



Domaine Anita Beaujolais-Villages Coteau de Malval 2023
“A luminous Beaujolais vintage. Nurtured under a bright sun, the juices are lively and full of delightful energy” – Beaujolais.com (om 2023-årgangen i Beaujolais)
TOP3 hos James Suckling… Så bliver Beaujolais-Villages altså ikke flottere i den helt nye og ekstra frugtlækre årgang 2023!
Vi taler enkeltmarkskvalitet fra næsten 40 år gamle vinstokke 400 meter oppe på den stejle og perfekt sydendte skråning "Malval". Dette stenede og vulkanske terroir ved landsbyen Beaujeu ligger lige vest for berømte Cru Morgon og Cru Régnié.
Mens markens perfekte soleksponering giver frugt i verdensklasse, frembringer den vulkanske jord sammen med de mange højdemeter en dirrende frisk og fokuseret mineralitet, du normalt kun oplever i langt dyrere Cru-vine.
Resultatet er det ultimative kongekøb fra dronningen af Beaujolais. Den dobbelte 100-point-vinder Anita Kuhnel (Neveu) viser her i vanlig overlegen stil, hvorfor 2023 af flere regnes for endnu bedre end topåret 2022… Meget få flasker!
….
Nyd den til steaks, fransk charcuteri, fjerkræ, lyst kød, frokostretter, grøntsager, fyldige salater og oste. Servér ved 14-17°C
Hvordan smager Domaine Anita Beaujolais-Villages Coteau de Malval 2023?
Coteau de Malval 2023 præsenterer sig elegant kirsebærrød med ung blåviolet kant… Næsen emmer simpelthen af superfrugt med uimodståeligt lækre aromaer af violer, lavendel, hindbær, skovjordbær og friske røde kirsebær, der gemmer på delikate strejf af lakrids, chokolade og krydderurter samt unikke mineralske hints af røg og knuste sten… Vinen glider som silke over tungen, mens den sprøde bærfrugt vibrerer med en for Beaujolais-Villages yderst sjælden mineralsk dybde og klasse… Et kækt lille tanninbid runder den flotte og behageligt krydrede finish harmonisk af. Prisen og etiketten lyver... Det her er Beaujolais i klokkeklar "Cru-kvalitet". Drik nu, elle gem 5-8 år fra høståret.
Smagenoter
Chokolade
Herbes de Provence
Hindbær
Røde kirsebær
Viol
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Domaine Anita Beaujolais-Villages Coteau de Malval 2023 passer godt til...
Om Domaine Anita

Anita Kuhnel er fransk vins nye Superwoman! Ingen over og ingen ved siden af...
Som professionel cykelrytter trampede hun pedaler. Nu tramper hun druer, laver frådende lækre rødvine og har som den første vinbonde i Beaujolais krydset den højeste tinde:
- 4. marts 2023 skriver Coeur de Vigneronne 2021 historie, da Domaine Anitas flagskib og hjertebarn bliver den første Beaujolais med 100 point fra James Suckling. Nogensinde.
- 7. marts 2024 er der 100 nye point til Coeur de Vigneronne 2022, som bliver udsolgt verden over, før vi når at få flasker.
Franske Anita Kuhnel er født og opvokset i Bresse, ikke langt fra Beaujolais. Det lå dog ikke i kortene, at Anita skulle dyrke vin. Hendes første store passion var cykling, som hun dyrkede professionelt. I 1996 bliver hun gift med André Kuhnel, hvis familie har været vinbønder i Morgon siden 1943. Og siden har Anita trampet druer fremfor pedaler.
Anita har kastet sig over vindyrkningen med samme passion og ambition, som bragte hende på det franske VM-hold i cykling. I 2015 gik hun solo og etablerede sit eget vinhus, Domaine Anita, der er beliggende mellem Chénas og Moulin à Vent.
Her forfølger Anita med nærmest uudtømmelig energi sin vision om at skabe terroir-drevne rødvine af allerfineste kvalitet. Domaine Anita høster druer fra 18 hektar, der består af egne og forpagtede marker i prestigiøse Cru’er som Moulin à Vent, Morgon, Chénas og Fleurie.
Anita råder over jordparceller på nogle af de mest prestigiøse lieux-dits i Beaujolais: ”Les Caves” og ”Rochelle” i Moulin à Vent, ”Moriers” og ” ”Poncié” i Fleurie samt ”Chateau-Gaillard” i Morgon og ”Les Brureaux” i Chénas. Markerne er velsignet med 40 til over 100 år gamle buskvine, hvis dybe rødder og høje beplantningstæthed giver få og små druer med et enormt kvalitetspotentiale, der fremmes yderligere ved grøn høst. Af de selekterede topdruer skaber Anita sin serie af dybt autentiske og flot anmeldte enkeltmarksvine.
I vinkælderen har Anita prominent hjælp fra Guy Marion, der som pensioneret chefønolog og højrehånd for Georges Duboeuf har vinificeret mere end 50 vinhøste i Beaujolais. Anitas sparringspartner og mentor bidrager således med et enestående kendskab til Beaujolais’ mange terroirs.
Alle vine gærer frugtbevarende ved 20-25C° for en ren og autentisk gengivelse af druesort og terroir.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker