Château Bardoulet Saint-Émilion Grand Cru 2011
Château Bardoulet Saint-Émilion Grand Cru 2011
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
10 år gammel, guldmedaljevindende Grand Cru... Gå ikke glip af denne slotsmodnede kælderskat fra det nye kultslot i Saint-Émilion!
Tag ikke fejl af prisen... Jean-Guy Todeschini laver sin Château Bardoulet på samme slot som 96 point-kultvinen ”Distique”, mens nærmeste nabo er den flerdobbelte 100 point-kultvin Péby Faugeres. Hvem sagde stjernestøv?
Nye årgange af Château Bardoulet scorer igen og igen over 90 point hos Wine Enthusiast, og priserne går samme vej... op, op op!
Vinen er forkælet som en Grand Cru Classé med 12 måneders lagring på 25% helt nye barriquefade...Hvem sagde St-Émilions vildeste value for money?
Smagenote
Nyskænket præsenterer Bardoulet 2011 sig mørk kirsebærrød med en næsten sort kerne... Næsen imponerer med sexet duft af tørrede blomster, mynte, vilde hindbær, solbær og blommer, der løftes til krydrede højder af mørkristet kaffe, lakrids og vanilje fra den 12 måneder lage fadlagring. I munden smooth som en Pomerol med lækre skovbundsnoter, der på elegant vis smigrer sig ind hos frugten og de luksuriøse fadnoter. Vinen klinger smukt af med lette urtestrejf og fine, harmoniske tanniner. Klasseglas! Drik nu, eller gem+15 år fra høståret.
Anmeldelser af Château Bardoulet Saint-Émilion Grand Cru 2011
Gold Medal Winner – Gilbert & Gaillard
“Fairly deep garnet. Open nose where ripe red and black fruit aromas are augmented by a slightly balsamic oak tone. Suppleness, mellowness and fine-grain tannins are key features on the palate. A generous, polished style. More balsamic aromas on the finish.”
Nyd den til saftige steaks, lam, andebryst, andeconfit, fuglevildt, gris, svamperetter og modne oste. Servér ved 16-18°C
Vinen er fremstillet på 85% Merlot, 9% Cabernet Franc og 6% Cabernet Sauvignon, som familien Todeschini selekterer fra 35 år gamle vinstokke på et terroir, der støder op til 100 point-naboen Péby Faugeres. Hver eneste parcel vinificeres separat, så alle elementer optimeres før den endelige sammenstikning af vinen. Vinen gærer med frugtbevarende temperaturstyring på ståltank, inden 12 måneders lagring på 225 liter barriquefade, heraf 25% helt nye.
Om Château Bardoulet
Château Bardoulet laves på samme slot som Château Mangot, der i tre generationer har været drevet af samme familie, siden Jean og Simone Petit overtog slottet i 1952. Her i Saint-Émilion-kommunen St-Etienne de Lisse udbyggede familien gradvist sine vinmarker, så familien Todeschini i dag råder over 34 hektar.
Siden generationsskiftet i 1989 har Anne Marie og Jean-Guy Todeschini optimeret druedyrkningen, moderniseret vingården og øget kvaliten så markant, at vinene ikke længere går under anmeldernes radar. Kvaliteten og de tårnhøje anmelderpoint berettiger afgjort til, at slottet kan opgraderes til Grand Cru Classé, men fremtiden kender igen...
Siden 2008 deltager børnene Karl og Yann i driften af slottet. Og man kan roligt fastslå, at den nye generation bringer ekstra dynamik til vinene fra Châteaux Mangot og Bardoulet.