
Chateau Julien Haut-Médoc 2018
Hvilket fund... På grænsen mellem Haut-Médoc og Saint-Juliens berømte Cru Classé-slotte har vi opsnuset denne hemmelige, nye bordeaux-perle!
Vi må erklære os 100% enige, når Master of Wine Greg Sherwood hylder vinene fra Julien Meyre som nogle af de senere års største fund i hele Bordeaux… For hold nu kaje, hvor smager det godt!
Og faktisk er det ikke underligt, at Château Julien når snublende tæt på de store Cru Classé-vine i smag og kvalitet.
Ikke blot ligger det perfekt grusholdige terroir nær grænsen til Saint-Julien. I kælderen har man hyret den verdensberømte winemaker Michel Rolland, der forkæler denne "Grand Vin de Bordeaux" med hele 12 måneder lang modning på barriquefade – 30% helt nye.
I den imponerende årgang 2018, med 98 point i Wine Enthusiasts årgangstabel, leverer Château Julien altså en helt igennem fremragende bordeaux. Stort set hele Cru Classé-pakken – men til en brøkdel af prisen!
Gold Medal – Concours Géneral Agricole de Paris
Nyd den til lam, saftige bøffer, charcuteri, kalvekød, fuglevildt og modne oste. Servér ved 16-18°C.
Hvordan smager Chateau Julien Haut-Médoc 2018?
Mørk kirsebærrød med næsten sort kerne og lilla kant… Allerede i næsen stor og kompleks med vidunderlig rig duft af violer, mynte, kirsebær, vilde hindbær, saftige blommer og solbær, der åbner op for klassiske strejf af cigarkasse, lakrids, blyant, skovbund, peber og ristede kaffebønner… På tungen smooth og fyldig med årgangens flotte power og koncentration. Frugtens nuancer, fadets luksuskrydderier og de elegante mineralske undertoner finder smukt sammen i eftersmagen, der tager stikket hjem med perfekt afstemte silketanniner. En virkelig stor bordeaux til forbløffende små penge! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Chateau Julien Haut-Médoc 2018 passer godt til...
Hvordan er Chateau Julien Haut-Médoc 2018 fremstillet?
Vinen er fremstillet på et nøje afstemt blend af 55% Merlot og 45% Cabernet Sauvignon, som familien Meyre selekterer fra sine 15 grusholdige hektar i Cussac Fort Médoc - meget tæt på grænsen til det berømte nabodistrikt Saint-Julien.
I vineriet håndsorteres og afstilkes alle druerne, inden vinen gærer med frugtbevarende temperaturstyring på ståltank. Efter endt gæring omstikkes vinen til 12 måneders modning på 225 liters barriquefade, heraf 30% helt nye. Som konsulterende ønolog har familien Meyre hyret berømte Michel Rolland, der laver vin for mange af verdens bedste anmeldte producenter.
Om Chateau Julien
Chateau Julien laves af familien Meyre, der har lavet rødvin i Listrac og Haut-Médoc siden 1810. Oprindeligt ejede familien Chateau Cap Léon Veyrin, men i dag råder familien desuden over de to højt anerkendte vinslotte som Ch. Bibian og Ch. Julien, der blev overtaget i 1985.
Som navnet antyder ligger Château Juliens 15 grusholdige hektar meget gunstigt placeret – i den del af Haut-Médoc der grænser direkte op til appellationen Saint-Julien med de mange Cru Classé-slotte.
I dag ledes familiefirmaet af 6. generations Nathalie og Julien Meyre, der med ansættelsen af Michel Roland som ønologisk konsulent har bragt vinkvaliteten, og anmeldelserne fra kendte navne som James Suckling og Vinous, helt op i Cru Classé-sfæren.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener