
Castiglion del Bosco Tresoro 2018
Tre topvinerier, tre druesorter, ét terroir og én magisk Supertoscaner!
De tre topproducenter Caiarossa, Duemani og Tenuta Prima Pietra er gået sammen om at lave en vin, der viser det enestående terroir omkring den toskanske by, Riparbella. Vi befinder os få kilometer fra middelhavskysten med Bolgheri som tætteste nabo-appellation.
Derfor er fokus naturligt nok på Bordeaux-druesorterne, som har givet området sin internationale anerkendelse og succes. Hver enkelt producent bidrager med hver deres druesort til blendet, som består af Cabernet Sauvignon, Merlot og Cabernet Franc. For at terroiret skal skinne mest muligt igennem i vinen, bliver alle druerne dyrket økologisk, biodynamisk og bæredygtigt.
Der er blot produceret omkring 400 kasser af denne kultvin, der nemt kunne spise kirsebær med mange af Bordeaux’ store Grand Cru Classé-vine. En kæmpe oplevelse, der kun vil blive bedre hen over de kommende 15-20 år.
Nyd den til lam eller saftigt oksekød med urter, kraftige pastaretter og modne oste. Servér ved 16-18°C
Kultvinen Tresoro er blevet til i samarbejde mellem tre forskellige toskanske topproducenter - Caiarossa, Duemani og Tenuta Prima Pietra. De leverer hhv. Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Merlot til vinen. Vi befinder is i Maremma, nærmere bestemt den lille by, Riparbella, der ligger helt ud til Middelhavskysten. Det unikke terroir er karakteriseret ved en jordbund med masser af vulkansten og jern, der er helt ideelt til dyrkning af både Cabernet Sauvignon og Merlot.
I vineriet bliver mosten gæret i 20 dage amphoraformede lerbeholdere, hvorefter den modnes i franske egetræsfade, der har været brugt 1-2 gange. Der er blevet produceret 2646 flasker af denne unikke Supertoscaner.
Hvordan smager Castiglion del Bosco Tresoro 2018?
Tresoro troner frem i glasset med en tæt kirsebærrød farve. Elegant og parfumeret næse med rosenblade, blåbær, saftspændte solbær, kirsebær og grafit, der sammenvæves med fine noter af mokka, chokolade, cedertræ og trøfler fra fadlagringen. Vinen lander med stor overbevisning på tungen med en kødfuld og koncentreret frugt, der langsomt breder sig ud i hele kroppen. Vinen slutter af som en stor Gran Cru Classé med urter, fadkrydderier, mineralitet og finkornede tanniner, der klemmer madvenligt til. Tresoro er allerede nu en triumf. Drik nu, eller gem +25 år fra høståret.
Castiglion del Bosco Tresoro 2018 passer godt til...
Om Castiglion del Bosco

”Castiglion del Bosco is one of the leading producers in Montalcino” – James Suckling
99 point og næstbedste vin på James Sucklings TOP 100 WINES OF ITALY siger alt om verdensklassen hos Castiglion del Bosco … og her taler vi altså om husets ”normale” Brunello!
Castiglion del Bosco er en af de historiske vingårde, der i 1967 var medstifter af Brunello-konsortiet. Vinene er økologisk certificerede fra 2016 og hælder stilistisk til den moderne, fadkrydrede stil. Professionelle anmeldere rangerer klart Castiglion del Bosco oppe i den absolutte Brunello-elite.
Huset er også kendt som "Montalcinos mest øde vingård", fordi stedet er omgivet af 1200 hektar UNESCO-fredet skov. Dette unikke mikroklima gør Castiglion del Boscos terroir til noget helt særligt.
”The vines get cool air from the forest” - winemaker, Cecilia Leoneschi
Castiglion del Bosco dyrker 62 hektar økologisk Sangiovese, der fordeler sig på to specifikke sektioner. Den 20 hektar store Gauggiole-mark yder primært druer til husets Rosso di Montalcino, mens den 42 hektar store enkeltmark Capanna udelukkende forbeholdes Brunello di Montalcino. Dette storslåede terroir skråner majestætisk mod sydvest fra den 460 meters høje topparcel Campo del Drago og ned til markens bund 250 meter over havet.
Ejendommens topmoderne vineri inkluderer en stor fadkælder med hundredevis af barriques. I kælderen arbejder vinmager Cecilia Leoneschi sammen med et ønologisk superteam bestående af legenden Beppe Caviola samt 100-point-duoen Elena Penna og Luca Currado fra Barolo-huset Vietti.
Stribevis af topratings årgang efter årgang placerer Castiglion del Bosco i den absolutte elite af Brunello-producenter. Blandt husets "luksus-Brunello’er" finder vi eksempelvis den berømte enkeltmarksvin Campo del Drago.
I Maremma driver Castiglion del Bosco ejendommen Tenuta Prima Pietra, der berømmes for fremragende supertoscanske vine baseret på franske druesorter.
Castiglion del Bosco er mere end en vingård i verdensklasse. Det er også stedet for en restaureret middelalderlandsby med historisk tårn og borgbygning. De omhyggeligt restaurerede ruiner er suppleret med nyere bygninger i traditionel toscansk stil, der tilsammen udgør et 5-stjernet luksusresort.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype