
Domaine Anita Fleurie Les Moriers 2021 Magnum
Eksklusiv magnumflaske med den nye 95 points Beaujolais fra Domaine Anita
Mikroproduktion fra den sublime enkeltmark ”Les Moriers”, der hyldes af Wine Enthusiast som et af de mest ikoniske terroirs i Fleurie. ”Min mest sjældne vin er også min mest sensuelle”, konstaterer Anita Kuhnel om sin Fleurie, som i den nye årgang 2021 forfører alle anmeldere…
95 points fra James Suckling er nyt højdespring for ”Les Moriers”, der på alle måder er et verdensklasse-terroir. Ifølge Decanter er Les Moriers nemlig en ud af kun syv enkeltmarker, der med opbakning fra 85% af alle områdets vinproducenter styrer direkte mod officiel status af Fleurie 1er Cru Classé!
Den graciøse Gamay er skabt i teamwork med Beaujolais-guruen Guy Marion, der har mere end 50 vinhøste og årtier som chefønolog hos Georges Duboeuf med i bagagen.
Anita Künel overraskede hele verden sidste år, da hun scorede de perfekte 100 points hos James Suckling og har u endnu ikke opdaget vinene fra Anita endnu, kan du passende starte med denne magiske 2021-udgave af ”Les Moriers”.
Nyd den til charcuteri, fjerkræ, lyst kød, fyldige salater og grillet laks. Servér ved 14-17°C
Franske Anita Kuhnel er født og opvokset i Bresse, ikke langt fra Beaujolais. Det lå dog ikke i kortene, at Anita skulle dyrke vin. Hendes første store passion var cykling, som hun dyrkede professionelt. I 1996 bliver hun gift med André Kuhnel, hvis familie har været vinbønder i Morgon siden 1943. Og siden har Anita trampet druer fremfor pedaler.
Anita har kastet sig over vindyrkningen med samme passion og ambition, som bragte hende på det franske VM-hold i cykling. I 2015 gik hun solo og etablerede sit eget vinhus, Domaine Anita, der er beliggende mellem Chénas og Moulin à Vent.
Her forfølger Anita med nærmest uudtømmelig energi sin vision om at skabe terroir-drevne rødvine af allerfineste kvalitet. Domaine Anita høster druer fra 18 hektar, der består af egne og forpagtede marker i prestigiøse Cru’er som Moulin à Vent, Morgon, Chénas og Fleurie.
Anita råder over jordparceller på nogle af de mest prestigiøse lieux-dits i Beaujolais: ”Les Caves” og ”Rochelle” i Moulin à Vent, ”Moriers” og ” ”Poncié” i Fleurie samt ”Chateau-Gaillard” i Morgon og ”Les Brureaux” i Chénas. Markerne er velsignet med 40 til over 100 år gamle buskvine, hvis dybe rødder og høje beplantningstæthed giver få og små druer med et enormt kvalitetspotentiale, der fremmes yderligere ved grøn høst. Af de selekterede topdruer skaber Anita sin serie af dybt autentiske og flot anmeldte enkeltmarksvine.
I vinkælderen har Anita prominent hjælp fra Guy Marion, der som pensioneret chefønolog og højrehånd for Georges Duboeuf har vinificeret mere end 50 vinhøste i Beaujolais. Anitas sparringspartner og mentor bidrager således med et enestående kendskab til Beaujolais’ mange terroirs.
Alle vine gærer frugtbevarende ved 20-25C° for en ren og autentisk gengivelse af druesort og terroir.
Hvordan smager Domaine Anita Fleurie Les Moriers 2021 Magnum?
”Les Moriers” indtager glasset med en brilliant kirsebærrød farve, der i kanten har et ungdommeligt lilla skær. I næsen mærker man fra første færd det elegante og finesserige Fleurie-terroir, der giver sig til kende med en intenst parfumeret duft af kandiseret viol, hindbær, kirsebær og granatæble, der suppleres af sort peber, våd skovbund og et mineralsk strejf af knust granit. I munden rig og smooth med flot koncentration og renhed i frugten. Læskende finish med stor mineralitet, fine tanniner samt komplekse hints af røg, løvstikke og lakrids. Anites Fleurie er flyvende i 2021 – prøv den! Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.
Domaine Anita Fleurie Les Moriers 2021 Magnum passer godt til...
Om Domaine Anita

Anita Kuhnel er fransk vins nye Superwoman! Ingen over og ingen ved siden af...
Som professionel cykelrytter trampede hun pedaler. Nu tramper hun druer, laver frådende lækre rødvine og har som den første vinbonde i Beaujolais krydset den højeste tinde:
- 4. marts 2023 skriver Coeur de Vigneronne 2021 historie, da Domaine Anitas flagskib og hjertebarn bliver den første Beaujolais med 100 point fra James Suckling. Nogensinde.
- 7. marts 2024 er der 100 nye point til Coeur de Vigneronne 2022, som bliver udsolgt verden over, før vi når at få flasker.
Franske Anita Kuhnel er født og opvokset i Bresse, ikke langt fra Beaujolais. Det lå dog ikke i kortene, at Anita skulle dyrke vin. Hendes første store passion var cykling, som hun dyrkede professionelt. I 1996 bliver hun gift med André Kuhnel, hvis familie har været vinbønder i Morgon siden 1943. Og siden har Anita trampet druer fremfor pedaler.
Anita har kastet sig over vindyrkningen med samme passion og ambition, som bragte hende på det franske VM-hold i cykling. I 2015 gik hun solo og etablerede sit eget vinhus, Domaine Anita, der er beliggende mellem Chénas og Moulin à Vent.
Her forfølger Anita med nærmest uudtømmelig energi sin vision om at skabe terroir-drevne rødvine af allerfineste kvalitet. Domaine Anita høster druer fra 18 hektar, der består af egne og forpagtede marker i prestigiøse Cru’er som Moulin à Vent, Morgon, Chénas og Fleurie.
Anita råder over jordparceller på nogle af de mest prestigiøse lieux-dits i Beaujolais: ”Les Caves” og ”Rochelle” i Moulin à Vent, ”Moriers” og ” ”Poncié” i Fleurie samt ”Chateau-Gaillard” i Morgon og ”Les Brureaux” i Chénas. Markerne er velsignet med 40 til over 100 år gamle buskvine, hvis dybe rødder og høje beplantningstæthed giver få og små druer med et enormt kvalitetspotentiale, der fremmes yderligere ved grøn høst. Af de selekterede topdruer skaber Anita sin serie af dybt autentiske og flot anmeldte enkeltmarksvine.
I vinkælderen har Anita prominent hjælp fra Guy Marion, der som pensioneret chefønolog og højrehånd for Georges Duboeuf har vinificeret mere end 50 vinhøste i Beaujolais. Anitas sparringspartner og mentor bidrager således med et enestående kendskab til Beaujolais’ mange terroirs.
Alle vine gærer frugtbevarende ved 20-25C° for en ren og autentisk gengivelse af druesort og terroir.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold