





Castiglion del Bosco, Brunello di Montalcino 2014
’’Super’’-Brunello fra toscansk tophus.
Brunello er for Toscana, hvad Barolo er for Piemonte: Flagskibet, som alle andre vine står lidt i skyggen af. Der er bare intet som Brunello for toscanaelskere!
Men ikke alle Brunelloer er ens... Nogle er bare bedre end andre. Castiglion del Boscos Brunello hører til i toppen af rangstigen! Bare se på antallet af topanmeldelser, der synes at sige det samme: This is a keeper.
Drik nu eller gem 15-20 år fra høståret.
Anbefales til lam, oksekød, kraftige pastaretter, svampe og lagrede oste. Nyd vinen ved 16-18°C
Hvordan smager Castiglion del Bosco, Brunello di Montalcino 2014?
Smuk rubinrød farve i glasset. Vinen byder på noter af intens mørk frugt og røde kirsebær, som udgør kernen i denne toplækre Brunello. Fadet sætter et krydret touch på oplevelsen i form af lidt tobak, cedertræ, anis og pikante røgede toner. Lidt animalske toner som læder kan anes som et bagtæppe, og vinen rundes af med manér med en let mineralsk anstrøg. Aromapaletten er begyndt at udfolde sig nu i takt med, at vinen har fået et par år på bagen, og de skarpeste kanter er slebet af, hvilket virkelig klæder den, men den kan dog sagtens gemmes mange år endnu. En Brunello, man har lyst til at have i sin kælder!
Castiglion del Bosco, Brunello di Montalcino 2014 passer godt til...
Hvordan er Castiglion del Bosco, Brunello di Montalcino 2014 fremstillet?
Vinen er fremstillet på 100% Sangiovese og har i 24 mdr. ligget på franske barriques, her af 20% nye. De håndplukkede druer gennemgår flere selekteringsprocesser, så det kun er de sundeste druer, der bliver lavet vin af. Resultatet af denne skarpe udvælgelsesproces er en førsteklassesvin, der står knviskarpt!
Druer
SangioveseOm Castiglion del Bosco

”Castiglion del Bosco is one of the leading producers in Montalcino” – James Suckling
99 point og næstbedste vin på James Sucklings TOP 100 WINES OF ITALY siger alt om verdensklassen hos Castiglion del Bosco … og her taler vi altså om husets ”normale” Brunello!
Castiglion del Bosco er en af de historiske vingårde, der i 1967 var medstifter af Brunello-konsortiet. Vinene er økologisk certificerede fra 2016 og hælder stilistisk til den moderne, fadkrydrede stil. Professionelle anmeldere rangerer klart Castiglion del Bosco oppe i den absolutte Brunello-elite.
Huset er også kendt som "Montalcinos mest øde vingård", fordi stedet er omgivet af 1200 hektar UNESCO-fredet skov. Dette unikke mikroklima gør Castiglion del Boscos terroir til noget helt særligt.
”The vines get cool air from the forest” - winemaker, Cecilia Leoneschi
Castiglion del Bosco dyrker 62 hektar økologisk Sangiovese, der fordeler sig på to specifikke sektioner. Den 20 hektar store Gauggiole-mark yder primært druer til husets Rosso di Montalcino, mens den 42 hektar store enkeltmark Capanna udelukkende forbeholdes Brunello di Montalcino. Dette storslåede terroir skråner majestætisk mod sydvest fra den 460 meters høje topparcel Campo del Drago og ned til markens bund 250 meter over havet.
Ejendommens topmoderne vineri inkluderer en stor fadkælder med hundredevis af barriques. I kælderen arbejder vinmager Cecilia Leoneschi sammen med et ønologisk superteam bestående af legenden Beppe Caviola samt 100-point-duoen Elena Penna og Luca Currado fra Barolo-huset Vietti.
Stribevis af topratings årgang efter årgang placerer Castiglion del Bosco i den absolutte elite af Brunello-producenter. Blandt husets "luksus-Brunello’er" finder vi eksempelvis den berømte enkeltmarksvin Campo del Drago.
I Maremma driver Castiglion del Bosco ejendommen Tenuta Prima Pietra, der berømmes for fremragende supertoscanske vine baseret på franske druesorter.
Castiglion del Bosco er mere end en vingård i verdensklasse. Det er også stedet for en restaureret middelalderlandsby med historisk tårn og borgbygning. De omhyggeligt restaurerede ruiner er suppleret med nyere bygninger i traditionel toscansk stil, der tilsammen udgør et 5-stjernet luksusresort.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener













