





Stéphane Brocard Closerie Closerie des Alisiers Chablis 1er Cru Vaillons 2023
Floral, rislende mineralsk og fersken-smooth Chablis fra den ikoniske 1er Cru Vaillons… Stéphane Brocard ved som søn af Chablis-ikonet, Jean Marc, bedre end de fleste, hvordan stor Chablis skal laves. For første gang i vores mangeårige samarbejde er det lykkedes os at skaffe flasker af hans 1er Vaillons, der går som nybagte croissanter hos bagerne i Paris.
Stéphane råder over sublime 45 år gamle vinstokke, der i superåret 2023 yder noget af de mest elegante Chablis man kan opleve for menneskepenge. Autentisk og terroir-tro Chablis, der i kælderen får cremet frugtfylde og tastkompleksitet fra hele 12 måneders modning i kontakt med de fine gærrester. Mums!
Og apropos terroir… Den legendariske topmark Vaillon hører til blandt de bedste og mest berømte terroirs på venstrebredden af floden Serein. En sydøstvendt fossilholdig skråning spækket med fossiler fra juratiden.
"Chardonnay-based wines made in the Vaillons vineyard tend to be floral and more delicate than those from the other side of the river, but still retain Chablis' characteristic intense minerality." - Wine-Searcher
“The 2023 vintage has floral and ripe fruit notes. Round on the palate with a tangy, mineral finish. This charming Chablis 1er Cru Vaillons 2023 offers a beautiful amplitude and a nice length.” – Stéphane Brocard, ejer og vinmager ved Closerie des Alisiers
Nyd den solo eller til friske retter med fisk og skaldyr, dampet laks, spinat med fløde, sushi, tapas, sprøde grøntsagsretter, fjerkræ, charcuterie og cremede oste. Servér ved 10-12°C
Hvordan smager Stéphane Brocard Closerie Closerie des Alisiers Chablis 1er Cru Vaillons 2023?
Stéphane Brocards fornemme 1er Cru Vaillons 2023 står dirrende frisk i glasset med en strågul farve… Chablis’en fortryller med en delikat duft af hvide forårsblomster, nyplukkede citroner, friskskårne æbler og hvid fersken, der efter et par slyngture i glasset åbner op for en salt havbrise, flintet mineralitet, friske hasselnødder, yoghurt og ristet brød. Chablis’en beviser sit 1er Cru niveau i munden, hvor den yndefuldt lægger sig cremet på tungen - frugten fremstår frisk, liflig og uhyre raffineret. Lang og harmonisk finish med rislende friske, mineralske nuancer. En vanvittigt lækker Vaillons fra superårgangen 2023! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Smagenoter
Citron
Fersken
Flintesten
Grønne æbler
Ristet brød
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Stéphane Brocard Closerie Closerie des Alisiers Chablis 1er Cru Vaillons 2023 passer godt til...
Hvordan er Stéphane Brocard Closerie Closerie des Alisiers Chablis 1er Cru Vaillons 2023 fremstillet?
Vinen er fremstillet på 100% Chardonnay fra 45 år gamle vinstokke på den 1er Cru-klassificerede enkeltmark, Vaillons, der med sin sydøstvendte hældning og sin fossilholdige, porøse lerjord (Kimmeridgian clay) hører til blandt de allerbedste vinmarker i hele Chablis. Mosten af de håndhøstede druer gærer på neutral ståltank for at lade mineraliteten komme rent og fuldt til udtryk. Efter endt gæring modner hvidvinen i hele 12 måneder på de fine gærrester, der føjer fedme til teksturen og yderligere finesse til smagen.
Druer
ChardonnayOm Stéphane Brocard

Med yderst sympatiske priser og ratings helt op til 96 point byder Closerie des Alisiers på noget så sjældent som fremragende bourgognekøb!
Som søn af verdensberømte Jean-Marc Brocard i Chablis kan det undre, at talentfulde Stéphane Brocard er gået solo med sit eget projekt, Closerie des Alisiers.
For den ambitiøse Stéphane var det imidlertid ikke optimalt at dele styringen af faderens vingård med sine to søskende, sin svoger og sin svigerinde. Og som stor bourgognekender rakte Stephanes interesse samtidig ud over Chablis.
I 2007 grundlagde han derfor Closerie des Alisiers og slog sig strategisk ned i Marsannay – i smørhullet mellem Chablis (mod nord) og Bourgones berømte Cote d’Or (mod syd).
Closerie des Alisiers er navnet på Stéphanes mikronegociant, hvis vine er baseret på druer fra udvalgte vinhuse i hele bourgogne – fra Chablis i nord til Pouilly-Fuissé i syd. Dertil kommer druer fra Stépahnes egne marker i Chablis og Pommard.
Stéphanes ”hemmelige våben” er et nært og mangeårigt forhold til sine samarbejdspartnere, der lader ham producere og aftappe vinene i deres egne vinkældre. I den forstand er der i realiteten tale om domænevine, som bliver skabt og markedsført af en ekstern winemaker.
Som winemaker er Stéphane Brocard garant for friske og frugtige vine med stor respekt for terroiret, hvorfor andelen af nye egetræsfade aldrig får lov at overstige 20%.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener


















