



Domaine Anita Morgon Le Clachet 2023
Skænk dig et stort glas og lad dig synke ned i en Morgon med så mørk og mystisk en dybde som Marianergraven!
Domaine Anitas fadlagrede powervin, førhen kendt som Morgon Préstige, kommer fra 60 år gamle vinstokke på det syd- og sydøstvendte topterroir Le Clachet i 260 meters højde.
Fra et unikt spot på lidt over 1 ha med blålige vulkanske sten og skifer kommer James Suckling højest ratede Morgon i både årgang 2021 og 2022… Kan det blive vildere?
Well, faktisk rangerer de fleste producenterne i Beaujolais den nye 2023-årgang endnu højere end topåret 2022...
"Tentatively, winemakers express more confidence about this vintage than 2022" - Vinous
Meget få flasker… Snyd dig endelig ikke for at smage med!
Nyd den til peberbøf, fransk charcuteri, lyst kød, andeconfit , svamperetter og ost. Servér ved 15-17°C
Hvordan smager Domaine Anita Morgon Le Clachet 2023?
Le Clachet 2023 står dramatisk mørk i glasset… I næsen dybt koncentreret med powerduft af blåbær, fede blommer, sorte kirsebær, violer og dyster vulkansk mineralitet, der åbner op for spændende antydninger af lakrids, røg, kaffe, trøfler, vanilje, kakaopulver og skovbundsmineralitet... Silkeagtig smooth og dog afgrundsdyb intens på tungen! Den mørkfrugtede Morgon begejstrer fra første slurk med rig og perfekt vibrerende frugt, der hænger flot ved i eftersmagen og klinger af med madvenlige tanniner, luksuriøse fadkrydderier og en suverænt mundrensende mineralitet. Det her er Morgon, når den er størst! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Smagenoter
Blomme
Blåbær
Lakrids
Røg
Vanilje
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Domaine Anita Morgon Le Clachet 2023 passer godt til...
Hvordan er Domaine Anita Morgon Le Clachet 2023 fremstillet?
Denne rødvin, tidligere kendt som Morgon Prestige, er skabt på 100% Gamay, som Domaine Anita håndhøster fra 60 år gamle vinstokke på enkeltmarken Le Clachet. Morgon-flagskibet er fremstillet i burgundisk stil med delvis afstilkning af druerne før gæringen samt 18 dages udblødning af drueskallerne. Efter endt fermentering modner rødvinen 11 måneder på franske egetræsfade før frigivelse til salg.
Druer
GamayOm Domaine Anita

Anita Neveu er fransk vins nye Superwoman! Ingen over og ingen ved siden af...
Som professionel cykelrytter trampede hun pedaler. Nu tramper hun druer, laver frådende lækre rødvine og har som den første vinbonde i Beaujolais krydset den højeste tinde:
- 4. marts 2023 skriver Coeur de Vigneronne 2021 historie, da Domaine Anitas flagskib og hjertebarn bliver den første Beaujolais med 100 point fra James Suckling. Nogensinde.
- 7. marts 2024 er der 100 nye point til Coeur de Vigneronne 2022, som bliver udsolgt verden over, før vi når at få flasker.
Franske Anita Neveau er født og opvokset i Bresse, ikke langt fra Beaujolais. Det lå dog ikke i kortene, at Anita skulle dyrke vin. Hendes første store passion var cykling, som hun dyrkede professionelt. I 1990'erne introduceres hun dog for alvor til vinens verden og griber muligheden for at producere egne vine i Beaujolais. Lige siden har Anita trampet druer fremfor pedaler.
Anita har kastet sig over vindyrkningen med samme passion og ambition, som bragte hende på det franske VM-hold i cykling. I 2015 gik hun solo og etablerede sit eget vinhus, Domaine Anita, der er beliggende mellem Chénas og Moulin à Vent.
Her forfølger Anita med nærmest uudtømmelig energi sin vision om at skabe terroir-drevne rødvine af allerfineste kvalitet. Domaine Anita høster druer fra 18 hektar, der består af egne og forpagtede marker i prestigiøse Cru’er som Moulin à Vent, Morgon, Chénas og Fleurie.
Anita råder over jordparceller på nogle af de mest prestigiøse lieux-dits i Beaujolais: ”Les Caves” og ”Rochelle” i Moulin à Vent, ”Moriers” og ” ”Poncié” i Fleurie samt ”Chateau-Gaillard” i Morgon og ”Les Brureaux” i Chénas. Markerne er velsignet med 40 til over 100 år gamle buskvine, hvis dybe rødder og høje beplantningstæthed giver få og små druer med et enormt kvalitetspotentiale, der fremmes yderligere ved grøn høst. Af de selekterede topdruer skaber Anita sin serie af dybt autentiske og flot anmeldte enkeltmarksvine.
I vinkælderen har Anita prominent hjælp fra Guy Marion, der som pensioneret chefønolog og højrehånd for Georges Duboeuf har vinificeret mere end 50 vinhøste i Beaujolais. Anitas sparringspartner og mentor bidrager således med et enestående kendskab til Beaujolais’ mange terroirs.
Alle vine gærer frugtbevarende ved 20-25C° for en ren og autentisk gengivelse af druesort og terroir.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
























