







Buglioni Valpolicella Classico Superiore 44 Verticale 2020 ØKO
”Available only on the wine list of selected restaurants” – Mariano Buglioni
Økologiske 44 Verticale, Buglionis nye kultvin, er det mest elegante glas, vi har smagt fra Valpolicella. Nogensinde!
De 9999 voksforseglede flasker er egentlig forbeholdt udvalgte toprestauranter. Og da vinen skænkes ved en storstilet Winemaker’s Dinner (parret med en servering fra Michelin-kokken Markus Bischoff) udbryder en vinekspert i begejstring:
“In any blind tasting this wine would be considered a Pinot Noir from Burgundy.”
Da Decanters professionelle panel blindsmager 92 rødvine fra Valpolicella, triumferer samme 44 Verticale som delt testvinder med imponerende 95 point. Mange Amaroner ville være misundelige, men…
44 Verticales 12,5 % alkohol samt smagens svævende, florale og perfekt underspillede elegance sender snarere tankerne i retningen af de store, mineralske røde bourgogner.
Vil du opleve topmålet af finesse fra Corvina og Valpolicella, så er der ingen vej udenom denne banebrydende nye Buglioni-rødvin!
…..
Nyd den til andebryst, grillet kylling, lyst kød, fuglevildt, vegetarmad, svampe og elegante pastaretter. Server ved 15-17°C
Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Hvordan smager Buglioni Valpolicella Classico Superiore 44 Verticale 2020 ØKO?
Ved ophældningen smuk og vibrerende kirsebærrød i glasset… Næsen er vidunderligt parfumeret med liflige aromaer af røde blomster, vilde friske urteskud, mineralsk skovbund, kirsebær, hindbær og tranebær, der går smukt i spænd med hvid peber, knuste sten samt lidt chokolade, mokka og lakrids fra de 10 måneder på franske tonneauxfade… I munden er 44 Verticale en silkefin rødvin, der sitrer pragtfuldt og imponerende længe på tungen, inden fadet og de pudderagtige tanniner runder af med overlegen elegance, finesse og nuancerigdom. En dejlig, delikat og gastronomisk set særdeles spændende nordøstitaliener!
Buglioni Valpolicella Classico Superiore 44 Verticale 2020 ØKO passer godt til...
Om Buglioni

”Buglioni skuffer bare aldrig - de har en bred portefølje med masser af topvine.” – Mad & Monopolet
”Buglioni laver lækker vin. Om det er ‘almindelig’ Valpolicella, Ripasso eller Amarone.” - Flaskehalsen
"Wine is a passion for us. You have to follow nature, and you have to touch everything." – Mariano Buglioni
Det er absolut ikke kun hjemlige anmeldere, der har fået smag for verdensklassevine fra Buglioni i Valpolicella.
I Decanters store Valpolicella-test, hvor også berømte Dal Forno er repræsenteret, løber Buglioni-flagskibet Teste Dure meget sigende med prisen for den bedste Amarone.
Succeshistorien om Cantina Buglioni starter i 1993, da Alfredo Buglioni overtager en gammel bondegård med 4 ha vinmarker i hjertet af Valpolicella. Alfredo ved på dette tidspunkt intet om at lave vin, så frem til år 2000 doneres alle druer til omkringliggende vingårde.
Med hjælp fra eksperten Celestino Gaspari, der har lavet vin for Giuseppe Quintarelli, får Alfredo og Mariano Buglioni dog opført en vinkælder og påbegyndt produktionen af egne vine. I 2001 hyres den unge topønolog Diego Bertoni, som er forblevet kældermester for Buglioni helt frem til i dag.
Efter en kommercielt set udfordrende opstart gør familien et drastisk tiltag for at udbrede kendskabet til vinene: I januar 2005 åbnes dørene til Buglionis helt egen vinbar i Verona, og succesen er enorm. De lokale får smag for vinene, og hurtigt gør turisterne det samme.
I dag råder Buglioni over 50 økologisk certificerede hektar i hjertet af Valpolicella Classico. Alle druer håndhøstes, men kun de bedste 40 % ender i Buglionis egne vine! Hovedfokus ligger naturligt på Valpolicallas klassiske vintyper som Ripasso, Recioto og Amarone, men udvalget spænder hele vejen fra sprøde bobler over elegante rosévine til superlækre hvidvine – heriblandt ikke mindst kundefavoritten Il Disperato!
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold