
Domaine Anita Moulin-à-Vent Cœur de Vigneronne – Aux Caves 2024
Den 4. marts 2023 skriver Coeur de Vigneronne 2021 historie, da Domaine Anitas flagskib og hjertebarn bliver den første Beaujolais med 100 point fra James Suckling. Nogensinde.
Den 7. marts 2024 er der 100 nye point til Coeur de Vigneronne 2022, som bliver udsolgt verden over, før vi når at få flasker.
Nu er det lykkedes os at skaffe et lille parti af kultvinen Coeur de Vigneronne i den nye 2024-årgang, som James Suckling næppe når at topanmelde for fjerde år i træk, før vi må melde udsolgt for altid. Så er alle advaret…
Som professionel cykelrytter trampede Anita Kuhnel pedaler. Nu tramper hun druer og laver frådende lækre rødvine sammen med legenden Guy Marion, der efter mere end 50 vinhøste i Beaujolais har et suverænt kendskab til områdets terroirs.
Navnet Cœur de Vigneronne (vinmagerindens hjertebarn) hentyder både til vinens status af flagskib samt til dens særligt omsorgskrævende opfostring på egetræsfade à la bourguignonne (Burgundy-style). Vinen kommer fra 60 år gamle buskvine på den granitholdige enkeltmark Les Caves, der skråner gunstigt mod øst og sydøst i berømte Moulin-à-Vent.
Kampen om disse unikke flasker er hård og ubarmhjertig. Selv om vi som dansk eneimportør har banket hårdt i bordet, er vi tildelt forsvindende 40 kasser… Først til mølle!
Nyd den til peberbøf, fransk charcuteri, lyst kød, andeconfit , svamperetter og ost. Servér ved 14-17°C
Hvordan smager Domaine Anita Moulin-à-Vent Cœur de Vigneronne – Aux Caves 2024?
Coeur de Vigneronne 2024 funkler mørk purpurrød i glasset... Næsen emmer af burgundisk kompleksitet med eventyrlige aromaer af vilde hindbær, roser, lavendel, blåbær, sorte kirsebær og brombær, der komplementeres med røg, mineralitet samt strejf af mokka og lakrids fra modningen på bourgognefade... Rødvinen glider over tungen med en attraktiv silkeblød tekstur, mens smagen folder sig ud med en sofistikeret elegance, du ellers kun oplever i de største røde bourgogner. Eftersmagen er lang og intenst vibrerende med perfekt polerede tanniner – ledsaget af mineralsk knust granit, krydret peber, trøfler og luksuriøse kakaostrejf. I sandhed et benchmark for moderne Moulin-à-Vent i verdensklasse. Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Smagenoter
Blomme
Chokolade
Herbes de Provence
Røde kirsebær
Viol
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Domaine Anita Moulin-à-Vent Cœur de Vigneronne – Aux Caves 2024 passer godt til...
Om Domaine Anita

Anita Kuhnel er fransk vins nye Superwoman! Ingen over og ingen ved siden af...
Som professionel cykelrytter trampede hun pedaler. Nu tramper hun druer, laver frådende lækre rødvine og har som den første vinbonde i Beaujolais krydset den højeste tinde:
- 4. marts 2023 skriver Coeur de Vigneronne 2021 historie, da Domaine Anitas flagskib og hjertebarn bliver den første Beaujolais med 100 point fra James Suckling. Nogensinde.
- 7. marts 2024 er der 100 nye point til Coeur de Vigneronne 2022, som bliver udsolgt verden over, før vi når at få flasker.
Franske Anita Kuhnel er født og opvokset i Bresse, ikke langt fra Beaujolais. Det lå dog ikke i kortene, at Anita skulle dyrke vin. Hendes første store passion var cykling, som hun dyrkede professionelt. I 1996 bliver hun gift med André Kuhnel, hvis familie har været vinbønder i Morgon siden 1943. Og siden har Anita trampet druer fremfor pedaler.
Anita har kastet sig over vindyrkningen med samme passion og ambition, som bragte hende på det franske VM-hold i cykling. I 2015 gik hun solo og etablerede sit eget vinhus, Domaine Anita, der er beliggende mellem Chénas og Moulin à Vent.
Her forfølger Anita med nærmest uudtømmelig energi sin vision om at skabe terroir-drevne rødvine af allerfineste kvalitet. Domaine Anita høster druer fra 18 hektar, der består af egne og forpagtede marker i prestigiøse Cru’er som Moulin à Vent, Morgon, Chénas og Fleurie.
Anita råder over jordparceller på nogle af de mest prestigiøse lieux-dits i Beaujolais: ”Les Caves” og ”Rochelle” i Moulin à Vent, ”Moriers” og ” ”Poncié” i Fleurie samt ”Chateau-Gaillard” i Morgon og ”Les Brureaux” i Chénas. Markerne er velsignet med 40 til over 100 år gamle buskvine, hvis dybe rødder og høje beplantningstæthed giver få og små druer med et enormt kvalitetspotentiale, der fremmes yderligere ved grøn høst. Af de selekterede topdruer skaber Anita sin serie af dybt autentiske og flot anmeldte enkeltmarksvine.
I vinkælderen har Anita prominent hjælp fra Guy Marion, der som pensioneret chefønolog og højrehånd for Georges Duboeuf har vinificeret mere end 50 vinhøste i Beaujolais. Anitas sparringspartner og mentor bidrager således med et enestående kendskab til Beaujolais’ mange terroirs.
Alle vine gærer frugtbevarende ved 20-25C° for en ren og autentisk gengivelse af druesort og terroir.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Næringsindhold
Allergener
Restsukker
Syreindhold