
Château La Couspaude Saint-Émilion Grand Cru Classé 2016 i trækasse
Vil du vil opleve, hvorfor 2016 regnes blandt historiens største år i St-Émilion? Så skænk dig et glas La Couspaude, og lad magien folde sig ud på tungen!
I næsten 300 år har slottets muromkransede enkeltmark, helt ned til decimalen, været uændret i sin størrelse på præcis 7,01 hektar. På denne unikke ”Clos” står 50 år gamle vinstokke, med rødderne begravet i Saint-Émilions 75 meter dybe kalkstensplateau, og frembringer frugt i verdensklasse.
Allerede i Ferets berømte 1800-tals-værk, ”Bordeaux et ses vins", blev La Couspaude hyldet som ”First Growth” i Saint-Émilion. Nu går familien Aubert benhårdt efter samme officielle status af 1er Grand Cru Classé som naboslottet med 100-point-vinen Château Trottevieille.
Tager vi La Couspaude 2016 som målestok, er smagen absolut på rette vej….
Leveres i originale 6-stk trækasser.
Nyd den til saftige steaks, lam, andeconfit, fuglevildt, svamperetter, kraftige tapas og modne oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Château La Couspaude Saint-Émilion Grand Cru Classé 2016 i trækasse?
Nyskænket står vinen flot mørklilla i glasset med sort kerne… I næsen nobel og luksuriøs med intens duft af vilde skovbær, violer, mynte, solbær, blåbær og plukkemodne sorte blommer, der løfter sig ambitiøst med eksklusive strejf af mokka, engelsk lakrids, chokolade, cedertræ, cigarkasse og skovbundsmineralitet... Wauw, hvor det dufter! Vinen ruller sig perfekt afrundet ud på tungen, hvor mørk frugt og fadnoter finder sammen i skønt samspil med terroirets mineralske undertoner… Minutlang, koncentreret finish med elegante tanniner der samler alle elementer til et helstøbt og fokuseret mesterværk. Bravo.
Château La Couspaude Saint-Émilion Grand Cru Classé 2016 i trækasse passer godt til...
Hvordan er Château La Couspaude Saint-Émilion Grand Cru Classé 2016 i trækasse fremstillet?
Vinen er fremstillet på et klassisk højrebredsblend af 75% Merlot, 20% Cabernet Franc og 5% Cabernet Sauvignon, som familien Aubert håndplukker fra 50 år gamle vinstokke på en 7,01 hektar, muromkranset enkeltmark øverst oppe på Saint-Émilions berømte kalkstensplateau. Denne ”Clos” er et nærmest perfekt terroir – der allerede i Ferets berømte 1800-tals-værk, ”Bordeaux et ses vins", er med på toplisten af ”First Growths” i Saint-Émilion!
Bæredygtig HVE3-dyrkning, hestepløjning samt grøn høst medvirker til at holde jorden sund, udbyttet lavt og frugtkvaliteten helt i top. Efter høsten koldmacererer druerne for at trække ekstra farve og aromaer fra drueskindet, inden vinen gærer parcelvist på små ståltanke med frugtbevarende temperaturstyring. ”Burgundiske” punch downs trækker nænsomt farve, smag og tannin fra drueskindet. Efter endt gæring omstikkes vinen til 18 måneders modning på helt nye 225 liters barriquefade.
Om Chateau La Couspaude
Den højt anerkendte Aubert-familie har i snart to århundreder lavet vin i St-Émilion, hvor topslottet La Couspaude (Grand Cru Classé siden 1996) har været i familiens eje i mere end 100 år. Succesen til trods vil Aubert-familiens helt til tops... nu hedder ambitionen 1er Grand Cru Classé.
Potentielt er indiskutabelt. Familien råder over et unik, muromkranset enkeltmark på 7,01 hektar. På denne ”Clos” har 50 år gamle vinstokke rødderne dybt begravet i Saint-Émilions 75 meter høje kalkstensplatteau. Et absolut super-terroir der allerede i Ferets berømte 1800-tals-værk, ”Bordeaux et ses vins", gav slottets vin status af ”First Growth” Saint-Émilion. Helt unikt – og helt ned til decimalen - har vinmarken haft nøjagtig samme størrelse i snart 300 år!
I kælderen forædles enkeltmarkens noble verdensklassefrugt med 18 måneder lang modning på de bedste, helt nye 225 liter barriquefade, penge kan købe.
Selve ejendommen La Couspaude, der er beliggende i hjertet af Saint-Émilion og har historiske rødder helt tilbage til Middelalderen, har tidligere været ejet af både den engelske og franske kongefamilie. Slotsbygningen er opført i 1700-tallet.
Udover La Couspaude råder familien i dag over en række veldrevne vinslotte, der er spredt over det meste af højrebredden i Bordeaux. Dog med en klar forkærlighed for St-Émilion og nabodistriktet Castillon-Côtes de Bordeaux...
Héritage de la Couspade laves på druer fra netop Castillon, og trods den lavere pris er druedyrkningen og vinifikationen her den samme som for familiens Grand Vin" St-Émilion Grand Cru Classé. Og derfor kalder vi vinen for højrebreddens bedst bevarede hemmelighed!
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold