
Château Bibian Haut-Médoc Cru Bourgeois 2014
"A very reliable label, and prices are reasonable” - Stephen Brooks
Silkeblød, kompleks, nu endelig drikkemoden og... udsolgt i stort set hele verden!
Denne slotaftappede skatkammervin har indtil for nyligt kun kunnet købes på det engelske marked, men nu har vi skaffet verdens måske allersidste parti nede fra Bordeaux.
Château Bibian, der blandt kendere er kendt som lidt af en supervalue, kommer fra et af de ældste vinslotte i Listrac-Médoc, der kiler sig ind mellem hundedyre Margaux og Saint-Julien.
Vinen var allerede i 1932 klassificeret Cru Bourgeois Supérieur, og med hjælp fra den verdensberømte 100-point-winemaker Michel Rolland har familien Meyre løftet kvaliteten rekordtæt på Grand Cru Classé…
Kun det grusholdige terroirs absolut bedste druer finder vej til Château Bibians "Grand Vin", mens de næstbedste forbeholdes andenvinen La Fleur Bibian.
Det er kvaliteter som denne snart 10 år gamle Haut-Médoc, der får vindronningen Jancis Robinson til at udråbe Cru Bourgeois fra de såkaldte petits châteaux (dem uden et berømt navn) som nogle af vinverdens bedste køb.
Nyd vinen til det bedste oksekød, lam, rosastegt kalv, fuglevildt og modne oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Château Bibian Haut-Médoc Cru Bourgeois 2014?
Ved ophældningen mørk kirtsebærrød med begyndende moden farve nær glassets kant… I næsen elegant og kompleks med spændende duft af skovjordbær, blommer, sorte kirsebær, mynte og solbær, der følges på vej med modne strejf af læder, vanilje, kaffe, lakrids og muskatnød…. I munden silkefin med modne tanniner, der smyger sig elegant om tungen. Vi taler klassisk Haut-Médoc med stor elegance og betydelig frugtkoncentration. Lækre fadkrydrede nuancer og mineralske nuancer i den lange eftersmag.... Drik nu, eller gem 10-15 år fra høståret.
Château Bibian Haut-Médoc Cru Bourgeois 2014 passer godt til...
Om Chateau Bibian
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener