





Chateau Moine Vieux Saint-Émilion Grand Cru 2015
Wauw… Et FUND af en St-Émilion Grand Cru fra en af årtusindets største årgange!
2015 gav druer med verdensklassepontiale, som i kælderen er forløst til UG med kryds og slange – af ingen ringere end Hubert de Boüard fra legendariske Château Angelus 1. Cru Classé.
Når Hubert de Boüard konsultrerer – så ved man, at kvaliteten er i top. Og når terroiret ligger klods op ad Monbousquet Cru Classé, så har du alle ingredienser til et af højrebreddens absolutte topkøb!
Elsker du Merlot, Pomerol og St-Émilion, så glæde dig til en silkeblød, frugtintens og ualmindeligt veldrejet rødvin...
Nyd den til gerne til saftige steaks, lam, andeconfit, vildt, svampe og modne oste. Server ved 17-18°C.
Hvordan smager Chateau Moine Vieux Saint-Émilion Grand Cru 2015?
Mørk kirsebærrød. Næsen frister med Merlot-sexet duft af violer, mynte, jordbær, sorte kirsebær, blommer og solbær, der er lækkert svøbt af engelsk lakrids, sød pibetobak, kaffebønner og ristede krydderier fra fadet. I munden ”flydende fløjl” med 2015’s generøse frugtfylde… Flotte parfumerede frugtnuancer, velintegrered fad og silkefine tanniner. En pragtfuld St-Émilion! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Chateau Moine Vieux Saint-Émilion Grand Cru 2015 passer godt til...
Hvordan er Chateau Moine Vieux Saint-Émilion Grand Cru 2015 fremstillet?
Vinen er fremstillet på et klassisk højrebredsblend af 84% Merlot, 8% Cabernet Franc og 8% Cabernet Sauvignon, der høstes fra 6 grusholdige hektar i kommunen Saint Sulpice de Faleyrens, umiddelbart sydvest for St-Emilion by. Den ambitiøse St-Émilion Grand Cru fremstilles i tæt konsultation med legenden Hubert de Boüard fra Château Angelus 1. Cru Classé A. Frugten bevares ved temperaturstyret gæring på ståltank, mens den færdiggærede vin fuldendes ved 12 måneder lagring på delvist nye barriquefade.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold