
Chateau Sorbey Haut-Médoc 2016
Vores mest populære HAUT-MÉDOC er endelig tilbage... og så endda i den helt legendariske årgang 2016!
Over de sidste 50 år har der været mange gode årgange i Bordeaux. Men der er 5 årgange, der for alvor skiller sig ud, hvis man følger Robert Parker. 1982. 1990. 2009. 2010. Og endelig 2016.
Efter bedste 1855 Cru Classé-opskrift skabes Château Sorbey 2016 under ledelse af verdensberømte Michel Rolland, der her tryller med topdruer fra marker midt mellem Margaux og Saint-Julien.
På bundlinjen har du en ren magtdemonstration af en Haut-Médoc – helt fantastisk value!
Nyd den til lam, saftige bøffer, fuglevildt, charcuteri, kalv og indmad. Servér ved 16-18°C.
Hvordan smager Chateau Sorbey Haut-Médoc 2016?
Allerede ved ophældningen en smuk Haut-Médoc! Mørk kirserrød med fortryllende duft af mynte, skovbund, violer, læder, grafit, solbær, skovjordbær og blommer, der åbner flot op for fadets klassiske noter af ceder, mørkristede kaffebønner og lidt vanilje.... På tungen smooth og lækker med 2016-årgangens silkebløde frugt. Saftig, nuanceret og powerfuld på samme tid. Luksuriøse fadkrydderier og elegante tanniner løfter finalen op på et niveau, hvor der såmænd lige så godt kunne stå Margaux eller Saint-Julien på etiketten. Et fremragende køb! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Chateau Sorbey Haut-Médoc 2016 passer godt til...
Hvordan er Chateau Sorbey Haut-Médoc 2016 fremstillet?
Vinen er fremstillet på 50% Cabernet Sauvignon og 50% Merlot, som familien Meyre selekterer fra hele 30 år gamle vinstokkke i Haut Médoc-kommunen Cussac-Fort-Médoc. Lige i smørhullet mellem Margaux og Saint-Juliens berømte Cru Classé-slotte.
Vinen gærer først frugtbevarende på ståltank, hvor 25-30 dages udblødning af drueskallerne giver vinen sin flotte farve, smagsdybde og struktur. Under ledelse af Michel Rolland, Frankrigs mest berømte ønolog, fuldendes Sorbey 2016 med 12 måneder lang lagring på 225 liters franske barrique-fade, heraf 15% helt nye.
Om Chateau Sorbey
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener