



Castiglion del Bosco Dainero Rosso Toscana IGT 2017
Det er næsten for godt til at være sandt… Netop som Castiglion del Bosco har annonceret at Dainero kommer til at udgå af deres sortiment, kontakter de os med et glemt kælderparti af den drikkemodne årgang 2017.
Du får nu en sidste chance for at købe et af vores bedste italienske rødvinstilbud. Når der bliver udsolgt, kan den ikke købes igen!
Castiglion del Bosco er berømt for Brunello i 99 point-klassen og stjerneenkeltmarken Campo del Drago! Et eksklusivt vinslot, der også mestrer kunsten at lave gigantiske value for money.
Dainero er som Brunello & Pomerol i ét og samme glas! Det perfekte match mellem Sangioveses lyse og urteprægede kirsebærfrugt, svøbt i Merlots mørke og fløjlsbløde chokoladenoter.
Vinen er en selvskreven ledsager til italienske retter som pizza og spaghetti bolognese, men den passer også glimrende til det danske køkken.
Hvordan smager Castiglion del Bosco Dainero Rosso Toscana IGT 2017?
Dainero står frisk og vibrerende kirsebærrød i glasset. Toscansk charmenæste med henrivende aromaer af viol, saftige røde kirsebær, blommer og solbær, der komplimenteres af middelhavsurter, tobak, cigarkasse, chokolade og espresso. I munden lækker smooth - med solmodne bær og luksuriøs Bordeaux-elegance. Lang finish herligt strejf af toscanske krydderurter. Perfekt drikkemoden årgang 2017 fra det store Brunello-slot! Drik nu, eller gem 6-8 år fra høståret.
Castiglion del Bosco Dainero Rosso Toscana IGT 2017 passer godt til...
Om Castiglion del Bosco

”Castiglion del Bosco is one of the leading producers in Montalcino” – James Suckling
99 point og næstbedste vin på James Sucklings TOP 100 WINES OF ITALY siger alt om verdensklassen hos Castiglion del Bosco … og her taler vi altså om husets ”normale” Brunello!
Castiglion del Bosco er en af de historiske vingårde, der i 1967 var medstifter af Brunello-konsortiet. Vinene er økologisk certificerede fra 2016 og hælder stilistisk til den moderne, fadkrydrede stil. Professionelle anmeldere rangerer klart Castiglion del Bosco oppe i den absolutte Brunello-elite.
Huset er også kendt som "Montalcinos mest øde vingård", fordi stedet er omgivet af 1200 hektar UNESCO-fredet skov. Dette unikke mikroklima gør Castiglion del Boscos terroir til noget helt særligt.
”The vines get cool air from the forest” - winemaker, Cecilia Leoneschi
Castiglion del Bosco dyrker 62 hektar økologisk Sangiovese, der fordeler sig på to specifikke sektioner. Den 20 hektar store Gauggiole-mark yder primært druer til husets Rosso di Montalcino, mens den 42 hektar store enkeltmark Capanna udelukkende forbeholdes Brunello di Montalcino. Dette storslåede terroir skråner majestætisk mod sydvest fra den 460 meters høje topparcel Campo del Drago og ned til markens bund 250 meter over havet.
Ejendommens topmoderne vineri inkluderer en stor fadkælder med hundredevis af barriques. I kælderen arbejder vinmager Cecilia Leoneschi sammen med et ønologisk superteam bestående af legenden Beppe Caviola samt 100-point-duoen Elena Penna og Luca Currado fra Barolo-huset Vietti.
Stribevis af topratings årgang efter årgang placerer Castiglion del Bosco i den absolutte elite af Brunello-producenter. Blandt husets "luksus-Brunello’er" finder vi eksempelvis den berømte enkeltmarksvin Campo del Drago.
I Maremma driver Castiglion del Bosco ejendommen Tenuta Prima Pietra, der berømmes for fremragende supertoscanske vine baseret på franske druesorter.
Castiglion del Bosco er mere end en vingård i verdensklasse. Det er også stedet for en restaureret middelalderlandsby med historisk tårn og borgbygning. De omhyggeligt restaurerede ruiner er suppleret med nyere bygninger i traditionel toscansk stil, der tilsammen udgør et 5-stjernet luksusresort.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold