





Domaine Anita Morgon Château-Gaillard 2022
96 point for andet år i træk… Og historiens bedst bedømte Cru Morgon fra terroiret Château-Gaillard!
Med sin majestætiske single vineyard-Morgon bekræfter den dobbelte 100-point-producent Domaine Anita det topniveau, der katapulterede forrige årgang højt op på James Sucklings TOP100 WINES OF FRANCE.
Legendariske Cru Morgon er med rette beundret for rødvine med unik power og gemmepotentiale, og Anita Kuhnels Château-Gaillard leverer i topåret 2022 essensen af, hvad du tør drømme om at få i glasset.
Druerne fra de 70 år gamle buskvine er så små og intense, at vi taler Morgon med Morgon på. Et bimlende mesterværk fra den ex-professionelle cykelrytter Anita Kuhnel, der har stillet racercyklen i garagen for at lave Beaujolais på den helt store klinge.
I kælderen er Anita godt hjulpet af legenden Guy Marion, der som hæderkronet chefønolog hos Georges Duboeuf har lavet vin i mere end 50 beaujolaisårgange.
Morgon af denne kaliber snildt kan kældermodnes i adskillige år. Topkøb, topkøb!
Nyd den til steaks, fransk charcuteri, fjerkræ, lyst kød, frokostretter, grøntsager, fyldige salater og oste. Servér ved 14-17°C
Hvordan smager Domaine Anita Morgon Château-Gaillard 2022?
Anitas mesterlige Morgon flyder mørk og tæt kirsebærrød rundt i glasset… I næsen mørkfrugtet, mineralsk og tilmed sensuelt parfumeret med jubelduft af lavendel, salvie, hindbær, kirsebær, svesker og røget mineralitet, der toppes med knust sort peber, chokolade, løvstikke og Läkerol Salvi (salmiak & viol)... På tungen fed og næsten lakridskoncentreret med spandevis af mørk bærfrugt der glider let og ubesværet over din tunge! Det her er kæmpestor blockbuster-Morgon, som makkerparret Anita og Guy på genial vis holder læskende saftig og umådeligt rig på fine nuancer. Madvenlige tanniner bekræfter verdensklassen… Så fine og så silkebløde at de nærmest er en attraktion i sig selv! Største Morgon-køb… EVER! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Domaine Anita Morgon Château-Gaillard 2022 passer godt til...
Om Domaine Anita

Anita Kuhnel er fransk vins nye Superwoman! Ingen over og ingen ved siden af...
Som professionel cykelrytter trampede hun pedaler. Nu tramper hun druer, laver frådende lækre rødvine og har som den første vinbonde i Beaujolais krydset den højeste tinde:
- 4. marts 2023 skriver Coeur de Vigneronne 2021 historie, da Domaine Anitas flagskib og hjertebarn bliver den første Beaujolais med 100 point fra James Suckling. Nogensinde.
- 7. marts 2024 er der 100 nye point til Coeur de Vigneronne 2022, som bliver udsolgt verden over, før vi når at få flasker.
Franske Anita Kuhnel er født og opvokset i Bresse, ikke langt fra Beaujolais. Det lå dog ikke i kortene, at Anita skulle dyrke vin. Hendes første store passion var cykling, som hun dyrkede professionelt. I 1996 bliver hun gift med André Kuhnel, hvis familie har været vinbønder i Morgon siden 1943. Og siden har Anita trampet druer fremfor pedaler.
Anita har kastet sig over vindyrkningen med samme passion og ambition, som bragte hende på det franske VM-hold i cykling. I 2015 gik hun solo og etablerede sit eget vinhus, Domaine Anita, der er beliggende mellem Chénas og Moulin à Vent.
Her forfølger Anita med nærmest uudtømmelig energi sin vision om at skabe terroir-drevne rødvine af allerfineste kvalitet. Domaine Anita høster druer fra 18 hektar, der består af egne og forpagtede marker i prestigiøse Cru’er som Moulin à Vent, Morgon, Chénas og Fleurie.
Anita råder over jordparceller på nogle af de mest prestigiøse lieux-dits i Beaujolais: ”Les Caves” og ”Rochelle” i Moulin à Vent, ”Moriers” og ” ”Poncié” i Fleurie samt ”Chateau-Gaillard” i Morgon og ”Les Brureaux” i Chénas. Markerne er velsignet med 40 til over 100 år gamle buskvine, hvis dybe rødder og høje beplantningstæthed giver få og små druer med et enormt kvalitetspotentiale, der fremmes yderligere ved grøn høst. Af de selekterede topdruer skaber Anita sin serie af dybt autentiske og flot anmeldte enkeltmarksvine.
I vinkælderen har Anita prominent hjælp fra Guy Marion, der som pensioneret chefønolog og højrehånd for Georges Duboeuf har vinificeret mere end 50 vinhøste i Beaujolais. Anitas sparringspartner og mentor bidrager således med et enestående kendskab til Beaujolais’ mange terroirs.
Alle vine gærer frugtbevarende ved 20-25C° for en ren og autentisk gengivelse af druesort og terroir.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker