
Chateau Magrez Fombrauge Blanc Bordeaux 2020
“ The white from Château Magrez Fombrauge is a rare and special wine coming from vines located in the town of Saint Christophe des Bardes, in the heart of one of the best Saint-Emilion terroirs. The limestone based soils reveal the aromatic richness and the subtle minerality of this Semillon, Sauvignon Blanc and Sauvignon Gris blend.” - Bernard Magrez
Et ikonisk alternativ til stor hvid bourgogne, der vælter sig i topratings fra verdens anmelderelite... Det her er hvidvin med eksotisk frugtpower, præcis mineralitet og elegante fadkrydderier til den helt store guldmedalje!
VI har skaffet et sjældent restparti fra top-årgangen 2020 til en mirakuløs pris, så alle hvidvinselskere endelig kan opleve fadlagret bordeaux til en pris, der er til at betale!
Få producenter i Bordeaux mestrer hvidvinskunsten som makkerparret Bernard Magrez og Michel Rolland. Førstnævnte, er en af regionens største slotsejere med adskillige Cru Classé-slotte i sin porteføle. Sidstnævnte, er Bordeaux absolut største vinmager gennem tiderne og han bruger al sin ekspertise i kælderen til at skabe denne forrygende hvide Fombrauge.
Der bruges et enormt spændende Bordeaux-blend bestående af 50% Sauvignon Gris, 30 % Sémillon og 20% Sauvignon Blanc, som 100-point-winemakeren Michel Rolland gærer og modner på frugtbevarende betontank samt helt nye franske barriquefade. I alt modner vinen i 8-10 måneder, hvor Michel sørger for ugentlig battonage, der giver en herlig cremet tekstur til vinen samt delikate toastnoter.
...
Nyd den hvide Bordeaux til stegt fisk og skaldyr, fjerkræ og lyst kød, cremede svamperetter samt oste i den nøddeagtige såsom Comté, Gruyère eller Vesterhavsost. Server ved 10-13°C
Chateau Magrez Fombrauge Blanc Bordeaux 2020 passer godt til...
Hvordan er Chateau Magrez Fombrauge Blanc Bordeaux 2020 fremstillet?
Vinen er fremstillet på et fantastisk Bordeaux-blend bestående af 50% Sauvignon Gris, 30 % Sémillon og 20% Sauvignon Blanc, som høstes fra 2,2 hektar i Saint-Christophe-des-Bardes, der ligger i hjertet af Saint-Emilion. Her er masser af kalksten i jordbunden, der egner sig perfekt til fremstillingen af fyldige og aromatiske hvidvine. Efter høsten bliver druerne nænsomt presset, hvorefter en del af mosten gærer frugtbevarende på et ægge-formet ståltank, hvor imens den anden del gærer på helt nye franske egetræsfade. I alt modner vinen i 8-10 måneder, hvor Michel Rolland sørger for ugentlig battonage, der giver en herlig cremet tekstur til vinen samt delikate toastnoter.
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener