





Château Bibian Haut-Médoc Cru Bourgeois 2015
Unik kælderskat fra 2015.... Vi taler en af de bedste Médoc-årgange over de sidste 10 år. Vi taler en supervalue fra et af de ældste vinslotte i Listrac-Médoc, der kiler sig ind mellem berømte Margaux og Saint-Julien.
"A very reliable label, and prices are reasonable”, skriver Stephen Brooks. Chateau Bibian, der allerede i 1932 var klassificeret Cru Bourgeois Supérieur, har længe været kendt for at levere smæk for skillingen.
Fantomåret 2015 er en ny milepæl for Bibian. ”Gorgeous”, skriver Jeb Dunnuck, mens James Suckling om muligt er endnu mere begejstret.
Anmelderrosen er velfortjent. Familien Meyre, der arbejder tæt sammen med den verdensberømte 100-point-winemaker Michel Rolland, har investeret stort i at løfte kvaliteten, som nu endelig er snublende nær kostbar Cru Classé...
Gold Medal Winner - Concours de Bordeaux des Vins d’Aquitaine
Nyd vinen til det bedste oksekød, lam, rosastegt kalv, fuglevildt og modne oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Château Bibian Haut-Médoc Cru Bourgeois 2015?
Flot dybfarvet i glasset. Næsen har 2015-årgangens uimodståelige generøsitet med intens duft af skovjordbær, sorte kirsebær, brombær og solbær, lækkert suppleret med vanilje, kaffe og muskatnød fra fadet. Fine strejf af mynte, grafit og mineralitet. I munden rig og koncentreret med fuldmoden, lækker fadkrydret frugt. Lang og detaljeret finish med mineralsk friskhed og silkefine tanniner. Drik nu, eller gem 10-15 år fra høståret.
Château Bibian Haut-Médoc Cru Bourgeois 2015 passer godt til...
Hvordan er Château Bibian Haut-Médoc Cru Bourgeois 2015 fremstillet?
Château Bibian 2015 er lavet på et blend af 60% Merlot, 25% Cabernet Sauvignon, 10% Petit Verdot og 5% Cabernet Franc. Frugten kommer fra en af Listrac-kommunens ældste vinmarker, et gunstigt beliggende terroir på 20 hektar med jordbund af kalkholdigt ler og grus. Vinstokkene er i snit 40 år gamle og lavtydende, men til gengæld er druekvaliteten ekstraordinær god.
Mosten gærer på ståltank med frugtbevarende temperaturstyring. 25 dages skindkontakt under og efter gæringen giver Chateau Bibier et seriøst udtræk af farve, smag og tannin. Vinen får ekstra krydderi og elegance fra 12 måneders modning på franske barriquefade, heraf 40% helt nye.
Om Chateau Bibian
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener














