
Cloudy Bay Chardonnay 2022
Cloudy Bay… et newzealandsk ikon og en episk referencevin for Chardonnay i den nye vinverden!
Med grapefrugt, pære, mandarin, saftige nektariner og våde sten dansende ud af glasset, brillerer 2022-årgangen med pureste rene essens af "cool climate" frugtcharme fra New Zealands førende vinregion Marlborough.
Hvidvinen fremstilles som en burgundisk Chardonnay i Cru-klassen med elegante krydderier fra spontangæring samt 11 måneders modning på franske barriquefade, heraf 20 % helt nye.
Nyd Cloudy Bays Chardonnay til stegte frisk og skaldyr, sushi, tapas, grillet fjerkræ, cremet pasta, svampe og nøddeagtige oste. Servér ved 10-13°C
Cloudy Bay Chardonnay 2022 passer godt til...
Hvordan er Cloudy Bay Chardonnay 2022 fremstillet?
Vinen er fremstillet på 100 % Chardonnay fra topregionen Marlborough. Cloudy Bay selekterer både druer fra kølige marker i Southern Valley samt fra varmere grusmarker i Wairau Valley, hvorved hvidvinen opnår sin legendariske balance mellem frisk mineralsk elegance og frugtmoden charme. Mere specifikt sources frugten fra enkeltmarker som Mustang Vineyard, Brookby Vineyard, Valhalla Vineyard og Widows Vineyard. Efter en nænsom druepresning nedkøles mosten for at bundfælde og eliminere urenheder, inden den omstikkes til spontan-fermentering på franske egetræsfade med terroirenes egen gær. Afslutningsvis modner hvidvinen 11 måneder med fuldbyrdet malolaktisk gæring. I processen anvendens både 6.000 liters fade og små franske barriquefade, heraf 20 % nye.
Druer
ChardonnayOm Cloudy Bay
Cloudy Bay vine
Ægte pionerånd er drivkraften bag hos grundlæggerne David Hohnens og vinproducent Kevin Judd, der i 1985 førte dem til Marlborough (New Zealand), hvor de kunne fremstille en karakteristik, aromatisk og kraftig Sauvignon Blanc. Som en af de første fem vingårde i Marlborough blev Cloudy Bay hurtigt anerkendt som en af de førende producenter af newzealandsk Sauvignon Blanc - en position, de fortsat er med til at styrke gennem et konstant, voksende sortiment af enestående produkter.
Cloudy Bay rødvine
Navnet Cloudy Bay stammer fra bugten i den østlige udkant af Wairau Valley, som er blevet navngivet af kaptajn Cook. Cloudy Bay ligger på nordenden af den sydlige ø i vindyrkningsregionen Marlborough. Det er den største og væsentligste vindyrkningsregion i New Zealand, da de står for 50 % af hele den årlige høst. Marlboroughs kølige, maritime klima mildnes af et stort antal årlige solskinstimer. Lange, solrige dage og kølige nætter skaber livlige vine med enestående smagsnuancer. Jordbunden i Wairau Valley er selvdrænende og næringsrig med enorme grundvandsreservoirer, der leverer vand af høj kvalitet. Cloudy Bays vingårde er fordelt rundt i Marlborough-regionen for at opnå optimal udnyttelse af den omfattende diversitet, der er til stede i de individuelle mikroklimaer og jordbundstyper.
Cloudy Bay - vin i verdensklasse
De primære sorter, der dyrkes i området, er Sauvignon Blanc, Chardonnay og Pinot Noir. Estate Vineyard/Rapaura; Oprindeligt område for Cloudy Bay. Primært beplantet med Sauvignon Blanc. Stenet, selvdrænende jordbund. Widow Block Vineyard/Renwick ; Primært Sauvignon Blanc. Jordbunden minder om Rapaura Vineyards. Mu stang Vineyard/Branco tt Valley; Primært Sauvignon Blanc og Chardonnay. Fine, aflejrede jordområder, der indeholder ler og grus. Barrack Block /Omake Valley; Beplantet i 2004. Dedikeret til produktion af Pinot Noir.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener


















