





Castiglion del Bosco Tenuta Prima Pietra Toscana IGT 2017
Opgraderet til ”supertoscansk” Grand Cru... og sat i klasse med Sassicaia!
Med optagelsen i det fineste supertoscanske selskab, I Grandi Cru delle Costa Toscana, sammen med vinhuset bag Sassicaia, rykker Tenuta Prima Pietra for alvor mod nye højder i 2017.
Råmaterialet bag Grand Cru-kvaliteten - og helt op til 97 point fra anmelderne - er franske bordeaux-druer, der modner til perfektion på et grusholdigt terroir i absolut verdensklasse... Faktisk det højest beliggende langs hele den toscanske kyst!
Frugtkvaliteten løftes til ren magi hænderne på 99 point-winemaker Cecilia Leoneschi fra Castiglion del Bosco, der i kælderen møgforkæler topvinen som en Bordeaux Cru Classé med 18 måneder på 50% helt nye franske barriquefade!
Resultatet er i særklasse til prisen... bøllebank til Bolgheri og Bordeaux!
Nyd den til saftige steaks, lam med urter, kraftige pastaretter, svampe og modne oste. Server ved 16-18°C.
Hvordan smager Castiglion del Bosco Tenuta Prima Pietra Toscana IGT 2017?
Nyskænket fra flaske flyder Prima Pietra 2017 fed og blæksort rundt i glasset... Allerede næsen er vanvittig høj klasse! Fra glasset strømmer solmodne dufte af violer, mynte, brombær, sorte kirsebær og solbær, der løftes til komplekse højder med dybe strejf af grafit, læder, cedertræ, lakrids og mørkristede kaffebønner fra den lange fadlagring... Mums! Vinen lægger sig smooth og flydig på tungen, hvor den koncentrerede frugt og fadet balancerer flot med en elegant, frisk mineralitet, der i powerårgangen 2017 må tilskrives det unikke, højtliggende terroir. Unge, silkefine og madvenlige tanniner runder den lange finish af med manér... Bravo! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Castiglion del Bosco Tenuta Prima Pietra Toscana IGT 2017 passer godt til...
Om Castiglion del Bosco

”Castiglion del Bosco is one of the leading producers in Montalcino” – James Suckling
99 point og næstbedste vin på James Sucklings TOP 100 WINES OF ITALY siger alt om verdensklassen hos Castiglion del Bosco … og her taler vi altså om husets ”normale” Brunello!
Castiglion del Bosco er en af de historiske vingårde, der i 1967 var medstifter af Brunello-konsortiet. Vinene er økologisk certificerede fra 2016 og hælder stilistisk til den moderne, fadkrydrede stil. Professionelle anmeldere rangerer klart Castiglion del Bosco oppe i den absolutte Brunello-elite.
Huset er også kendt som "Montalcinos mest øde vingård", fordi stedet er omgivet af 1200 hektar UNESCO-fredet skov. Dette unikke mikroklima gør Castiglion del Boscos terroir til noget helt særligt.
”The vines get cool air from the forest” - winemaker, Cecilia Leoneschi
Castiglion del Bosco dyrker 62 hektar økologisk Sangiovese, der fordeler sig på to specifikke sektioner. Den 20 hektar store Gauggiole-mark yder primært druer til husets Rosso di Montalcino, mens den 42 hektar store enkeltmark Capanna udelukkende forbeholdes Brunello di Montalcino. Dette storslåede terroir skråner majestætisk mod sydvest fra den 460 meters høje topparcel Campo del Drago og ned til markens bund 250 meter over havet.
Ejendommens topmoderne vineri inkluderer en stor fadkælder med hundredevis af barriques. I kælderen arbejder vinmager Cecilia Leoneschi sammen med et ønologisk superteam bestående af legenden Beppe Caviola samt 100-point-duoen Elena Penna og Luca Currado fra Barolo-huset Vietti.
Stribevis af topratings årgang efter årgang placerer Castiglion del Bosco i den absolutte elite af Brunello-producenter. Blandt husets "luksus-Brunello’er" finder vi eksempelvis den berømte enkeltmarksvin Campo del Drago.
I Maremma driver Castiglion del Bosco ejendommen Tenuta Prima Pietra, der berømmes for fremragende supertoscanske vine baseret på franske druesorter.
Castiglion del Bosco er mere end en vingård i verdensklasse. Det er også stedet for en restaureret middelalderlandsby med historisk tårn og borgbygning. De omhyggeligt restaurerede ruiner er suppleret med nyere bygninger i traditionel toscansk stil, der tilsammen udgør et 5-stjernet luksusresort.
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener