





Castiglion del Bosco, Rosso di Montalcino Gauggiole 2016
Det er ungt. Det er friskt. Det er Sangiovese med kant.
Gauggiole 2016 er en usædvanlig koncenteret og ambitiøs Rosso di Montalcino fra et af de allerdygtigste Brunellohuse, Castiglion del Bosco. Et ultra-charmerende vidnesbyrd om en helt ekstraordinær årgang i Toscana.
Vinen kan med fordel nydes til fyldige pastaretter samt pizza og lasagne. Med sin friske frugt genial til charcuteri og osteanretninger. Servér ved 15-17°C
Hvordan smager Castiglion del Bosco, Rosso di Montalcino Gauggiole 2016?
Røde blomster. Friske bær og granatæble. Delikate middelhavsurter. Det er blot nogle af de noter, der rammer næsen, når man dufter til et glas af Rosso di Montalcino Gauggiole. Vinen er medium-fyldig med behagelige og bløde tanniner. Sangiovese druen udtrykker sin særlige finesse i en vin, der stadig er i sin spæde ungdom og som med fordel kan gemmes et par år, men også sagtens kan nydes nu og her.
Castiglion del Bosco, Rosso di Montalcino Gauggiole 2016 passer godt til...
Om Castiglion del Bosco

”Castiglion del Bosco is one of the leading producers in Montalcino” – James Suckling
99 point og næstbedste vin på James Sucklings TOP 100 WINES OF ITALY siger alt om verdensklassen hos Castiglion del Bosco … og her taler vi altså om husets ”normale” Brunello!
Castiglion del Bosco er en af de historiske vingårde, der i 1967 var medstifter af Brunello-konsortiet. Vinene er økologisk certificerede fra 2016 og hælder stilistisk til den moderne, fadkrydrede stil. Professionelle anmeldere rangerer klart Castiglion del Bosco oppe i den absolutte Brunello-elite.
Huset er også kendt som "Montalcinos mest øde vingård", fordi stedet er omgivet af 1200 hektar UNESCO-fredet skov. Dette unikke mikroklima gør Castiglion del Boscos terroir til noget helt særligt.
”The vines get cool air from the forest” - winemaker, Cecilia Leoneschi
Castiglion del Bosco dyrker 62 hektar økologisk Sangiovese, der fordeler sig på to specifikke sektioner. Den 20 hektar store Gauggiole-mark yder primært druer til husets Rosso di Montalcino, mens den 42 hektar store enkeltmark Capanna udelukkende forbeholdes Brunello di Montalcino. Dette storslåede terroir skråner majestætisk mod sydvest fra den 460 meters høje topparcel Campo del Drago og ned til markens bund 250 meter over havet.
Ejendommens topmoderne vineri inkluderer en stor fadkælder med hundredevis af barriques. I kælderen arbejder vinmager Cecilia Leoneschi sammen med et ønologisk superteam bestående af legenden Beppe Caviola samt 100-point-duoen Elena Penna og Luca Currado fra Barolo-huset Vietti.
Stribevis af topratings årgang efter årgang placerer Castiglion del Bosco i den absolutte elite af Brunello-producenter. Blandt husets "luksus-Brunello’er" finder vi eksempelvis den berømte enkeltmarksvin Campo del Drago.
I Maremma driver Castiglion del Bosco ejendommen Tenuta Prima Pietra, der berømmes for fremragende supertoscanske vine baseret på franske druesorter.
Castiglion del Bosco er mere end en vingård i verdensklasse. Det er også stedet for en restaureret middelalderlandsby med historisk tårn og borgbygning. De omhyggeligt restaurerede ruiner er suppleret med nyere bygninger i traditionel toscansk stil, der tilsammen udgør et 5-stjernet luksusresort.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener