltmark Les Caves, der skråner gunstigt mod øst og sydøst i berømte Moulin-à-Vent. Vinen er lavet med 20% hele klaser og 80% afstilkede druer. Under den 14 dage lange gæring foretages pigeage som i Bourgogne. Skånsom presning. Vinen modner 8-11 måneder på to til seks år gamle 228 liter burgundiske egetræsfade. Det giver en stor og frugtkoncentreret Beaujolais med komplekse, "burgundiske" strejf af krydderi fra fadmodningen.
Om Domaine Anita
Franske Anita Kuhnel er født og opvokset i Bresse, ikke langt fra Beaujolais. Det lå dog ikke i kortene, at Anita skulle dyrke vin. Hendes første store passion var cykling, som hun dyrkede professionelt. I 1996 bliver hun gift med André Kuhnel, hvis familie har været vinbønder i Morgon siden 1943. Og siden har Anita trampet druer fremfor pedaler.
Anita har kastet sig over vindyrkningen med samme passion og ambition, som bragte hende på det franske VM-hold i cykling. I 2015 gik hun solo og etablerede sit eget vinhus, Domaine Anita, der er beliggende mellem Chénas og Moulin à Vent.
Her forfølger Anita med nærmest uudtømmelig energi sin vision om at skabe terroir-drevne rødvine af allerfineste kvalitet. Domaine Anita høster druer fra 18 hektar, der består af egne og forpagtede marker i prestigiøse Cru’er som Moulin à Vent, Morgon, Chénas og Fleurie.
Anita råder over jordparceller på nogle af de mest prestigiøse lieux-dits i Beaujolais: ”Les Caves” og ”Rochelle” i Moulin à Vent, ”Moriers” og ” ”Poncié” i Fleurie samt ”Chateau-Gaillard” i Morgon og ”Les Brureaux” i Chénas. Markerne er velsignet med 40 til over 100 år gamle buskvine, hvis dybe rødder og høje beplantningstæthed giver få og små druer med et enormt kvalitetspotentiale, der fremmes yderligere ved grøn høst. Af de selekterede topdruer skaber Anita sin serie af dybt autentiske og flot anmeldte enkeltmarksvine.
I vinkælderen har Anita prominent hjælp fra Guy Marion, der som pensioneret chefønolog og højrehånd for Georges Duboeuf har vinificeret mere end 50 vinhøste i Beaujolais. Anitas sparringspartner og mentor bidrager således med et enestående kendskab til Beaujolais’ mange terroirs.