Château La Couspaude Saint-Émilion Grand Cru Classé 2018 i trækasse
Château La Couspaude Saint-Émilion Grand Cru Classé 2018 i trækasse
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“95 point. Dragende, dekadent elegance..." - Houlberg
"95 point. Frisk, charmerende og oser af ungdommelig frugt og elegante tanniner.” – Mad & Monopolet
“95 point. Masser af power...et særdeles godt resultat" - WineWherever
"94-95 points. Fresh, mineral and fruity… Tannins are elegant and slightly firm.” – Vert de Vin
“94 points. A juicy, well-structured wine” – Wine Enthusiast
“94 points. It’s full-bodied with very polished tannins that are beautiful and very intense” – James Suckling
“This is a good Couspaude, tight and big but with promise and far better than in 2016.” – Decanter
Langt bedre end Couspaude fra den legendariske årgang 2016? I hvert fald ifølge Jane Anson (Decanter), der er forfatter til den nyeste Bordeaux-bibel, ”Inside Bordeaux”.
I næsten 300 år har slottets muromkransede enkeltmark, helt ned til decimalen, været uændret i sin størrelse på præcis 7,01 hektar. På denne unikke ”Clos” står 50 år gamle vinstokke, med rødderne begravet i Saint-Émilions 75 meter dybe kalkstensplateau, og frembringer frugt i verdensklasse.
Faktisk fremhæver Jane Anson det unikke kalkstensplateau som hovedårsagen til, at La Couspaude i powerårgangen 2018 opnår den perfekte balance mellem moden frugt og friskhed.
Allerede i Ferets berømte 1800-tals-værk, ”Bordeaux et ses vins", blev La Couspaude hyldet som ”First Growth” i Saint-Émilion. Nu går familien Aubert benhårdt efter samme officielle status af 1er Grand Cru Classé som naboslottet med 100-point-vinen Château Trottevieille.
Château La Couspaude bliver ved med at flytte sig i den rigtige retning og leverer i årgang 2018 smagen af stor Cru Classé!
Leveres i originale 6-stk trækasser.
Smagenote
La Couspaude præsenterer sig med en dyb mørklilla farve, der er næsten sort i midten. Luksuriøs og opulent næse med gudeskønne aromaer af modne skovbær, violer, solbær, blåbær og saftspændte blommer, som blander sig urtede strejf af mynthe og kaffe, engelsk lakrids, chokolade, cedertræ, cigarkasse fra fadlagringen. Det hele emmer af Cru Classé! I munden lægger vinen sig på tungen med en blød og afrundet frugt, der suppleres perfekt af fadkrydderierne og terroirets mineralske undertoner… Minutlang, koncentreret finish med elegante tanniner der samler alle elementer til et helstøbt og fokuseret mesterværk. Bravo. Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Anmeldelser af Château la Couspaude Saint-Emilion Grand Cru Classé 2016
95/100 Houlberg
"Château la Couspaude er ét af de vinslotte, der benytter sig af Michel Rollands ekspertise i produktionen af vinene og det kan sgu næsten duftes, for vin er allerede i næsen ultra blød med et stort og rart fadpræg. Der er ingen tvivl om, at vi her har fat i stor Bordeaux, hvor der er solbær, brombær, hindbær, cedertræ, muldjord, violer, røg, vanilje, kardemomme og chokolade. Vinen har samtidig en nærmest tørsødlig og dragende, dekadent elegance. I munden har vinen masser af frugt ... lysere og mere frisk end den egentlig indikerede duftmæssigt, men man også hurtigt mærker de friske og unge tanniner, der er levende, har liv og spark med kraft og spændstighed, men er godt integrerede. Der er brombær, kirsebær, hindbær, noget mineralsk og alligevel er alt leveret blødt, cremet med en nærmest præcis og delikat overlegenhed. 95 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 699,95 kr., mens prisen ved køb af 6 flasker er 599,95 kr. Vinanmeldelse 6/7"
95/100 Mad&Monopolet
“2018 var i Bordeaux en årgang, hvor stort set alle områder og druer havde gode klimabetingelser. Nogle druer som fx Cabernet Franc havde helt perfekte betingelser og klarede sig enestående. Denne vin består bl.a. af netop Cabernet Franc men med overvægt af Merlot og et pinch af Cabernet Sauvignon. I næsen har den duft af viol, hindbær, kirsebær samt vanilje, lakrids og et hint af hasselnød. I munden er den frisk, charmerende og oser af ungdommelig frugt og elegante tanniner. “
95/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"Allerede åben og indbydende i en ung alder. Ud af glasset vælter noter af fuldmodne mørke bær, muldjord og bedstefars værktøjskasse. I munden har masser af power, der er drevet af kraftfuld og mundvandsdrivende syre. Tanniner er ungdommelige men venlige, og så har den en lang og kompleks eftersmag. Taget den varme årgang i betragtning er der tale og et særdeles godt resultat, hvor spændstigheden er smukt bevaret. Og det bedste er næsten, at den både kan drikkes nu, eller gemmes i mange år. "
94-95/100 Vert de Vin
“The nose is fruity and offers concentration, a small fleshiness, a fine freshness as well as elegance. It reveals notes of juicy / fleshy blackberries, juicy / fleshy cassis and small notes of small black fruits associated with fine touches of raspberry, violet, slight hints of Bourbon vanilla as well as discreet hints of crushed hazelnut and licorice. The palate is fresh, mineral, fruity, well-balanced and offers a good definition, tension, juiciness, a small richness, dynamism as well as a beautiful, gourmande, slightly creamy matter and a very discreetly tight grain. On the palate this wine expresses notes of fleshy/juicy blackberry, fleshy / juicy cassis and small notes of black cherry associated with fine touches of crushed strawberry, chocolate, oak and very discreet hints of cardamom. Tannins are elegant and slightly firm. Good length.
94/100 Wine Enthusiast
“The vineyard, on the edge of Saint-Emilion city, has produced a juicy, well-structured wine. Restrained tannins back up ripe black-currant fruitiness. An attractive smoky perfume from rich Cabernet Franc in the blend enhances complexity and density. Drink the wine from 2026”
94/100 James Suckling
” Blackberries, blueberries and violets. Dark-purple fruit. It’s full-bodied with very polished tannins that are beautiful and very intense. Chewy and creamy. Needs time to open. A little tight now. Give it time to open.”
93/100 Falstaff
“Dark ruby garnet, deep core, violet reflections, subtle lightening of the edges. Delicate nuances of precious wood, a hint of liquorice and cassis, subtle nougat, some cedar wood. Juicy, ripe heart cherries, good freshness, integrated tannins, mineral notes on the finish, fine red berry nuances in the aftertaste, has potential.”
92/100 Andreas Larsson, Tasted
“Dense dark purple colour. Pure and modern nose offering ripe dark berries, crème de cassis, liquorice, new oak and some smoky notes. Dense and concentrated palate, youthful with a rather high extraction, generous dark fruit, spicy and powerful finish.”
92/100 The Wine Cellar Insider
“Round, fat, fruity, oaky and smoky, with loads of espresso, licorice, chocolate and black cherries. The wine is forward, leaving you with a solid layer of ripe, sweet, black cherries."
91/100 Decanter, Jane Anson
”Couspaude's location on the limestone plateau must have helped this year, as the wine manages to balance clear ripeness with a slate finish that's very welcome. The cool blueberry fruits that seem more of a feature of 2018 than is usual in St-Emilion are present again in this wine, along with a great lick of salinity and minerality, plus some liquorice too. This is a good Couspaude, tight and big but with promise and far better than in 2016.”
Nyd den til saftige steaks, lam, andeconfit, fuglevildt, svamperetter, kraftige tapas og modne oste. Servér ved 16-18°C
Vinen er fremstillet på et klassisk højrebredsblend af 75% Merlot, 20% Cabernet Franc og 5% Cabernet Sauvignon, som familien Aubert håndplukker fra 50 år gamle vinstokke på en 7,01 hektar, muromkranset enkeltmark øverst oppe på Saint-Émilions berømte kalkstensplateau. Denne ”Clos” er et nærmest perfekt terroir – der allerede i Ferets berømte 1800-tals-værk, ”Bordeaux et ses vins", er med på toplisten af ”First Growths” i Saint-Émilion!
Bæredygtig HVE3-dyrkning, hestepløjning samt grøn høst medvirker til at holde jorden sund, udbyttet lavt og frugtkvaliteten helt i top. Efter høsten koldmacererer druerne for at trække ekstra farve og aromaer fra drueskindet, inden vinen gærer parcelvist på små ståltanke med frugtbevarende temperaturstyring. ”Burgundiske” punch downs trækker nænsomt farve, smag og tannin fra drueskindet. Efter endt gæring omstikkes vinen til 18 måneders modning på helt nye 225 liters barriquefade.
Om Château La Couspaude
“Today, our ambition is to raise our flagship up to the rank of Premier Grand Cru Classé. It deserves it !”
Den højt anerkendte Aubert-familie har i snart to århundreder lavet vin i St-Émilion, hvor topslottet La Couspaude (Grand Cru Classé siden 1996) har været i familiens eje i mere end 100 år. Succesen til trods vil Aubert-familiens helt til tops... nu hedder ambitionen 1er Grand Cru Classé.
Potentielt er indiskutabelt. Familien råder over et unik, muromkranset enkeltmark på 7,01 hektar. På denne ”Clos” har 50 år gamle vinstokke rødderne dybt begravet i Saint-Émilions 75 meter høje kalkstensplatteau. Et absolut super-terroir der allerede i Ferets berømte 1800-tals-værk, ”Bordeaux et ses vins", gav slottets vin status af ”First Growth” Saint-Émilion. Helt unikt – og helt ned til decimalen - har vinmarken haft nøjagtig samme størrelse i snart 300 år!
I kælderen forædles enkeltmarkens noble verdensklassefrugt med 18 måneder lang modning på de bedste, helt nye 225 liter barriquefade, penge kan købe.
Selve ejendommen La Couspaude, der er beliggende i hjertet af Saint-Émilion og har historiske rødder helt tilbage til Middelalderen, har tidligere været ejet af både den engelske og franske kongefamilie. Slotsbygningen er opført i 1700-tallet.
Udover La Couspaude råder familien i dag over en række veldrevne vinslotte, der er spredt over det meste af højrebredden i Bordeaux. Dog med en klar forkærlighed for St-Émilion og nabodistriktet Castillon-Côtes de Bordeaux...
Héritage de la Couspade laves på druer fra netop Castillon, og trods den lavere pris er druedyrkningen og vinifikationen her den samme som for familiens Grand Vin" St-Émilion Grand Cru Classé. Og derfor kalder vi vinen for højrebreddens bedst bevarede hemmelighed!