



Domaine Anita Morgon Château-Gaillard 2019
Hvilken vanvittig vild Morgon…. Legendariske Cru Morgon er beundret for rødvine med unik power og gemmepotentiale, men Anita Neveus enkeltmarksvin fra Château-Gaillard tager prisen med sit helt eget chokniveau…
Druerne fra de 70 år gamle buskvine er så små og intense, at vi taler Morgon med Morgon på. Et bimlende mesterværk fra den ex-professionelle cykelrytter Anita Neveu, der har stillet racercyklen i garagen for at lave Beaujolais på den helt store klinge.
Godt hjulpet af legenden Guy Marion der som mangeårig chefønolog hos Georges Duboeuf har lavet vin i mere end 50 beaujolaisårgange. Topkøb, topkøb!
Nyd den til fransk charcuteri, fjerkræ, lyst kød, frokostretter, grøntsager, fyldige salater og oste. Servér ved 14-17°C
Hvordan smager Domaine Anita Morgon Château-Gaillard 2019?
Nyskænket flyder vinen mørk og tæt kirsebærrød i glasset… Næsen går all-in med jubelduft af røget mineralitet, violer, lavendel, hindbær, kirsebær og lidt tropisk bananskræl, der giver plads til knust sort peber, chokolade og dyb engelsk lakrids... Morgon’en fylder munden med smooth, næsten lakridskoncentreret mørk bærfrugt , der holdes læskende saftig og smukt nuanceret. Lang finish med mineralsk friskhed, madvenlige tanniner og et appetitvækkende stejf af peber…. Stor Morgon! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Domaine Anita Morgon Château-Gaillard 2019 passer godt til...
Hvordan er Domaine Anita Morgon Château-Gaillard 2019 fremstillet?
Vinen er fremstillet på 100% Gamay, der håndhøstes fra 70 år gamle buskvine på enkeltmarken Château-Gaillard. Et vindblæst plateau med forvitret granit, der er beliggende mellem Cru-landsbyerne Fleurie og Morgon. Marken skråner mod syd og sydøst fra 285 meters højde.
Vinen er lavet med 80% hele klaser og 20% afstilkede druer. Under den 12 dage lange gæring foretages pigeage som i Bourgogne. Skånsom presning. Vinen moder 6 mdr. på betontank og 4 mdr. på flaske før frigivelse.
Druer
GamayOm Domaine Anita

Anita Neveu er fransk vins nye Superwoman! Ingen over og ingen ved siden af...
Som professionel cykelrytter trampede hun pedaler. Nu tramper hun druer, laver frådende lækre rødvine og har som den første vinbonde i Beaujolais krydset den højeste tinde:
- 4. marts 2023 skriver Coeur de Vigneronne 2021 historie, da Domaine Anitas flagskib og hjertebarn bliver den første Beaujolais med 100 point fra James Suckling. Nogensinde.
- 7. marts 2024 er der 100 nye point til Coeur de Vigneronne 2022, som bliver udsolgt verden over, før vi når at få flasker.
Franske Anita Neveau er født og opvokset i Bresse, ikke langt fra Beaujolais. Det lå dog ikke i kortene, at Anita skulle dyrke vin. Hendes første store passion var cykling, som hun dyrkede professionelt. I 1990'erne introduceres hun dog for alvor til vinens verden og griber muligheden for at producere egne vine i Beaujolais. Lige siden har Anita trampet druer fremfor pedaler.
Anita har kastet sig over vindyrkningen med samme passion og ambition, som bragte hende på det franske VM-hold i cykling. I 2015 gik hun solo og etablerede sit eget vinhus, Domaine Anita, der er beliggende mellem Chénas og Moulin à Vent.
Her forfølger Anita med nærmest uudtømmelig energi sin vision om at skabe terroir-drevne rødvine af allerfineste kvalitet. Domaine Anita høster druer fra 18 hektar, der består af egne og forpagtede marker i prestigiøse Cru’er som Moulin à Vent, Morgon, Chénas og Fleurie.
Anita råder over jordparceller på nogle af de mest prestigiøse lieux-dits i Beaujolais: ”Les Caves” og ”Rochelle” i Moulin à Vent, ”Moriers” og ” ”Poncié” i Fleurie samt ”Chateau-Gaillard” i Morgon og ”Les Brureaux” i Chénas. Markerne er velsignet med 40 til over 100 år gamle buskvine, hvis dybe rødder og høje beplantningstæthed giver få og små druer med et enormt kvalitetspotentiale, der fremmes yderligere ved grøn høst. Af de selekterede topdruer skaber Anita sin serie af dybt autentiske og flot anmeldte enkeltmarksvine.
I vinkælderen har Anita prominent hjælp fra Guy Marion, der som pensioneret chefønolog og højrehånd for Georges Duboeuf har vinificeret mere end 50 vinhøste i Beaujolais. Anitas sparringspartner og mentor bidrager således med et enestående kendskab til Beaujolais’ mange terroirs.
Alle vine gærer frugtbevarende ved 20-25C° for en ren og autentisk gengivelse af druesort og terroir.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage

















